Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 39 956
  • 852
  •   1
Отговори
# 795
Не споря за което - просто можеше да отделиш СМГ и НГ от аргументацията си като най-топ ъф д топест, ако иде реч за периода ‘90-‘95. Също, редно е да посочиш точната година на кандидатстване, за да преценим на база минималните балове за най-топ гимназиите дали този резултат е щял да бъде достатъчен. Защото, ако съпругата беше кандидатствала през 2020 г., среден успех, приравнен към 5,84х2 нямаше да стигне за 91 НЕГ, а пък за СМГ - вАобще Grinning
Сега погледнах таблиците за приравняване и видях, че наистина средно 95.5 точки специално през тази година не са достатъчни за СМГ. Но не разбирам защо казваш, че бал от 482 точки не стига за немската?

# 796
  • София
Не споря за което - просто можеше да отделиш СМГ и НГ от аргументацията си като най-топ ъф д топест, ако иде реч за периода ‘90-‘95. Също, редно е да посочиш точната година на кандидатстване, за да преценим на база минималните балове за най-топ гимназиите дали този резултат е щял да бъде достатъчен. Защото, ако съпругата беше кандидатствала през 2020 г., среден успех, приравнен към 5,84х2 нямаше да стигне за 91 НЕГ, а пък за СМГ - вАобще Grinning
Сега погледнах таблиците за приравняване и видях, че наистина средно 95.5 точки специално през тази година не са достатъчни за СМГ. Но не разбирам защо казваш, че бал от 482 точки не стига за немската?
Може ли да споделиш таблицата за приравняване или линк към нея?

# 797
  • София
За немската стига, при това за момиче, за момче пък съвсем.
https://uchiteli.bg/interesting/tablica-za-preobrazuvane-na-toch … -klas-po-bel/2905
Това за протокола само, иначе не разбирам за какво е спорът.

# 798
  • София
Не ти, Русалке, НикоТ да я сподели (ти го разбра буквално).

# 799
Дискусията е един път! 😂

# 800
  • София
Че какво значение има кой ще я сподели, Шарки, всеки може да я намери в нета, той очевидно я  е намерил също, щом е пресметнал бала за СМГ..Но пак казвам, въобще не разбирам какво ви показват тези оценки... 5,84 през 2009-та примерно ако е  имал някой по мат,  тази оценка няма нищо общо с  5,84 по мат през примерно 2015, още по-малко с 5,84 тази година (ако имаше оценки). Сравнявате ябълки с круши... Сложността на единия е несравнима с тази на втория, независимо, че  уж резултатът в цифрово измерение е еднакъв...Ама само уж.

# 801
  • София
Не можем да си мерим оценките от кандидатстването, защото някои сме като динозаври, както и от провинцията. Не помня колко съм изкарала, а че ме приеха в МГ. Но езикова нямахме, так че цялата навалица беше при нас. Дълбокият соц си казва думата.

# 802
За немската стига, при това за момиче, за момче пък съвсем.
https://uchiteli.bg/interesting/tablica-za-preobrazuvane-na-toch … -klas-po-bel/2905
Това за протокола само, иначе не разбирам за какво е спорът.
Едва ли някой разбира за какво е спорът 😂
Кандидатствалите преди 90-та се сещаме за скеча на НЛО с тримата на масата 😉 Къса ми се сърцето... 😂

# 803
  • София
То май всички изгубихме нишката за тези оценки, но здраве да е Joy Хаха, Уор, точно като от  НЛО стана Joy

Видях, че Светилник са обявили прием за самостоятелна форма с ДО. Интересна ниша са си намерили.

# 804
  • София
А, аз следя нишката - Нико много държи да натрие носовете на всички с факта, че жена му е изкарала оценки, които са били космически и да ни убеди, че в момента - към 2020 г. едно 20 ОУ ще докара такива оценки без намесата на частни школи и уроци. Прави го в темата за ЧУ, за да покаже, че топ конкурентите на неговото - Британика - не струват парите си. По-добре в “добро” квартално - то поне е безплатно (от там тръгна спорът с Андариел, която учтиво се опита да му каже, че трудно ще се получи добър резултат съвсем без да се заплаща).

# 805
Всичко тръгна от твърдение, че дори да се учи в държавно основно училище пак отива по една залата месечно за се влезе в гимназия от топ 3. Аз твърдя, че ако се учи в топ държавно училище ще трябват сравнително малко пари за уроци и то само в седми клас.

# 806
Всичко тръгна от твърдение, че дори да се учи в държавно основно училище пак отива по една залата месечно за се влезе в гимназия от топ 3. Аз твърдя, че ако се учи в топ държавно училище ще трябват сравнително малко пари за уроци и то само в седми клас.
Aйде най-накрая да излезе тази таблица с "ТОП" държавни училища...….

# 807
И правилно подбран генофонд.

# 808
  • София

В първия момент мислех да напиша, че не е нужна една заплата на месец, но всъщност, да, ако се приеме, че конкретно за нашия случай съм била в ролята на частния учител от първи клас, то със сигурност ако бяхме наели частен учител за всяко дете, тяхме да плащаме по една заплата на външен човек. И то при положение, че учителите в училище бяха свестни, а децата си учеха и пишеха почти без мрънкане (по-8скоро мрънкаха ритуално). Моето лично виждане, а и на баба ми навремето (тя беше учителка) е, че най-много допълнителна подготовка имат отличниците, за да надграждат, а не защото не се справят. Пък дали ще е вкъщи с родителите, дали ще е с частни уроци, дали ще е в ЧУ с целодневно, е все тая. Влизането в топ-3 е страничен ефект от натрупването през годините.

И да, гените имат значение, колкото и да се пънем от хуманност да обясняваме как гените нямали значение, имало значение само кой отглежда детето. Има си значение генът и още как - всички искаме деца от мъже/жени с качества.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:00 от Andariel

# 809
  • София
Абе, аз съм учила по времето когато са учили само царете и малцина избрани, ве! Вие с оценки сте тръгнали да се пъчите Joy

Общи условия

Активация на акаунт