Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 39 972
  • 852
  •   1
Отговори
# 780
Защото по-добрият вариант е кандидатстване за ПУК и в Питагор, и в СС, и в КО, ТЕ....

Това не е задължително така. Личното ми мнение(което мисля веднъж изразих) е, че изпита за 1ви клас е в пъти по-обективен по ред причини. И ако на детето наистина му се отдава да решава задачи, и не му е трудно да се концентрира този изпит ще е доста лесен за него. А и конкретно за 'Питагор' кандидатите за 1ви клас са може би по-малко от тези които кандидатстват за ПУК. Като 'борбата' е пак за 18 места. Тази година на изпита за първи клас бяха около 100 деца или 110, не  помня точно. Докато за ПУК бяха над 200, ккто тази година така и миналата година.
Защо мисля, че оценяването е по-обективно?
На шест години детето вече е минало доста добра подготовка в ПУК, разбира се ако родителите са държали на това . Задачите за изпита са ясни и в доста по-малка степен има такива които може да се интерпретират по някоколко начина.Детето отива на първата дата, решава си задаите на теста и ако ги реши го канят за присъствен ден. Отива и прекарва цял ден с ПУК-четата. Пише, чете, смята..
Разбира, че е прието още на същия ден ако се е представило много добре. Ако е имало леки колебания попада в листа на изчакващите. Това е.
Докато в ПУК има тест в който дете на 5 години може да интерпретира задачите по негов си начин който да не съвпадне с тази на психоложката. Отделно, някои деца на 5 години по-трудно се отпускат на изпита, което също се взема под внимание към крайната оценка.
Като цяло за мен оценяването за ПУК е много субективно по ред причини и много фктори които могат да повлияят на едно дете на 5 години. Като тук също детето може да бъде прието още в деня след явяването на изпит или да изчаквате като резерва до последния ден.

# 781
В Питагор не приемаха ли цял нов клас за 1 клас?
Точно така е. Приемат 18 деца за втора паралелка 1ви клас.

# 782
  • София
От тази гледна точка е така OuterSpace, изпитът за ПУК по ред причини е по-малко обективен, но от друга ако не стане за ПУК, остава още един шанс да се опита за 1-ви клас. Също така ПУК е добър вариант за адаптацията на детето в училището, поне според мен. Не, че в първи клас няма да се адаптира, но е по-различно ПУК в училище просто. Също така, родителите могат да преценят дали им е добре в училището като цяло и ако не, то могат да започнат 1-ви клас на чисто в друго училище.

# 783
OuterSpace, Sadlady, благодаря за мненията! Много са ми полезни! Purple Heart
Ако ни провърви с подготовката, с това закъснение, мисля да пробваме в ПУК. Въпреки че още една година в държавната градина няма да ни се отрази зле финансово. Както и за него ще бъде още една година безгрижие. Трябва да претеглим тези аспекти с вероятността да ни приемат от 1-ви клас. Но може би ще ги мислим отново, ако го приемат в ПУК.

# 784
Нико много смело нещо разпитва каките за оценки тука. Жената ли иска да сменя Joy? Съмнителен ми е.
За разлика от повечето съфорумки, които писаха, че вече не помнят оценките си ти си кандидатствала в гимназия след 90-та година и съответно помниш дали 5.84 средна оценка от двата изпита е добра. Ако си от София знаеш, че такъв резултат и разбира се 6.00 диплома безгрижно стигаше за немската или СМГ. Това го казвам, защото в повечето изтрити постове пишеше, че преди било много лесно да се влезе там, а това не е вярно. Както сега така и преди в тези училища успяват да влязат шепа хора. Моята жена няма да я сменям. Не са много жените, които са умни, красиви, секси, грижовни, добре образовани и т.н. Щастлив съм, че се обичаме 🙂.

# 785
Влязат, моля. Книги трябва да се четат.

# 786
  • София
Разбира се, че 5.84 средна оценка от двата изпита беше показателна за отл. представяне. Не знаех, че спорим за това.

Обаче нещо, нещо Нико не е в час или просто ни баламосва осъзнато - в 114-та АГ балът за влизане беше по-висок от този за Немската. Знам го, защото тя ми беше второ желание, в случай че не ми стигнеше балът за 114-то. Даже 2-ра АГ тогава беше по-желана от НГ. А СМГ беше с отделен изпит и не беше така желано училище, както е сега. Повече от половината ми съученици след 7 клас идваха от СМГ - т.е. толкова им е била важна математиката, колкото да ги приемат в топ езикова след 7 клас. Хитът беше НПМГ.

# 787
Понеже не съм в час ще попитам средна оценка от изпитите 5.84 и диплома 6.00, за кое училище не стигаше, че нещо не мога да се сетя. Аз твърдя, че с такива оценки се влизаше безгрижно навсякъде.

# 788
  • София
Не споря за което - просто можеше да отделиш СМГ и НГ от аргументацията си като най-топ ъф д топест, ако иде реч за периода ‘90-‘95. Също, редно е да посочиш точната година на кандидатстване, за да преценим на база минималните балове за най-топ гимназиите дали този резултат е щял да бъде достатъчен. Защото, ако съпругата беше кандидатствала през 2020 г., среден успех, приравнен към 5,84х2 нямаше да стигне за 91 НЕГ, а пък за СМГ - вАобще Grinning

# 789
  • в страната на чудесата
Абе Нико и жена му в ЧУ ли ще учат?
Няма ли тука мод Simple Smile

# 790
Твоето е малко като ако баба ми беше дядо.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 15:16 от Анонимен

# 791
Голяма забава цари тук при вас Joy

# 792
  • София
Офф, отказвам се Angry Иде ми да му тегля една, че да дойде модератор да зачисти, ама пусто възпитание Angry

# 793
  • софия
Niko, прибави още 20 и може и да схванеш...

# 794
  • София
Niko, прибави още 20 и може и да схванеш...
Joy Нищо, де - той веднага зачисти.

Общи условия

Активация на акаунт