С мама не се разбираме

• 8 365
  • 313
  •   1
Отговори
# 15
Не ми изглежда злобна авторката, а по-скоро се чуди как да оправдае поведението си пред самата себе си. Аз подскочих за парите, но сега ми се струва, че всичките ѝ доводи за похарчени пари, разглезеното и невъзпитано едногодишно бебе и т. н. са просто претекст да каже на майка си, че иска внимание.

# 16
Аз лично мразя бебета и на твое място щях тотално да го игнорирам. Наистина работи за добрата диплома за да може да отидеш извън България, тогава майка ти ще осъзнае, но ще е твърде късно. Да не ти пука, ти порастваш и трябва да поемеш по своя път. Успех. 🤞😊

# 17
Помагам й. Всеки ден почти ми го оставя за по малко, ако има някаква работа да излезе да свърши или домакинска. Гледам го, играя си с него. Понякога много му се радвам, но когато съм в настроение..

Аз лично мразя бебета и на твое място щях тотално да го игнорирам. Наистина работи за добрата диплома за да може да отидеш извън България, тогава майка ти ще осъзнае, но ще е твърде късно. Да не ти пука, ти порастваш и трябва да поемеш по своя път. Успех. 🤞😊
Благодаря ти! Аз не го мразя, брат ми е все пак.. повече ме дразнят родителите ми, отколкото той.
Опитвам да я направя горда с успехите си, но уви до сега не се получава

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 15:34 от Tatti

# 18
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За брат ми казвам, че е глезен понеже (не съм наясно много,но) има прекалено много колички - летни, зимни; триколко и тн. и тн..
Купуват му твърде излишни неща. А относно възпитанието му - то го няма... Като малка ме беше страх да мръдна на публично място понеже майка ми повишаваше тон. И като бебе съм била послушна, както и сега. А той от първата си годинка им се качва на главите, а те го “обсипват с цветя и рози”?! Това какъв пример дава на един млад човек🤔

На купуването на излишни неща, се изхилих. Нали не даваш парите ти, какво те бърка? Моето има скейтборд, който не кара, тротинетка, пак не я кара, доскоро се развозваше с баланс байк и колело, редуваше ги, сега се качи на по-голямо колело, и почвам да раздавам и намествам возилата.
 Странно е как помниш колко си била послушна като бебе, аз не. Защото на 1 годинка си е точно бебе, моето до към 2.5 - 3 години беше тазманийски дявол, не че сега е по-кротък, но поне тече някаква комуникация.
 Съжалявам, че живота ти се е стекъл така, но понякога света не е "цветя и рози, и холандски лалета", живота ти е пред теб, направи си го толкова хубав, колкото можеш, и  искаш.

# 19
Благодаря за отговорите и съветите ви!❤
Относно баща ми - да, мога да живея при него, предлагал ми е. Но той живее малко по-отдалечено от града, в който живея и това значи, че няма да мога, както сега да се виждам с приятелите си всеки ден.. това е единственият минус, защото не познавам никой там, а и няма много деца на моите години..
Когато съм навън с приятели не го мисля, но се случва да се прибера с лошо настроение (нормално е понякога да се скарам с приятели) и имам нужда малко от малко грижа от нейна страна.. Правилно ли те разбирам:  излизала си с приятели, скарали сте се, явно неведнъж, майка ти се е опитвала да те успокои, но ти пак не си доволна от нея. Какво според теб повече може да направи, освен да говори с теб? Как да се пребори с перманентното ти лошо настроение? Т. нар. приятели не мразиш, задето те разстройват, мразиш майка си?
Говорили сме за това скоро, преди да се роди също. Накратко - темата ме разстройва, лежерното й мнение също и докато сме говорили в повечето пъти съм се разплаквала, обеснявайки как се чувствам. Но уви.. Тогава тя ми казваше да не преиграрам и да не се лигавя.. Всеки път обеснява как завинаги оставам нейното момиченце, но дори погледнато от страна на глупавите соц.мрежи тя показва само него. Не изгарям от желание да качва снимки с мен нон стоп😀 но все пак..
За брат ми казвам, че е глезен понеже (не съм наясно много,но) има прекалено много колички - летни, зимни; триколко и тн. и тн.. Коя си ти, за да прецениш какви колички са нужни на едно бебе!?
Купуват му твърде излишни неща. А относно възпитанието му - то го няма... Като малка ме беше страх да мръдна на публично място понеже майка ми повишаваше тон. И като бебе съм била послушна, както и сега. А той от първата си годинка им се качва на главите, а те го “обсипват с цветя и рози”?! Това какъв пример дава на един млад човек🤔 Кой е "младия човек", бебето ли?

# 20
  • София
Моите деца имат телефони, лаптопи, тв на тяхно разположение.
Аз навремето нямах. Дали да ги лиша?

# 21
Един хубав пердах ти трябва. Така те тресът хормоните, че не знаеш на кой свят си. На теб дрехите храната и джобните кой ти ги дава. Гледаш колко колички има брат ти. Аз също имам бебе от втория ми съпруг а синът ми от първия брак е на 22 така че говоря от опит.

# 22

И ти ли си на 17? Да си чувала, че във всяко семейство всеки има задължения според възрастта си? Хубаво даваш съвети "да игнорира" братчето си, но дано майка й не игнорира нуждата от парички и дрешки, нали...

# 23
Давам ти идея:
Казваш на мъжа на майка си, че искаш да изведеш майка си на вечеря, за да си стоплите отношенията. Той да си гледа бебето няколко часа.
Извеждаш майка си на ресторант или бар или където и да е, и цяла вечер не отваряте изобщо тема за проблемите вкъщи. Да позная ли - ти цвъркаш, че страдаш от липса на внимание, обаче ти самата интересуваш ли се от майка си? Знаеш ли любимия ѝ цвят, песен, книга? Знаеш ли каква е била на твоите години, за какво е мечтала? Е, може да я попиташ. Един път поне за разнообразие разговорът да НЕ се върти около теб.

# 24
Авторката, ти си разглезена егоистка. Светът не се върти около теб и е време да го разбереш. А каква злоба те тресе, нямам думи просто.

# 25
Страшна лигла си.

Бебето било разглезено, втория ти баща бил ужасен, майка ти не те показвала във фейса, баща ти нищо не правел, само ти единствена си Василиса Прекрасна.

Вероятно и 20 стотинки не си изкарала през живота си със собствен труд, но правиш разчет на финансите на родителите си.

Единственото тръшкащо се глезанче в ситуацията си ти. Вземи порасни и се дръж като голям човек.

# 26
Това, че от година насам не съм близка с майка си не значи, че не я познавам и не сме били в по-добри отношения преди. Питала съм за “предишните времена”, детството й. Не съм от най-лошите деца🤷🏽♀
Егоист бих казала, че съм, да! Но разглезена не.
Не знам какво разбирате под “сама да изкарвам пари”, но ако стипендията, която получавам за отличния си успех (60лв. на месец) се брои, значи изкарвам някакви пари🤷🏽♀ До сега винаги съм имала отличен успех,учила съм без съдействието и припирането на родителите ми. Никога не са изисквали толкова много, но аз го изисквах от себе си.
Но ми е интересно как някои от вас ме оприличиха на “злобна егоистка” при положение, че повечето от целият пост прочетоха само недоволството ми.

# 27
Моите деца имат телефони, лаптопи, тв на тяхно разположение.
Аз навремето нямах. Дали да ги лиша?
Никой не говори за лишаване. На мен също са ми купували телефони, лаптопи и тн. Но тази техника ще се използва повече отколкото многобройните колички, които стават непотребни до втората-третата годинка (ако не се лъжа)🙂

# 28
Вижте сега аз съм тази която написа че мразя бебетата, разбира се имам сестра която не мразя макар че тя е бебе. Говоря за останалите. Просто ги ненавиждам с цялата си душа и сърце, но не казвам на никого че е лошо да ги обича. Аз смятам да имам дете след време. Родителите на авторката грешат, трябва да възпитават както са възпитавали и нея,в противен случай не е справедливо. И престанете да я съдите.

# 29
Това, че от година насам не съм близка с майка си не значи, че не я познавам и не сме били в по-добри отношения преди. Питала съм за “предишните времена”, детството й. Не съм от най-лошите деца🤷🏽♀
Егоист бих казала, че съм, да! Но разглезена не.
Не знам какво разбирате под “сама да изкарвам пари”, но ако стипендията, която получавам за отличния си успех (60лв. на месец) се брои, значи изкарвам някакви пари🤷🏽♀ До сега винаги съм имала отличен успех,учила съм без съдействието и припирането на родителите ми. Никога не са изисквали толкова много, но аз го изисквах от себе си.
Но ми е интересно как някои от вас ме оприличиха на “злобна егоистка” при положение, че повечето от целият пост прочетоха само недоволството ми.

Чудесно, че учиш сериозно, но това го правиш за себе си и за твоето бъдеще.
Разбери, че никой не е идеален, със сигурност и майка ти, но и ти също. Че си тотален егоист, то е ясно. Нараняваш майка си, разбери. Никой и никога няма да те обича и да държи на теб както собствената ти майка.
 Дано не прочете тук, че я ненавиждаш.

Общи условия

Активация на акаунт