С мама не се разбираме

• 8 413
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
Естествено, че ще се сравнява с брат си. Вие какво очаквате - да е безумно щастлива и да го гледа непрекъснато.

# 196
И все пак аз мога да разбера авторката, макар да продължавам да се съмнявам в нейната достоверност.
Е, лято е. Миналото лято дъвкахме даскалски неволи с неблагодарно дете от първи брак. Няма всяко лято една и съща дъвка да дъвчем.

# 197
  В тази ситуация авторката е със статут на дете, нищо, че е на 17. При появата на бебето се създава пренареждане и тя не се чувства "хваната на хорото", а пренебрегната и незачетена в новото. На майката със сигурност също не й е лесно да жонглира между ревнуващо голямо дете, ревящо бебе и нов мъж. Така като се замисля и бебето, и бащата... всеки в картинката си има за какво да пусне тема.
  Авторке, и аз мисля, че трябва да поговориш с майка ти - без тръшканици и обвинения, помогни й да ти помогне. Със сигурност е преуморена и физически, и психически, всеки иска нещо от нея, затова не й се сърди, а и кажи как се чувстваш.

Колкото до това какво искали 17-годишните от родителите си - ами много. Искат да си поговорите за това какво се случва в училище, да ти покажат новите си приятели, да ти разкажат за книгите/филмите/парчетата, които са ги впечатлили, за учителите, за любовите, за предателствата... хиляди малки и големи неща. Понякога искат да се посмееш с тях, друг път да им се скараш. Да сте близки, май това искат.  И това е най-естественото нещо на света.

# 198
Естествено, че ще се сравнява с брат си. Вие какво очаквате - да е безумно щастлива и да го гледа непрекъснато.

Аз бях безумно щастлив, когато майка ми роди брат ми (бях на 14) и го гледах непрекъснато. Същото беше и с племенничката.

Защото сме хора и когато обичаме някого наистина, се радваме на всяко прекрасно нещо, случващо се на хората, които твърдим, че обичаме и искаме да сме част от живота им.

Бебока е на 1 година. Той има нужда от грижи, каквото и да кажем. Авторката, ако вместо да се цупеше и да пише по форуми, отиде да измие чиниите, пусне пералня и поиграе малко с братчето си, за да може майка ѝ да си почине, тогава майката ще има някакво минимално свободно време, в което да ѝ обърне внимание, да ѝ благодари за помощта и да си поговорят по женски. Но не - по-лесно е при лелите в бг-мамма.

# 199
  • София

Естествено е една 17 годишна да се сравнява с едногодишно бебе?
Подиграваш ли й се?

И къде е писала, че я карат да го гледа постоянно?

# 200
Предполагам братчето ти не е било от втория ти баща, който те сОли постоянно? Не си се страхувал, че ще ти измести мястото в семейството. Нещата не са толкова елементарни.

# 201
Предполагам братчето ти не е било от втория ти баща, който те сОли постоянно?

Няма значение от кого е (при мен не е било от втори баща). Братчето си е братче. То е дете, бебе. Как може да си лошо настроен към едно бебе?!

# 202
Не пренебрегвайте чувствата на момичето с лека ръка.
Няма значение дали с е"лигави" или драматизира. В случая тя е в неизгодна позиция и някой трябва да ѝ покаже, че не е права, че си въобразява, че наистина държи на нея и я обича. Аз твърдо вярвам и го практикувам и в живота си, че чувствата трябва да се изразяват и показват към ближните.
Това "ама, маме, нали знаеш, че си мойто момиченце" нищо не значи. Прост куха фраза, ако детето не усеща действителната подкрепа и обич на майка си. Ако пък на мамата ѝ е тежко, пак има уста и може да го каже на Авторката: извинявай, много време ми отнема братчето ти, изморена съм, често не ми достигат сили, но при първа възможност ще си поговорим само двете". Така ще даде заявка, че детето е специално и значи нещо за нея.

# 203
Разликата е голяма ако вторият баща се държи враждебно, а майката ти не ви е сближила. Тогава бебето се превръща в заплаха. Имам нагледен пример за едно такова "излишно дете" и нещата не завършиха добре.

Разбира се, че не мрази майка си. В тийн годините ако не си казал поне веднъж, че мразиш родителите си, значи нещо не е било наред. Joy Наранено е момичето и говори неща, които не мисли. Бях писала вече защо се вкопчва в глупости като играчки и прочие. Нормален защитен механизъм.

# 204
  • Варна
Вие наистина ли вярвате, че тя мрази майка си и брат си?! Защото за мен това е реакция на самозащита на огорчено дете. Нещо в стил "ти не ме обичаш вече, защото си имаш ново дете, но няма значение, и аз не те обичам, мразя те, не си ми нужна".

# 205
Бебето също е в роднински връзки.

# 206
Папа, тя не отхвърля тотално бебето. Нямаше да е нормално да не ревнува от него, другото е психария. Тук главната роля е на родителя, как той ще нареди фигурите, а не цялата тежест да поеме едно 17-годишно момиче. Все едно сме в комсомола "другарко, дръж се, ще победим". Ако най-близките ти те неглижират, кой да чака да я подкрепи? Майката е ключова фигура в живота на всеки човек.

# 207
  • Варна
Бебето е задължение на родителите си, не на сестра си. Майката като има работа да свирне на баща му да го гледа, не на дъщеря си или пък да го взима със себе си. Ако нямаше дъщеря кой щеше да й гледа бебето, че да си излиза по своите задачки, а?

# 208
В много хора няма човек!
И пилот няма.
И каква е разликата между брат и полубрат? Я да чуем сега поредния бисер.

# 209
  Папа, проблемът не е в бебето, а в деленето. Може и да е илюзия, породена от ревност, може да е реално - ние няма как да знаем, но е факт, че на авторката й горчи. Тя е дете, нека не забравяме това.

Общи условия

Активация на акаунт