Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 30 722
  • 141
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте,
Пиша отново, за да Ви кажа какво ми казаха от лабораторията. Така наречените “тежки гимии” са Уника, ДЗИ и още едни мисля че бяха Ми лайф. Тези с които не са имали проблеми и оплаквания от клиенти са Доверие, Булстрад и другите не ги запомних.
ПП Търся контакт с някой от Булстрад, за да говоря за условията и дали предлагат индивидуални застраховки, а не чрез фирма.

# 46
И аз търся...

# 47
  • софия
Дъщеря ми има служебна застраховка към Уника. Потърсих темата и ме интересува това ли е единствената актуална?

# 48
Аз продължавам с търсенето.
За сега без успех:-(
Габи Бакърджиева, може ли малко повече информация? Може и на ЛС.

# 49
След дълга кореспонденция с един застраховател, ми отазаха ДЗО.
Вписах, че приемам лекарства.
Прикачих им амб лист, че са ми изписани от лекар.
И греда.
В амб лист пише, че имам еди каква си диагноза. И поради това... Йок ДЗО.
Само че аз нямам такава диагноза. И лекарствата не са за такава.
Сега ще ходя да се разправям с лекарката.
Но дали ще си преразгледат становището... Едва ли .
Та въпреки, че искам да дам пари за ДЗО, застрахователите искат абс здрави хора, на 20 години, които няма да ходят на лекар.

# 50
  • Out of the Mix
Ranella, от доста време "тежките гимии" не искат клиенти на всяка цена.
Попълват се здравни въпросници, оценява се риска, прилагат се документи за налични, хронични заболявания, изследвания, както и са ви поискали, нормално.
На едни се отказва тотално, други им се завишава премията, трети им се изключват покрития и т.н.
Застрахователят не е доброволно дружество, има си условия.
Тук сме много изостанали.
Докато по света е много развито и има за всеки по нещо буквално, тук все още българинът се чуди да си направи ли "доброволно" имуществената застраховка на апартамента за 100-200 лв. на година.
Там всичко е задължително, и един гражданин има 7-8 застраховки, свързани с колата, имуществото, здравето, живота, пенсионните години. После защо са добре, еми добре ще са. Виждаме им пенсионерите по морето ни, въпреки че вече много и отказват да идват тук.
Културата е нулева, и застрахователите са "измамници, само събиращи пари".
Докато не се промени мисленето, нищо няма да се оправи и да вървим напред.
Закостеняло общество, живеещо си още в соца и мутренските години.

# 51
Та въпреки, че искам да дам пари за ДЗО, застрахователите искат абс здрави хора, на 20 години, които няма да ходят на лекар.

То си е нормално. Искат да застраховат вероятностни събития, а не да финансират лечение на хронични заболявания. Застрахователната премия по тези застраховки покрива настинки, грипове, възпаления, травми и други неща, възникнали случайно и с малка вероятност. За събития, които почти сигурно ще се случат, просто няма кой да застрахова, освен с огромни премии.

# 52
Явно ще трябва да си търся работа, където предлагат ДЗО.

# 53
То и там се попълват въпросници, да не мислиш, че са прости застрахователите?

# 54
  • Out of the Mix
Скрит текст:
link=topic=1228675.msg48409447#msg48409447 date=1723387411]

То си е нормално. Искат да застраховат вероятностни събития, а не да финансират лечение на хронични заболявания. Застрахователната премия по тези застраховки покрива настинки, грипове, възпаления, травми и други неща, възникнали случайно и с малка вероятност. За събития, които почти сигурно ще се случат, просто няма кой да застрахова, освен с огромни премии.
[/quote]
Много точен коментар, Черна Станция, ама ходи обяснявай.

Едно уточнение - ако персоналът е голям брой, да кажем над 30 човека, има продукти, където не се попълва здравен въпросник, и се минава "метър" общо взето.
Зависи в каква "компания" дамата си намери работа.

# 55
То и там се попълват въпросници, да не мислиш, че са прости застрахователите?
Не съм попълвала. При двама работодатели съм била с ДЗО при различни застрахователи.

# 56
Както казаха, ако сте много хора, може и да не се попълват, защото разпределят повишения риск между тях.

# 57
  • София
Ние не сме много хора във фирмата и не сме попълвали въпросници. В Булстрад сме и лично аз съм много доволна. Харесала съм си един медицински център и ходя най-вече на профилактични прегледи - гинеколог, мамолог, кардиолог... Сумата за стоматологични услуги винаги я изразходвам, както и за диоптрични стъкла.

# 58
Привет. Наскоро си направих застраховка към Булстрад, като се свързах с едно момиченце, което работи за тях, намерих я от фейсбук. Доста усмихнато и не някаква надувка, а обеснява нещата както трябва и на прост език.
Та пита ме какво искам да включва застраховката, какви парички мога да отделям и по мойте думи ми изчисли плана. Като плана ми е и инвестиционен и доста парички ще си спечеля след изтичането. Вече дори се възползвах от застраховката, тъй като се поразболях и трябваше да посетя болница, покрива ми се престоя, лекарства и абсолютно всичко, че и дневни парички ми се полагат по застраховката.
Моя приятел също има към въпросното Булстрад, много е доволен, главно от него се подбудих. А и доста неща предлагат, които никоя компания в БГ не предлага, тъй като буквално седмици се лутах в четене на всички предложение от компаниите тук. Имам номерчето само на момичето, ако някой иска консултация мога да го дам.
Но като цяло личното ми мнение е че за в момента Булстрад е на първо място.
Здравейте, ако може да ми дадете номера на момичето, че е много важно на кого  ще попаднеш.Благодаря!

# 59
Здравейте
Застраховане съм към Булстрад от работодателя. Обаче нямам покритие наблюдаване бременост и раждане.днес им се обадих да питам дали може да се награди пакета ми и аз лично да си доплащам-отказаха ми.
Питах и за индивидуални застраховки и казаха че не работят с физически лица...
Плана ми е да отида в SDI  и да потърся оферти за инд.застраховка която покрива тези две неща.ще дам инфо след това

Общи условия

Активация на акаунт