Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 27 750
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Аз питах SDI преди около 2 месеца. Казаха ми, че за момента не правели ДЗО на физически лица .

# 61
Моите проучвания преди няколко месеца показаха, че добрите пакети са само през работодател, а офертите за индивидуално не отговаряха на изискванията ми, за съжаление

# 62
Така е...
Даже и не искат да правят на физически лица.
Или е със 100 условности.

# 63
Аз питах SDI преди около 2 месеца. Казаха ми, че за момента не правели ДЗО на физически лица .

Да така казаха и на мен.насочиха ме към уника дзи ...ами ,ще отида

# 64
  • София
Опитайте в застрахователен брокер Карол Стандарт, добри са в обслужването и предоставянето на оферти за всички видове застраховки. Една позната моя си направи допълнително индивидуално здравно през тях и е доволна.

# 65
Уника.... Добра комуникация.
Стигнахме до подписване.
Но като разбраха, че приемам лекарство за ИР, край. Била съм рисков клиент.

# 66
  • Ланкър, планините Овнерог
Подозирам, че застрахователят няма да иска да ме застрахова за следващата година, тъй като през тази плати почти изцяло онкологичната ми операция + после сума ти прегледи при различни специалисти. Дори и да не се попълват въпросници от работодателя, те знаят какво са покрили през 2024.

# 67
  • Out of the Mix
Стигнахме до подписване.
В какъв смисъл "стигнали до подписване"?
Ако визирате въпросника-здравна декларация, това не е "подписване", или айде формално е, но не сте застрахована, докато не е издадена и платена полица. След което започват да текат и отлагателните периоди.
Това е предватително кандидатстване с подаване на нужните документи и декларации за сключване, оценка на риска и т.н. Явно са преценили, че сте им прекалено рискова.
Какво е ИР?
Имунна резистентност?

Подозирам, че застрахователят няма да иска да ме застрахова за следващата година, тъй като през тази плати почти изцяло онкологичната ми операция + после сума ти прегледи при различни специалисти. Дори и да не се попълват въпросници от работодателя, те знаят какво са покрили през 2024.
Не можеш да знаеш със сигурност. При груповите е друго - рискът се разпределя между много хора, които "покриват" "квотата на щетимост" на групата. Питаш всичко дали ще е наред при подновяване за следващ период, и запазват ли се условията. Може да ти завишат премията, което е по-добрият вариант от отказ.

# 68
  • София
Стигнахме до подписване.

Предлагам Ви друг вариант - включете се като член на семейство на някой Ваш познат и платете пакета, който неговия работодател му е осигурил и бъдете щастлива! 😊

Булстрад Живот има най-обширни покрития и също така най-добро информациаонно и сервизно обслужване, отлично работещо мобилно приложение. Аз го ползвам години наред и съм много доволна !
Изберете си някой, който е застрахован там 😊💦

# 69
Стигнахме до подписване.

Предлагам Ви друг вариант - включете се като член на семейство на някой Ваш познат и платете пакета, който неговия работодател му е осигурил и бъдете щастлива! 😊

Булстрад Живот има най-обширни покрития и също така най-добро информациаонно и сервизно обслужване, отлично работещо мобилно приложение. Аз го ползвам години наред и съм много доволна !
Изберете си някой, който е застрахован там 😊💦

Бихте ли ми писали на лично за някакви техни месечни/годишни цени? Ще отида до офиса им със сигурност, но след Нова година. Прекратих моите з/ки в Уника отдавна, защото беше кошмарно с плащане и комуникация, дори не се обаждаха да напомнят за нещо или да ми отговорят на въпроси.

# 70
Как мога да се включа като член на семейството на някой?
Нали ще искат някаква връзка, документ?

# 71
  • Sofia
За съжаление не всяка компания предлага включване на член от семейството дори и с лично заплащане. Тези, които предлагат такава опция дават възможност за съпруг/а и деца, но други членове на семейството , родители, братя и сестри не. Хора извън семейството пък изобщо няма вариант да се включат.

Някой има ли опит с международни компании?

# 72
  • София
За съжаление не всяка компания предлага включване на член от семейството дори и с лично заплащане. Тези, които предлагат такава опция дават възможност за съпруг/а и деца, но други членове на семейството , родители, братя и сестри не. Хора извън семейството пък изобщо няма вариант да се включат.

Някой има ли опит с международни компании?

Не е точно така. Братя и сестри наистина не се приемат, но родители до 70 год. възраст приемат почти всички застрахователи. Ако имате конкретен въпрос, питайте ме ла лично съобщение 😊

Как мога да се включа като член на семейството на някой?
Нали ще искат някаква връзка, документ?

Не, никой не иска документи. Достатъчно е който включва да напише заявление за включване.

# 73
  • София
Аз съм си правила когато забременях (не, чрез работодател). Тогава като частно лице беше доста трудно и неизгодно, но все пак ми покри половината бременност.
Сега децата имат допълнително здравно, но от фирмата на баща им. Те са с Доверие. Там където ги водим на прегледи представяме само номер на картата и не се плаща, а на другите места изискваме фактура. Понякога са доста мудни докато одобрят и проверят всичко, но съм доволна. В застраховката е включен зъболекар също, което миналата година ни спести доста пари.
Абе с две думи избихме си парите дето сме дали за въпросната застраховка. За мен си заслужава особено когато имате повече прегледи или малки деца.

# 74
  • Sofia
Аз съм си правила когато забременях (не, чрез работодател). Тогава като частно лице беше доста трудно и неизгодно, но все пак ми покри половината бременност.
Сега децата имат допълнително здравно, но от фирмата на баща им. Те са с Доверие. Там където ги водим на прегледи представяме само номер на картата и не се плаща, а на другите места изискваме фактура. Понякога са доста мудни докато одобрят и проверят всичко, но съм доволна. В застраховката е включен зъболекар също, което миналата година ни спести доста пари.
Абе с две думи избихме си парите дето сме дали за въпросната застраховка. За мен си заслужава особено когато имате повече прегледи или малки деца.

С коя компания сключихте договор?

Общи условия

Активация на акаунт