Индивидуално допълнително здравно осигуряване

• 35 388
  • 148
  •   1
Отговори
# 135
Ами жената споделя какво са казала за индивидуална оферта.
А вие говорите за през фирма...нали, разлика има.
Условията вероятно са различни.

# 136
  • София
И вие явно не четете, че аз също съм била чрез индивидуална оферта пак през Доверие. Ясно ми е, че е различно.

# 137
  • Out of the Mix
Никой нищо не те "принуждава".

Има пакети, струващи определена цена, съобразена със среднопазарни цени, риск на застрахователя.

Здравеопазването е скъпо.

Клинични пътеки, доплащания, скъпи апаратури, изследвания.

Тук дори е евтино и сме много разглезени, искащи едва ли не всичко да е безплатно.

Все още застраховането в България е много евтино и "пожелателно", ако така мога да се изразя.

# 138
Аз също имах два месеца отлагателен период първата година. Идеята е ако имаш някое недекларирано заболяване да не започнеш веднага да посещаваш лекари. Аз така го разбрах.
На следващата година плащам за 12 месеца, ползвам 12.

# 139
  • Out of the Mix
"Недекларирано заболяване" е силно непрепоръчително, защото след това шансът за отказ е почти сигурен.

Не са случайни здравните въпросници при сключване, и всичко се декларира.

Това, че повече от половината българи са със изключително лош здравен картон, не е проблем на застрахователя.
Той си има условия, преценява си риска, а някои дори и връщат и не искат "всеки" да им е клиент и да му носят риска.

Отлагателният период се е появил, за да няма "постоянно източване", казано на жаргон.

# 140
  • София
Какво значи точене? Съмнявам се някой за кеф да годи на лекар да си точи пари Simple Smile В край на сметка се ходи или заради здравословен проблем или за профилактика. Но тия за профилактика са голяма рядкост като гледам.
Те ако очакват да имам такова допълнително здравно и да не ходя на прегледи няма да стане...

# 141
При индивидуално здравно има отлагателен период, обичайно 2 месеца при заболяване , именно защото масово се случва да потърсиш здравна застраховка защото наскоро си разбрал че ще ти предстоят прегледи и прочие .. за това по стандарт е два месеца периода в повечето компании. След тези два месеца, посещавате всички специалисти и ползвате каквото е по покритието стандартно.
При злополука няма отлагателен период.

Да , при корпоративните застраховки - няма отлагателни периоди.

# 142
Здравейте, някой има ли здравна застраховка към Булстрад ? Интересува ме винаги ли покриват за прегледи само до тези разумни цени, които са обявени ?
Примерно за преглед + Ехография са обявени като разумен допостим разход от 100лв. Означава ли, че ако прегледа + Ехография е 180лв, ще заплатят само 100лв ?

# 143
  • София
Вижте си много добре какви са Ви условията. В момента в Дженерали например за някой клиники се доплаща прегледа. Случвало се е и да отиде детето на преглед, да заключат, че няма проблем и да ни откажат да ни изплатят парите. Според тях може да ходиш на лекар само ако си смъртно болен, явно ако проследявате заболяване не се изплаща Simple Smile Така, че четете условията много добре

# 144
Здравейте, някой има ли здравна застраховка към Булстрад ? Интересува ме винаги ли покриват за прегледи само до тези разумни цени, които са обявени ?
Примерно за преглед + Ехография са обявени като разумен допостим разход от 100лв. Означава ли, че ако прегледа + Ехография е 180лв, ще заплатят само 100лв ?
Да, аз над 3 години имах застраховка към тях и винаги разхода беше покрит до разумна стойност.

# 145
  • София

Не само Булстрад са така, също и Дженерали. Имат си ценова листа и ако разходите са над разумните граници според тях, разликата се покрива от застрахованото лице.

За да избегнете такъв сценарий запазвайте през superdoc с номер на картата, при описание на симптомите пишете, че ви боли нещо и какви да ви симптомите и като потвърдят от застрахователя ще отидете на преглед.

Ако, ходите на собствени разноски при предявяване на претенции няма да уважат суми над допустимите лимити.

Според мен, те са си договорили по-ниски цени с клиниките, но от там се правят на луди и ако мине номерът ви казват да си заведете сами претенцията и да си платите в брой при тях, ама никой не казва, че така разликата в цената е за ваша сметка.

# 146
Илития, ясно, разбрах.
Но пък и не всички клиники работят с тях.
Сега за един преглед Булстрад са ми платили само за разумния разход за ехография, който е 30 EUR, защото във фактурата пишело “Ултразвуков преглед”. “Ултразвуков преглед” според вас не е ли Ехография + преглед ?
Имам си амбулаторен лист, всичко е описано.

# 147
  • София
Не, само ехографията се води.

# 148
Илития, ясно, разбрах.
Но пък и не всички клиники работят с тях.
Сега за един преглед Булстрад са ми платили само за разумния разход за ехография, който е 30 EUR, защото във фактурата пишело “Ултразвуков преглед”. “Ултразвуков преглед” според вас не е ли Ехография + преглед ?
Имам си амбулаторен лист, всичко е описано.
Много са трудни и тромави. Не,че другите не са. Но за жалост като не работи клиниката с дадения застраховател, малко е 50/50 работата.

Общи условия

Активация на акаунт