ДНЕВНИКЪТ Тема 103 Да отслабнем всички заедно!

• 38 755
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
  • HH
Лимонче, на салата не слагаш ли олио/зехтин? От него би трябвало да дпйдат още калории.

Някой ще ми прави ли компания с лунното гладуване. След малко ще обаядвам и следващото ми хранене ще  утре след работа, значи към 17:00.

# 736
Не слагам. Не обичам да са ми мазни доматите.
Ето от днес един пресен пример как принудително приемам по-малко калории.
Бях си приготвила едно пилешко бутче за обяд, но като отворих кутията видях, че е останало само малко месо около кокала. ММ снощи е взел от месото да предлага на малкото докато съм била в банята и е забравил да ми каже. Другото пиле сега го извадих от фризера и ще стане чак за вечеря 😀 Сега отивам да правя палачинки, които няма да ям.

# 737
  • Велико Търново
Дези, успех на маратона и висок дух! Храненето ти е екстра, и все се каня да те питам, понеже забелязах, че ядеш овесени ядки, а от въглехидратните храни само те ми понасят добре - само с вода и канела ли ги хапваш предимно, плодове някакви добавяш ли? А когато си само на картофи/не съм пробвала с тях да чистя водата, но го обмислям тази седмица/, освен сол, нещо друго към тях? Босилекова паста е ли е възможна - с миниатюрно количество зехтин, и голямо количество босилек? Wink

Аз отчитам плюс в теглото, но и има за какво - чийт деня стана два, три...Спрях се. Значи, качвам скорострелно, свалям със скоростта на костенурка. Днес съм само на моно, с яйца, пък да видим.

# 738
_limonche_, наистина са ти малко калориите, ако са 500-600. Но те разбирам напълно, и на моето хлапе му никнат зъби и е много тежко положението. Дори направих два фаста от по 16 часа(първите ми) и успях да махна излишната вода, да видим обаче дали ще задържа или пак ще скочат цифрите нагоре.Thinking
Dez, успех на маратона!
К@тя, ако успея да устискам, ще лунувам и аз.

# 739
Limonche, щом е епизодично и храната е добра, няма да е проблем. Добре е да има човек подръка варени яйца в хладилника.
Метаболизъм не се забавя толкова лесно.

Biskvitka, когато съм в режим "сваляне", не пипам плодове изобщо.
Иначе овес комбинирам с боровинки, или ябълка, и пак около дни с яки тренировки.
С бананите много внимавам, и обикновено ги ям отделно. Много въглехидрати има в тях.

Броя си макросите, и знам от предния ден какво кога ще ям. (Затова си знам и калориите, но макросите са ми важни). Естествено, случват се изключения.

Картофени дни правя без сол, и без капка мазнина. Въглехидратите са много високи в такъв ден, затова. Овкусявам с орегано, червен пипер, чубрица, каквото имам налично.

# 740
Дез, то и в добрите дни стигам максимум 1000 калории. И те са ми малко, висока съм.
А метаболизма си ми е забавен по принцип. Имам хипофункция, СПКЯ, ИР и цикъла ми липсва от няколко месеца. Предполагам и половите ми хормони са пълна каша. Чакам с нетърпение ММ да излезе отпуска и да си пусна разни изследвания.

# 741
beki8 , браво. Още малко и ще започваш със 7.
Дез, как мина маратона?

# 742
Дез, как мина маратона?

Mного добре мина, благодаря. Smiley Тичах добре, и се чувствах супер, въпреки жегата. Бяха позиционирали един човек с маркуч, и ни поливаше на всеки кръг (8 кръга в парк бяха, на сянка под дърветата). На последните 3 го нямаше обаче когато аз минавах, и ми докривя. Ако беше там, мисля, че щях да си спестя 2мин в повече. Така минах бариерата от 1:50, която не исках да минавам, но няма да се ядосвам заради 2 минути.
финиширах 01:51:и нещо. ОК е, правопропорционално с тренировките ми и жегата.

Изядох си пилето с къри за вечеря, и ориз, да попълня депата, и от утре дефицит.
Следващият полумаратон е след 4 седмици.

# 743
браво,  Дез, обичам шампионският ти дух 🏆🏆🏆

аз съм на 36 часа фаст, толкова ми е криво от служебни драми, че нищо не ми се яде

# 744
Момичета, имате ли проблем с ходене по голяма нужда и как го решавате? Чудя се дали 1-2 лъжици овесени трици ще помогнат.

# 745
Аз имам проблем. Чудя се на натуралакс.

# 746
Никога не съм имала проблем, но знам, че  лъжица тахан на гладно помага, също сушени сливи, но не са диетни.

Днес и утре съм на 0 вгх, на варени яйца и пиле. Не искам на моно, много ми е трудно.
Ще тичам задължителните 6км регенерационно (много бавно), после йога, и силова горна част.

# 747
Периодично имам проблеми със стомаха,  като овесът не ми помага. Знам от близки, че ленено масло и ленено семе много помагат при запек.
Оплесках работата с лунуването, но поне не съм нагоре.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 08:48 от Sunny555

# 748
Аз нямам проблеми със стомаха, но знам че чаша топла вода с малко мед (може и без мед) на гладно дава бързи резултати.
Иначе съм в първи ден на цикъл и ми е подуто и гадно. Няма да се меря тези дни.

# 749
  • София
Момичета, имате ли проблем с ходене по голяма нужда и как го решавате? Чудя се дали 1-2 лъжици овесени трици ще помогнат.
Ох, и аз имам. Ям повече фибри и пия повече вода от когато и да било, даже и пробиотици взимам - и ефект нула. Също така стомахът ми е адски раздразнен и слабителните капсули и таблетки ми докарват жестоки колики. Оправям си проблемът с глицеринови свещички, като най-щадящо, макар и най-неестетично решение. А стомахът го лекувам само с капки Иберогаст (пълна отврат на вкус, но много ефективни).

Общи условия

Активация на акаунт