Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Ради, много са хубави! Късмет и вдъхновение по пътя им! Animal Dove

# 61
Аз изпуснах времето на бригадите на косъм, до предната година бяха.
Ходихме част от класа на бригада в София, сами се записахме. Оправяхме парка до басейн Спартак, зад сегашния Сити МОЛ - събирахме сено, секохме тревите откъм пътеките и плевихме бодливия орнамент на обръщалото на трамвая. От тези бодли се бях набола и ме сърбяха и ръцете и краката.
Много беше весело, цял ден по поляните, мирис на трева. Спечелих за месец 166лв, първите ми изкарани с физ. труд пари. На село не съм ходила.
Много Близнаци, а за риби никий не си признава.

# 62
  • Sofia
Много Близнаци, а за риби никий не си признава.

Да бееее, гледам и аз анкетата Laughing А и какви работни сме се събрали Laughing

# 63
  • София
Веднага си признах Simple Smile

# 64
  • София
Относно бъдещите седмокласници. Аз понеже приключих с този етап от борбата с родното образование, Mask

# 65
  • София
Относно бъдещите седмокласници. Аз понеже приключих с този етап от борбата с родното образование, Mask
И аз,за което много се радвам,че 7 клас е зад гърба ми.
Помня преди 10 години на наши приятели сина /единствено дете/ завърши и замина да учи в чужбина.
Тогва бащата каза,че много се радва,че е приключил с българското образование.Тогава може би не го разбрах съвсем точно.Към днешна дата като гледам МОН-човците май ми просветва.

# 66
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Гледах ги аз тях.
А като се сетя колко се мъчих да го пробутам малкия с набор 2009 направо ми призлява. Добре, че не се получиха нещата, че то и набор 2009 е по-голям от 2008, а и тези промени, съдбата си знае нещата.

# 67
  • Plovdiv
HeartHeart EyesОх, досмеша ме с репликата на АниК : "Да бееее, гледам и аз анкетата. А и какви работни сме се събрали."
Ради, Али, това със смяна на посоката явно е често срещано. Обикновено дълго и упорито са заявявали едно и после завой. И при нас се случи с големия син. Но, поне са в едно "поприще" да го наречем. Най-интересното е, че година по-късно се върна отново на първия си избор, там беше вложил също усилия, преди да се откаже. И още по-интересно, от другата учебна година смята да записва втора специалност, да не казвам коя.Laughing
Ради, вчера като видях снимките, не знам защо се сетих за първата ни "среща", тогава беше написала: .... имам син , който е на четири" Не помня, дали беше вече ги навършил. HugHeart EyesHeart
И аз чух за идеите за промени за НВО. Ние приключихме, но все има някое близко детенце и само си помислих, дано не е голяма промяната. Много активни в последните години на тема промени. Напомнят ми за безумната треска за подреждане и почистване, която казват, че обхваща всички жeни, когато настъпи денят  " Р ".Joy

# 68
  • София
Щях да ви пиша за колорадските бръмбари, за шофьорските книжки, за работата на щерката ама Спунк ме приземи с този репортаж. Както съм набрала на половината свят в момента не знам какво ми иде да направя?
Иде ми да си разбия главата в стената и да повърна едновременно: "Дигитални технологии и креативност" - поредната измишльотина.  "Тест, който включва задачи по БЕЛ и Мат, вече не е достатъчен и в обучението на практика трябва да влязат и знанията по другите предмети" -  журналистката ли не се чува какво говори или министърът не се е чувал? "Акцент се дава и на компютърните науки, за сметка на чуждия език" - бликат от мъдри решения и алтернативи. Дори не ми се коментира математиката каква точно наука е Head Band

# 69
  • Plovdiv
Щях да ви пиша за колорадските бръмбари, за шофьорските книжки, за работата на щерката ама Спунк ме приземи с този репортаж. Както съм набрала на половината свят в момента не знам какво ми иде да направя?
Иде ми да си разбия главата в стената и да повърна едновременно: "Дигитални технологии и креативност" - поредната измишльотина.  "Тест, който включва задачи по БЕЛ и Мат, вече не е достатъчен и в обучението на практика трябва да влязат и знанията по другите предмети" -  журналистката ли не се чува какво говори или министърът не се е чувал? "Акцент се дава и на компютърните науки, за сметка на чуждия език" - бликат от мъдри решения и алтернативи. Дори не ми се коментира математиката каква точно наука е Head Band

Gorg0nzola Напиши ни за колорадските бръмбари. Hug С което искам да кажа, не се ядосвай.
Тези дни ни се наложи да скачаме срещу системата, няколко пъти. Нищо не се получи, само нерви и разправии. Едно обидно ти става, човек, нормален, изпълняващ, пък се отнасят към теб като към.. И всичко това с всемогъщия апарат на държавната машина. Безпогрешен е. С което пък искам да кажа, ако решат да правят нещо, ще се случи. Специално за НВО, едва ли ще може да се повлияе от когото и да е.
Спомняте ли си колко коментирахме миналата година, че е належащо да се измисли процедура за реакция при невъзможност, доказана, за явяване на изпит за НВО. Е, сега гледам в седмокласната тема отново има такъв проблем и отговорът ви е ясен. Спасявайте се по единично.

# 70
Niya, пораснаха ни децата не пред очите, а пред клавиатурите.... Ами това добродушно инатливо теле е родено април, та трябва да ги е бил скоро навършил, когато съм се представяла.
   Безмислен труд кипи, както обичам да казвам и е много тежко, когато нормалните хора се опитваме да намерим смисъла. За МОН или лошо, или нищо.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 16:22 от Rady

# 71
  • Там, където мечтите се сбъдват
Мисля, че в МОН спешно трябва да им направят pcr тестове...да не се окаже, че ковид нанася трайни поражения върху мозъка....то дигитални технологии и креативност, то родинознание, то още една учебна седмица за 1-3 клас...

# 72
  • София
Ами от сутринта ми е тръгнало. ЛЛ ми заяви, че не можела да издаде здравно-профилактичната карта за наборката, ако не е в деня, който е определен за детска здравна профилактика (защото тя не е педиатър, а е ОПЛ). Това била някаква нова разпоредба. За целта утре ще се мъкнем пак. Но пък ваксина на дребен ще се спожи във вторник или сряда (ваксините не са ли към здравната профилактика) та ще имаме трета разходка. Щото в тези времена е най-хубаво да се разхождаш до поликлиниката Simple Smile И МОН с тази красива дума "креативност" ми дойдоха свръх креативни. Щото вече съм вътре с едни пари за школа по БЕЛ и Мат на бъдещия шестокласник, а те решили да сменят формата на изпита ама-ха.

Инак аз колорадски бръмбър никога не съм виждала през живота си, но имах приятелка в студентските години, която разказваше как се налагало да върши тази работа на селото при баба си. Оплакваше се колко е гнусно и че после по цели нощи сънува как тези бръмбари я лазят и ѝ отмъщават. Та затова съвсем сериозно смятам, селскостопанската работа не е за всеки. Единият ми дядо е бил адвокат, много сладкодумен, но скаран със земеделските умения. Майка ми все разказваше как на ленински съботници и бригади, той се подпирал на лопатата и почвал да разказва разни истории, с които забавлявал всички. Никога не успявал да си изпълни нормата или да свърши нещо, но така ги залисвал с лакардии, че все му се разминавало. Та затова съм на принципа, всеки да върши това,  за което го бива.

Rady, така подпалих, че забравих да отбележа колко се готини с децата Heart

# 73
  • Там, където мечтите се сбъдват
Сиренце, а защо ви е тази здравно-профилактична карта, не казвай, че е за следващата учебна година, и това е такава бюрокращина с тези карти, при положение, че нямат ваксини в тези години кому е нужно, за едното чакане и едните 3лв е май, то да се направи едни профилактичен преглед с кръвни изследвания разбирам, а то.....А ние утре с малката сме на манту, тя де, в окръжния туб диспансер...

# 74
  • Plovdiv
Niya, пораснаха ни децата не пред очите, а пред клавиатурите.... Ами това добродушно инатливо теле е родено април, та трябва да ги е бил скоро навършил, когато съм се представяла. Безмислен труд кипи, както обичам да казвам и е много тежко, когато нормалните хора се опитваме да намерим смисъла. За МОН или лошо, или нищо.
Ради, запомнила съм го, защото не беше тук, а в биберон. И мисля, че беше февруари. Пак съм запомнила, защото търсих инфо за нашите си неща в началото. И първо там се регистрирах. Joy

Общи условия

Активация на акаунт