Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 434
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Честито на имениците и рожденичката на Fair Lady!

Mrs Jan, и на мен ми се отварят едни чаршафи с нови известия, ама мине не мине време и току ги зануля Joy

Днес излязаоха последните оценки и я пиша свършила учебната година.

Щерката ходи с баща си да си направи детска дебитна карта. Доволна съм: без никакви такси, безплатно теглене от техен банкомат, онлайн проследяване (не казвам банкиране защото май няма опция за привеждане на пари), 50лв. дневен лимит и 250 седмичен. Това ще си е карта с нейните пари - заработени и от стипендии. Да си ги харчи основно за приложения и програмки, които се купуват в нет-а.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 22:31 от Gorg0nzola

# 301
Моля, Сиренце, назови банката.

ПП: Санакова сгълчи майките от седмокласната тема за сложни за изписване имена. Разбраха се с потребителка, докато си промени името, да я наричат Бум-бум. И твоето е  трудно, а трите буквички си бяха ОК!

# 302
  • София
Щерката ходи с баща си да си направи детска дебитна карта. Доволна съм: без никакви такси, безплатно теглене от техен банкомат, онлайн проследяване (не казвам банкиране защото май няма опция за привеждане на пари), 50лв. дневен лимит и 250 месечен.

Gorg0nzola, а коя е банката? Аз ползвам УниКредит Булбанк и бях питала там, но условията не ме устройваха. 20 лв. лимит на транзакция.

# 303
  • София
Е точно в булбанк е. Не съм ги питала за лимит на транзакция. ММ ми каза 50лв. дневно. 250 е на седмица, сгрешила съм с това "месечно".
Иначе след санаковата забележка за имената и аз се засрамих, ама така е... Освен да се прекръстя на моцарела и да ми викате Муци Joy

# 304
  • София
Е точно в булбанк е. Не съм ги питала за лимит на транзакция. ММ ми каза 50лв. дневно. 250 е на седмица, сгрешила съм с това "месечно".
Явно са променили условията. Аз бях питала зимата и разпечатка ми дадоха.
Сега потърсих на сайта им и наистина  са 50 лв. дневно и на 1 плащане. Е при тези условия и сина ми ще се сдобие с тяхна сметка.

# 305
  • София
Аз в ПИБ отворих карта, нямам такса за подръжка. Не помня обаче за теглене дали имаше.

Mrs Jan, на училището ли е бил календарът? Как не съм обърнала внимание.

# 306
Имаха годишнина - 140 г., ако не се лъжа.

# 307
Дебитна карта нарочно не правя. Като започне да си има доходи свои, да си извади.
За 20 лв стипендия на месец никакъв смисъл не виждам. Получава си я кеш.

# 308
  • София
Ние ако продължим с реклмата на 1во, ще падне балът на Испанската. Joy

duhi_puhi, някои училища не плащат кеш.

# 309
Ние ако продължим с реклмата на 1во, ще падне балът на Испанската. Joy

duhi_puhi, някои училища не плащат кеш.
Те и за нашето така говореха. Но доста деца си ги взимат на ръка.
А и целия 8ми клас той беше на 13, питах в банката изрично - трябва лична карта за банкова сметка. Получаваше си ги 2 пъти всеки срок кеш.
Щом може - предпочитам да не му правя.

# 310
  • София
Mrs Jan, на училището ли е бил календарът? Как не съм обърнала внимание.

Да, на училището. Не си обърнала внимание, защото си идвала само на гости, а не си минавала като мен, всеки ден покрай него. Но чий е календара тази година, въобще не мога да се сетя, нищо че и него го гледам редовно.

# 311
  • София

ПП: Санакова сгълчи майките от седмокласната тема за сложни за изписване имена. Разбраха се с потребителка, докато си промени името, да я наричат Бум-бум.
Ема, то онова няма запомняне! Три пъти се връщах да го чета и докато почна да го пиша, пак го забравях. Joy Накрая го копирах. Нещо като тумба-лумба беше, ама не баш същото. Laughing

# 312
Като излезе личната карта края на ноември, веднага направихме и банкова - също избрах Уникредит. Но защото исках да е близо и с удължено работно време и е точно такъв клона в близкия мол, работещ всеки ден (7/7) от 9:30 до 20:30 ч. И наистина, след първия път, в който бях с нея, се наложи да ходи няколко пъти - за нов код за банкирането (смени телефона и беше хвърлила първия), за документ за стипендия (искат за всеки срок) и др.. Определено е много удобно да ти е под ръка банката, като беше втора смяна е минавала й след училище, че преди това все не й стига времето. Искаше да си увеличи дневния лимит, на два пъти й се случи приятелка да й дава като не й достигнат при шопинг, просто забравя.. Simple Smile Не знам дали може обаче.
И джобните й превеждаме, а ако се сдобие с друг кеш, също се научи да си ги вкарва, ако реши. Следи си ги, кефи се, цени ги сякаш повече. Не е злоупотребила досега с плащанията през телефона или онлайн..
Много щастлива беше в началото с всичките си първи пластики, вкл. и с картата за градски транспорт и тази за училище. Simple Smile

duhi_puhi, защо не искаш да има? Ние държахме и заради различни ситуации, които могат да възникнат. Напр. при някаква авария чака-чака и не идва трамвая, а закъснява за училище. Казах й да хване такси (за пръв път сама!), обясних какво да гледа, но още като се качи започна да ми пише, гледайки апарата, че сигурно няма да й стигнат 10-те лв., които има.  Аз май бях разказвала и тук и как исках да говоря с шофьора да се смили или просто да слезе, независимо, че ще закъснее.. Стигнаха й на косъм, но ако имаше карта нямаше да има подобни притеснения. Щеше да я ползва при нужда и на екскурзията в чужбина, която се отложи. Sad Въобще, за мен си е необходимост и удобство. А и да се учат да боравят, макар че все пита - от моите пари ли да си взема за.. или ще ми дадете други. Smile Баща й й даде да чете някаква книга по темата, но не мисля, че я е отгърнала дори.

sanaka, чудя се как не те заядоха за copy/paste, бързи клавиши.. туй-онуй.. Satisfied Ама онази другата май изчезна..

# 313
  • Варна.
Миналатат година издадохме дебитна карта на детето от банка ДСК.
Техните са със сто лева дневен лимит.
Още в банката поисках да ми разпечатат номера на сметката и да сложат печат, това за стипендията.

Накратко моята история, да се има предвид:
Дадох тази сметка за превод на по-голяма сума, която ми трябваше целево за ремонт. Мислех да се разплащам с тази карта. От недоглеждане на общите условия, късно се оказа, че не мога да превеждам пари от тази сметка в моята, не е позволено по този тип карти. Не може да се увеличава лимита за плащане и теглене.
Вкарах се в голяма беля, трябваше да се купуват материали, да се плаща на майстори, а аз не мога да ползвам парите. Теглене по 100 лв. на ден не ми беше опция.
Наложи се да поискам разрешение от районен съдия, а преди това и становище от "Закрила на детето", за да изтегля цялата сума на гише.
Средствата в картите на непълнолетни са с такава форма на защита.

# 314
  • Sofia
Момчетата с порфейли ли ходят? Моят бута всичко по джобовете или в калъфа на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт