Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 64 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Много вкусни неща видях, аз си ви следя Relaxed, само нямам време да пиша.
За готвене също нямах време, но трябва и да се хапва, освен да се работи, та все пак правих някакви неща.
Понякога се шегуваме вкъщи, че първо ще сготвя, а после ще го кръстим, но това си замина без име Stuck Out Tongue Winking Eye.
Измишльотина някаква -варени картофи, бейби спанак и яйце, запечено е с моцарела. Не беше лошо, а и бързо стана.

Крилца, "панирани"във фурната.

Овесени бисквити с банан и шоколад.

Клафути с ягоди, малини и къпини, понеже имаше от всичко по малко.

Кафяв ориз с пилешко месо и дробчета.

Сандвичи, сандвичиии... Често спасяват положението за бърза вечеря.

Дроб по одрински.

... и толкова, че дълъг чаршаф стана. Rolling Eyes

Despicable, здрава да ти сладураната, малко мишле Heart Eyes!
Silverstone, бързо възстановяване!

Хубава седмица желая на всички.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 06:16 от MEERA

# 496
Панирано пиле с ориз

Картофени кюфтета с млечен сос

Шоколадов сладкиш

# 497
  • София
Момичета , вие сте вълшебници!  Чудесни неща сте сътворили. На Тарталетка патладжана ще го правя, много ми хареса, а маслените бисквити са голям разкош, но в това време горещо как да ги започна.., но моля ти пусни ми рецептата да я имам, изглеждат съвършени.
Скрит текст:
Нямам много време, всеки ден след работа съм на жълтите плочки, затова се готви много основно в събота, за да имам през седмицата,  коя ял - ял, това е. Ако не му харесва да си сготви, ако иска.
Нова е рецептата - Разкошни  постни кипърски  лозови сарми с кедрови ядки -  по идея на Мария Митева - https://www.mycookingbookblog.com/koupepia-dolmades-ili-lozovi-sarmi-po-kiparski/

Пълнени чушки с кайма и ориз

Печени чушки с доматен сос, ама моят си доматен сос, онзи който става гъст, тежък и стои на слаб котлон час и половина,  не е  италианската маринара

Руло Стафани

Оригинален американски фъдж. Рецепти имам много , също и аз съм пуснала с печене или без печене, но тази рецепта е основната

Скрит текст:
и още има пържени тиквички с кисело мляко и плодове. Това е.

# 498
  • София
Тези масленки дини са като от списание! Как се правят?

# 499
  • В царството на игрите:)
От две останали тортили стана това Simple Smile

# 500
  • там където има винаги вятър
Шницели - от ония с добавен настърган картоф в каймата + останалия лют сос ТАСО

Който вади картофи - картофи яде Wink

Опитахме и царевицата - искала е още малко да се оформи, но до другата седмица щеше пък да стане твърда.

Тайна - и при мен стана така с вкуса, иска ми се да опитам нещо по-така/дали от форумите които разглеждам/, но пък моите хора не винаги са съгласни.

А пък какви манджи са ви спретнали мъжете Hands Plus1 Аз пък моя го оставих на село да поработи Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 11:13 от mama iasi

# 501
  • ВАРНА
Браунис

# 502
Silverstone, не съм Тарталета, но...

Скрит текст:
Моето е пласт картофено пюре, отгоре запържена телешка кайма, отгоре доматено пюре; ветрилото е от патладжан с бекон и кашкавал. Най- отгоре пармезан Simple Smile Ядеш и ревеш.
На снимката,за която питах, видам патладжан.Както и да е.Ще правя и двете ястия.Вие поне ядете.Аз само гледам и рева.В момента едната ми ръка е извън строя.Ям не толкова вкусно и здравословно.Сега набелязвам и се  нахъсвам какво ще готвя като се оправя.

Страшни вкуснотии приготвяте. Аз съм понамалила готвенето, както и снимането. Но се радвам на вашите неща и черпя идеи.

# 503
Благодаря, момичета 🌸
Лабрекс, вкусни са, те са си най-обикновени маслени бисквитки с много боя 😄...
Не ги правих по рецептата на xenia, за
основа ползвах рецептата на Кремена, правила съм ги и като спирали за Коледа
За искащите рецепта:
Скрит текст:
https://www.cookwithasmile.com/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0 … 0%b0%d0%bb%d0%b8/
Правя ги с масло на стайна температура. Направо в миксера. Разбивам маслото със захарта,  като стане като пухкав  крем добавям яйцето, като се поеме  сменям приставките с тези за тесто и добавям брашното .....не добавям цялото наведнъж, слагам по-малко от две чаши, после добавям по лъжица, две, докато ми хареса тестото, че ако е много брашното в маслените бисквитки то те стават твърди. Добавям и 4-5 ванилии.  Играчката e след това - разделих тестото на 2,  голямата част оцветих с червена боя, другата част пак разделих на 2 - бяла и зелена. Червената оформих на стегнат цилиндър с помощта на хартия за печене.  Прибрах във фризера за около 30 мин, като стегна - сложих бялата част, която предварително разточих на правоъгълник, увих около цилиндъра , прибрах във фризера за нови 30мин, като стегна повторих и със зелената част. Не знам как успях да разпределя добре тестото 😆 за да ми стигне точно без празни зелени и бели части. Пак във фризера. След като се охлади добре, вече около час, нарязах на филии, а филиите на половинки. Дребната сложи шоколадовите пръчици, докато се печеше едната тава, другата стоеше в хладилника на студено. Ако не се лъжа опекох  26 бисквитки, като  1/3 от тестото остана във фризера за бъдещи бисквитки, та може би общо ще излязат около 38-40 бисквитки от това тесто....но то зависи от големината на цилиндъра, от дебелината на нарязаните бисквитки...ясно ви е 👌
П.п бялата и зелената и не охлаждах преди разточване за да ми е лесно оформянето.
Ако има нещо неясно, че са ми малко странни обясненията, питайте 👌
Омлет

И един сладкиш от 3 съставки (бисквити, мляко, бакпулвер), за проба и оползотворяване на останали купешки бисквитки, вафли и др такива.....няма да повторя, стои тежък и плътен. Трябваше да го залея с шоколад, но понеже не ми вдъхна доверие след изваждането от фурната, спестих шоколада 😆 и залях  с обикновен млечен крем

Хапнахме каквото хапнахме, децата ѝ обраха крема и остаъка замина на боклука.
Аууу, браунис виждам, още нещо за което все ми мрънкат да направя 🤭

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 15:43 от polly

# 504
mama iasi, на една вълна сме. И у нас шницели за обяд

Имаше и пиле с картофи

Солена торта

# 505
  • София
Патладжан.

# 506
Свински парченца от бут, ущипци и тиквички на тиган

Малко нефотогеничен десерт от разбита сметана с мед, натрошени бишкоти и парченца шоколад

# 507
  • Mediterraneo
Моето е пласт картофено пюре, отгоре запържена телешка кайма, отгоре доматено пюре; ветрилото е от патладжан с бекон и кашкавал. Най- отгоре пармезан Simple Smile Ядеш и ревеш.
На снимката,за която питах, видам патладжан.Както и да е.Ще правя и двете ястия.Вие поне ядете.Аз само гледам и рева.В момента едната ми ръка е извън строя.Ям не толкова вкусно и здравословно.Сега набелязвам и се  нахъсвам какво ще готвя като се оправя.

Да де, върни се и прочети. Ветрилото е патладжан с бекон и кашкавал, сложени са върху пластовете.

И за да не е спам, една салата с паста

# 508
  • Bарна, морето, сините вълни

Овесен сладкиш с кайсии и стафиди (без никакъв подсладител, но кайсиите бяха сладки като мед и го направиха чуден), една успешна импровизация

Мусака, в която добавих и гъбки. А слънчогледите са от мама за цвят. Blush

# 509
  • Велико Търново
Любимата ни от няколко години Доматената крем супа с фиде на Пеп-4о.

Общи условия

Активация на акаунт