Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 65 032
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Добро утроо!
Да си постна какви съм ги вършила, снощи на сънено писах, качвах снимки... без да искам нещо обнових и ми изчезна всичко Joy
От тези дни:
Пилешки дробчета с кафяв ориз, който май е новото ми любимо нещо. Това като гарнитура към печеното пиле, аз наблегнах на гарнитурата май...

Зелен боб с бекон и сирена

Салата

Още "салата", за да оползотворя бялото месце от пилето.

И сладкиши - крисп с малини...
Последното, което направих е сладкиш с вишни по рецепта на Бени.
Вкусно!Вчера цял ден на работа, а за вечерта ми бяха оставили едно (едно!) парче, добре че са се сетили. Joy
Благодаря за рецептата, Beniii!

Това е от мен. Хубав да е денят ви!

# 151
  • там където има винаги вятър
Най-обикновен боб, но от консерва! по-точно от буркан Wink От тук на татък никакъв суров боб повече няма да купувам и да се ядосвам 3-4 часа дали ще се свари или не.

# 152
кюфтета от тиквички преди печене черешов сладкиш

# 153
Минахме на бързи и лесни ястия. Вдъхнових се от омлетеното руло на Тайна, но нямах зелен лук и го направих с плънка от крема сирене с билки, спанак и немска шунка.

Пресни талиателе с пушена сьомга, спанак, течна сметана, лук, чесън, кашкавал и малко бяло вино.

Пържени филийки от стар пълнозърнест хляб.

# 154
  • ВАРНА
Пълнозърнесто хлебче с ядки и семена и домашното пресносолно сирене след месец в хладилника.
 Фокачо-пица със същото сирене държащо се,като кашкавал

# 155
Закуска

Пак тортичка

Пилешки гърди на грил тиган и картофи на фурнс

# 156
................ и домашното пресносолно сирене след месец в хладилника.......
Може ли малко информация за начина на зреене на сиренето - как точно се съхранява през този месец?

от мен - катък

# 157
  • Бургас
Маринованко

и печено пиле

в компанията на лидълските картофки

и ещо едно китайско

# 158
  • ВАРНА
Пресносолно сирене
Скрит текст:
Нищо особено не е зреенето му-просто го съхранявам в хладилника.Веднага след изцеждането му го оставям да съхне и зрее на хладно.След втората седмица се образува тази бяла плесен и вида е,като на кашкавал.Но няма никаква сол в него,не съм го киснала в саламура.[\spoiler]

# 159
  • Бургас
Karzz, може ли да споделиш как приготвяш тези зеленчуци с пиле по китайски? Правя понякога, но все нещо липсва на ястието. 
Скрит текст:
Пилешко със зеленчуци по китайски

Дези,извинявай за забавеният отговор,но сега видях питането ти.
Ето тук съм писала как го приготвям https://www.bg-mamma.com/?topic=1168752
Слагам каквито зеленчуци имам.

# 160
  • София
Лабрекс, днес спазих технологичния процес и станаха съвсем различни, но пак толкова вкусни.Зеления лук е само отгоре, за украса.

Скрит текст:
За който пече пилешки кожички и събира мазнината, стават и с една лъжица от нея, вместо сланина.

# 161
MEERA, може ли рецептата за сладкиша с малини? Благодаря!

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 14:41 от sunny112233

# 162
Ааа, Тайна, не е честно! Пак ли да вадя тиганЯ! Уф, ами харесвам ги тия картофки! Simple Smile
PreslavaD, а в шоколадово-малиновата торта какво има вътре? Че и тя нещо много изкусително ми изглежда!

# 163
  • В царството на игрите:)
От последните дни у нас

Картофена запеканка, която стана
като пица                                                                                             Пиле с грах

Пълнени чушки

# 164
Здравейте, момичета! Simple Smile Отново сте сътворили чудни храни.🤩 MEERA, много се радвам, че сладкишът с вишни ти и харесал. G.kehaiova, изкушаващо изглеждат кюфтенцата от тиквички и ще съм ти благодарна да споделиш рецептата Simple Smilemarchеva14 и твоята нуга изглежда пленително вкусна 😋🤩🥄 И понеже жегата е голяма, днес от мен два вида сладолед-Мохито и Нуга със зелени смокини. 🍨🥄🌞
https://---shoretner923-2Z498dh

https://---shoretner923-3eERMsS

Общи условия

Активация на акаунт