Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

  • 65 000
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 948
Талиатели със сос „Болонезе”

# 511
# 512
  • Мнения: 296
Запеканка

# 513
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 132

Обикновена салатка

Пържени чушки

Печени ребърца

Брауни. Този път не го препекох и стана като истинско Simple Smile

# 514
  • Мнения: 802
Тайна,  падладжанът изглежда много вкусно, моля за рецептата. И откъде купувате сусам, не мога да го намеря в Била и Кауфланд. Днес обикалях, гледах, и не видях.

# 515
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Баница

# 516
  • Мнения: 811
Добро утро!
Да споделя какви съм ги вършила преди да се захвана с ремонтни дейности пак. Cold Sweat
Палачинки с кисело мляко, не бях правила досега. Рецептата - от блога на Beniii Flowers Hibiscus

Разни меса и карантии на скарата.

Тиквички с мента, босилек и балсамико.

Талиатели с чили.


Despicable, може ли рецепта за овесения сладкиш?
Приятен ден желая на всички!

# 517
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
Flowers Hibiscus Заповядай:
Скрит текст:
овесен сладкиш с кайсии и стафиди
2 яйца
10с.л. цедено кисело мляко
2ч.л. бакпулвер
2 ванилии
Няколко листа мента
1ч.ч. овесено брашно
Шепа стафиди
4 по-големи кайсии
Бучка разтопено краве масло

Яйцата се разбиват с млякото и маслото. Подправя се с ванилия и ситно накълцана мента. Добавят се стафидите и 3 от кайсиите, нарзяни на кубчета. Разбърква се добре и се сипва брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Моята е с размери 15х30. Последната кайсия се разрязва по дължина и се нарежда върху сладкиша. Пече се в предварително загрята на 200° фурна за 1 час.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 08:27 от DespicableMe

# 518
  • Мнения: 10 440
janetaes
душко, казвай тоя разкош как го правиш, че "пометнах"!

# 519
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Пиле с ориз от тавата Flushed

...салата

и десерта:

# 520
  • София
  • Мнения: 15 846
Тайна,  падладжанът изглежда много вкусно, моля за рецептата. И откъде купувате сусам, не мога да го намеря в Била и Кауфланд. Днес обикалях, гледах, и не видях.
Копирам от личните, защото току-що  я писах там.Сусамът е от Т-маркета.

Скрит текст:
Първо нарязвам патладжана на резени, като пържени картофи.После в добре загрят уок с малко олио ги пържа с разбъркване  до омекване.
Към края, когато добият пържен цвят,  добавям половин глава кромид лук, нарязан на ивици, половин зелена и половин червена чушка на квадратчета, задушавам 2-3 минути.Сол не слагам.В чаена чаша сипвам  4 супени лъжици соев сос, допълвам до половината със студена вода(ако е от 250 мл, ако е нормална чаена чаша , пълня догоре), слагам вътре лъжица натурално нишесте(без вкус и мирис) и смачкана скилидка чесън.Заливам патладжана, да клокне 2-3 минути и е готов.Поръсвам с листенца зелен лук и сусам.Яде се топло, като изстине нишестето се стяга, но пак става за ядене.

Патладжана може да се обели( за който не му понасят люспите), но тогава яденето става по-безцветно.Дозите са за един голям патладжан.
Така написано изглежда много работа, но всъщност става много бързо. Успех и дано ви хареса!

# 521
  • Мнения: 561
Гъбки с лук за малкия , обожава ги , цяла сутрин ми мрънка да ги направя и ето 😄

# 522
  • Мнения: 802
Тайна,  падладжанът изглежда много вкусно, моля за рецептата. И откъде купувате сусам, не мога да го намеря в Била и Кауфланд. Днес обикалях, гледах, и не видях.
Копирам от личните, защото току-що  я писах там.Сусамът е от Т-маркета.

Скрит текст:
Първо нарязвам патладжана на резени, като пържени картофи.После в добре загрят уок с малко олио ги пържа с разбъркване  до омекване.
Към края, когато добият пържен цвят,  добавям половин глава кромид лук, нарязан на ивици, половин зелена и половин червена чушка на квадратчета, задушавам 2-3 минути.Сол не слагам.В чаена чаша сипвам  4 супени лъжици соев сос, допълвам до половината със студена вода(ако е от 250 мл, ако е нормална чаена чаша , пълня догоре), слагам вътре лъжица натурално нишесте(без вкус и мирис) и смачкана скилидка чесън.Заливам патладжана, да клокне 2-3 минути и е готов.Поръсвам с листенца зелен лук и сусам.Яде се топло, като изстине нишестето се стяга, но пак става за ядене.

Патладжана може да се обели( за който не му понасят люспите), но тогава яденето става по-безцветно.Дозите са за един голям патладжан.
Така написано изглежда много работа, но всъщност става много бързо. Успех и дано ви хареса!
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 523
  • София
  • Мнения: 15 846
Постна картофена супичка, пюре от задушен спанак, кюфтета с кайма и настърган картоф и мляко с ориз.









# 524
  • Русе
  • Мнения: 2 256
Поздравления за разнообразните и апетитни снимки! Много изкушаващо при всички!
Аз наминавам с тиквичи. Пълнени тиквички с кайма, ориз и издълбаното от тях.

Скрит текст:

Тиквички с домати и яйца по идея на Морена, дадена в една друга тема. Приготвени са на тиган.

Общи условия

Активация на акаунт