Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 804
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Ясно е, че сега реалността в Албена е променена.
Но смятам, че след един момент ще се нормализира обстановката. Интересува ме, дали има боулинг, билярд, тенис корт и нивото им. Simple Smile

# 121
  • София
Споделете горе долу колко пари ви излиза хотела , ние платихте 2000лв за 7 дни в Ралица

# 122
  • Северо=Западналия край
Споделете горе долу колко пари ви излиза хотела , ние платихте 2000лв за 7 дни в Ралица
Цените на всички хотели са различни, всеки е резервирал  по различно време, с и без отстъпки. Какво ще ви ориентира кой колко е платил?
Аз съм платила за Оазис 7 нощ./ 912лв на двойна стая още през януари.

# 123
За двойна стая, двама възрастни ли е цената?

# 124
За цените актуална сравнителна информация можете да получите от сайта albena.bg. Отивате на формата за резервиране, задавате датите от-до, колко човека сте, а най-отгоре избирате всички хотели (Аny hotel). Излиза Ви информация за всички хотели какви са цените.

# 125
Боулинг не работи от години. Миналата година проправиха сградата в нещо - конгресен център ли, какво ли, не помня. Билярд има в отделни хотели. Всички тенис кортове работят,ако не се лъжа,а те никак не са малко.
Относно цената - около 2300 лв са ми 14 нощувка в Ралица Супериор сектор К, но аз резервирах лятото на минала година.

# 126
  • В.Търново
Наистина цените няма как сега да се сравнят.Един е резервирал на ранни, друг на нормални цени, друг в последния момент, зависи и от периода. Аз за това гледам винаги на ранни да резервирам, най-изгодно ми се струва. Но предвид Ковида, който ще продължи няколко години, да не кажа цял живот, за другата година ще е може би по в последния момент или поне пролетта. Защото ще е същата работа и другото лято.
Аз съм резервирала за 2+1 за края на август за 5 нощувки гледка море в хотел Боряна 970лв на ранна резервация.Сега цената е 1250лв.

# 127
Цените в Албена са високи дори и при ранно записване. Ние идваме от чужбина и като прибавя самолета+ вътрешния превоз, а сега покрай ковида и други екшъни - висене по 24 часа някъде в Европа + хотел... ще ми излезе златна тази седмица в Албена. Майорка ми излизаше по-евтино и то без екшън. Навсякъде хотелите сега са с много изгодни условия за анулация, само в България те карат да се чувстваш прецакан, понеже си имал глупостта да платиш всичко още през януари.

# 128
Албена е прекрасен курорт, но повечето хотели са доста ,,соц" , а цените им са височки...особенно сега..

# 129
  • София
isida, с цялото ми уважение, обаче изказването ти е пълна глупост. Или пътуваш със самолет и не висиш 24 часа по Европата или пътуваш с кола, висиш 24 часа в Европа, но бе плащаш самолетен билет. Двете неща не стават едновременно.

И между другото, освен ако не живееш на острова, как точно стигаш до Майорка? Без самолет, плувайки може би?

Нали не се заблуждаваш като правиш подобни сравнения, че не съществуват други хора, които също да живеят в Европа и които също пътуват, виждат и сравняват? 4* хотел на Майорка all inclusive е значително по-скъп. За справка:

За сравнение: същият период, 4* хотел на плажа в Албена:

Хубаво е като сравняваме нещо, то да е съпоставимо и реалистично. Иначе с подобни изказвания само рискува човек да се изложи.

# 130
Loewin Луфтханза анулира полета към София и ни предложи полет след 24 часа от летището на което се прикачваме. Защото от около 40 полета седмично, в момента изпълняват около десетина, като един ден в седмицата изобщо няма. Единствено българските авиолинии в момента имат нормален трафик към България, но за съжаление не стигат до града, в който живея. Полета ми към Майорка е директен има-няма час и нещо, и понеже е често използвана линия, билетите са много по-евтини. А ако хотела се запази заедно с полета, през сайт и се използва някоя промоция, цените изобщо не са такива, каквито показваш. А за късметлиите, които запазват от Германия, си е голяма далавера.

# 131
Lowein, показали сте много класни хотели за сравнение с Гергана, но е добре да покажете и многото други четиризвездни хотели, които съществуват. Те също са на много високо ниво сравнени с Албенските хотели, а цените им за седмица в пик сезон са по-ниски или около тази на Гергана конкретно. И това е през букинг. През агенция вероятно са по-ниски. Истината е, че Албена държи много високи цени за предлаганото, сигурно заради прекрасните природни дадености.

# 132
  • София
isida, смятам, че сегашната ситуация е нетипична и е изключение (визирам отмяната на полети, прехвърляния на резервации и тн.)  и не е повод да правим подобни генерални сравнения. До България (айде да не казвам Албена, да бъде по-общо) от немски тур-оператори също може да се запази много изгодна пакетна почивка, която да включва и самолетен билет и трансфер. Особено декември и януари, когато в Германия т.нар. ранни записвания са с огромни намаления.

Марсела, това което съм дала за сравнение е 4 * хотел на Майорка и 4 * хотел в Албена. Тези на Майорка, даже не са първа линия на плажа. Сега, кой колко е класен и дали единият 4-звезден отговаря на 100 % на другия 4-звезден, това е съвсем друга тема. Ако един човек не познава нито единия, нито другия хотел, това, което ще види е разликата в цената. В никакъв случай не мога да се съглася, че Майорка е по-евтина от България.

Позволявам си да коментирам този въпрос като човек живял дълги години в Германия, почивал и на Майорка и в Албена. Та затова ми е малко болно като почнем да величаем все чуждото.

# 133
Аз не величая чуждото. Просто смятам, че когато се сравняват цените на дадени хотели, би трябвало да се сравнява и услугата, която поучаваш. Това, че един хотел е на първа линия не е единствено основание за да се смята, че е добър. Има и много други фактори. Например единият от хотелите, които беше показала като по-скъп, беше от веригата RIU. Не смятам, че това е удачно сравнение. За да бъдем обективни би трябвало да показваме както по-скъпото, така и по-евтиното. Всеки сам може да сравнява. Но не е редно да даваме примери избирателно.

# 134
  • София
Дадох за пример първите 3 хотела, които излезнаха  в търсенето в букинг. Не е избирателно.

Обаче спирам тази полемика, защото идеята на поста ми беше съвсем друга, а не искам да превръщаме темата в безкрайна сравнителна таблица. Мисля, че можем да бъдем по-полезни едни на други със съвсем друг тип информативни коментари Smile

Общи условия

Активация на акаунт