Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Моля да ми кажете в кой хотел в Албена си струва да се резервира почивка от средата на август.
Според мен в Лагуна Бийч! На плажа е. Другите "Лагуни" са затворени. А и този не изглежда препълнен, но пък има добра оценка.
Ако цената няма значение, за All inclusive хотел аз препоръчвам Калиакра, ако не искате All inclusive - Парадайс блу.

# 286
  • София
Бяхме в Гергана за седмица. В ресторанта, където се събират най-много хора накуп, персоналът спазва всички мерки за безопасност. Има и ръкавици за туристите, които да се ползват за храните, които са на самообслужване. Виж спазването на дистанция е проблем. Зависи от самите хора, а те рядко се сещат. В асансьора трябва да се вози по едно семейство, но май не се спазваше от хората, защото хотелът беше доста пълен. Ние бяхме в новото крило, където имаше малко хора и беше по-лесно за спазване.

# 287
  • Северо=Западналия край
Как е на плажа? Има ли много хора, стигат ли шезлонгите? Или трябва да осъмна в 7 часа сутрин......
Обикновенно към 8.30 ч преди съм си намирала място поне на 2-3 линия, но май сега ще е трудно..

# 288
  • София
Като цяло Албена е полу празна. За някои хотели е предвидено въобще да не отворят. Когато бяхме там отвориха Калиопа и подготвяха за отваряне Мура.
Място има много.

# 289
  • Sofia
Като цяло Албена е полу празна. За някои хотели е предвидено въобще да не отворят. Когато бяхме там отвориха Калиопа и подготвяха за отваряне Мура.
Място има много.
Благодаря за полезната информация! Как е морето? Чух, че имало щипалки 🤪

# 290
  • София
От понеделник до петък морето беше много спокойно и чисто, може би леко хладно. Но така е на север. За мен беше супер. Нямаше щипалки.
Забравих да кажа за комарите. Имаше много. Който ще ходи, да се запаси с препарати против ухапване и за след това. Буквално на всяко голо място налитат.

# 291
  • София
Щипалки си има. На чадърите на Ралиците беше пълно. Сега сме на Арабела - и тук има. Аз за финал малко се разочаровах от дребнавостта на ол инклузива. Нали освобождаването е до 11 и ММ ги попита дали можем да ползваме обяд. Отговориха му, Ча такъв се полагало само за туристи с организиран транспорт. Ние сме с личен и не фигурираме в списъците. Така или иначе нямаше да го ползваме. Така или иначе не сме ползвали нито един обяд в хотела, защото сме по цял ден или на плажа, или в аквапарка. Не съм човека, които ще хукне в 12 за обяд. Но ей на. Дребнавост за всичко.
В 10.00 шазлонгите на Ралиците бяха заети. И тъй като обичам да съм до морето, а с деца не сме най-ранобудни сме си и плащали. 3 лева е чадър с два шезлонга навсякъде.
Храната като цяло в Ралица беше доста посредствена. Струваше си сока. Скарата също е вкусна, но обикновено са опашки и към 19.30 много пъти е свършила. Основните за вечеря бяха ориз, картофи варени и пържени, някакво пилешко, телешко с винен сос, свинско печено и риба- панирана, пържена пъстърва или скумрия, макарони, карфиол или мини морковчета. Скара вътре в ресторанта. Снощи бяха кебапчета. Салатите са стандартни домати , краставици, чушки, зеле или цвекло, зелена с репички. Една вечер не измислиха нещо по така.
Приборите вече са в панерче, защото хората са много и не смогват с индивидуалните опаковки, момчето с ръкавиците също изчезна. Забърсването след всеки също вече е мит, защото се случва да чакаш за маса.
Питахме и за вечерята някъде другаде. За Ралица супериор важи при Мин 7 нощувки само за понеделник, сряда и петък в таверна Ралица, което и да е това. Ние питахме в четвъртък вечерта и ни казаха, че сме изпуснали. Като цяло момичето на рецепция е много дръпнато и нелюбезно. Нашето дистанционно не работеше. Уж щяха да ни го сменят. Два дни я молихме на рецепция- познайте дали беше сменено.
Първите дни почистваха стаите много старателно, но откакто хотела се напълни го подкараха през просото.
За финал много обичаме Албена, но винаги след ол инклузив тук правим няколко години пауза, докато пак ни залипсва и забавим за бутаницата. Представям си как е при пълен курорт.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:04 от TEREZA83

# 292
Извинете , “ 3 лева е чадър с два шезлонга навсякъде. ” - 3лв общо ли?
Мисля да идем само на плаж, без хотел, но не са ли по- високи цените?

# 293
  • Северо=Западналия край
Извинете , “ 3 лева е чадър с два шезлонга навсякъде. ” - 3лв общо ли?
Мисля да идем само на плаж, без хотел, но не са ли по- високи цените?
Тази година са по левче.

# 294
  • София
Да, 3 лв общо. Обаче има вход за автомобили 10 лв на ден.

# 295
Аз съм доволна от Ралица Супериор при сегашната ситуация. Хората са по-малко от предните години, определено. Това - да има основно българи и румънци има предимства. Всичко се бута на плажа, а на автопарка и басейните е рай. Аниматорите са в ограничен състав, но се стараят. Та като цяло, условията са над очакванията ми.

# 296
Ние пристигнахме,към 11.Настаниха ни веднага .Сложиха ни гривните.Много са учтиви.Във фоето постоянно се бърше.Питахме за безплатния паркинг,не знаят,или по скоро се правят.Хотела е на пясъка ,обаче няма скари до морето.Надявах се да има.То детето ходи ама му е трудно.На третия етаж сме със страхотна гледка.Ресторанта е малък,храната не е нищо особенно.За размера на стаите бях чела,ама чак толкова малки не съм си ги представела.Това за Боряна.Утре ще пиша пак.

# 297
Благодаря!
А можете ли да ми препоръчате ресторант на плажа?

# 298
  • Северо=Западналия край
Току що получих имейл, че резервацията ни за Оазис е пренасочена за Лагуна Гардън. Би трябвало да ни е по добре там Wink

# 299
Току що получих имейл, че резервацията ни за Оазис е пренасочена за Лагуна Гардън. Би трябвало да ни е по добре там Wink
За коя дата?

Общи условия

Активация на акаунт