Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 879
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Много болни днес.Влизаме в големия пик на заболели.Ясно е какво ще стане с икономиката.Цените на имотите няма как да не коригират и то много надолу.Трудно ще тръгнем пак нагоре.

Що си губите времето в тоя форум? На ваше място бих почнал да правя милиони от спекулации с имоти.

# 136
Много болни днес.Влизаме в големия пик на заболели.Ясно е какво ще стане с икономиката.Цените на имотите няма как да не коригират и то много надолу.Трудно ще тръгнем пак нагоре.

Без мерки само ще препълним болниците, икономиката и без това си върви надолу. Все повече съкратени сред приятели и познати... А и като добавим ръста на лихвите:
https://www.mediapool.bg/lihvite-po-kreditite-tragnaha-nagore-pr … a-news309599.html

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 10:16 от pe4enka

# 137

Без мерки само ще препълним болниците, икономиката и без това си върви надолу. Все повече съкратени сред приятели и познати... А и като добавим ръста на лихвите:
https://www.mediapool.bg/lihvite-po-kreditite-tragnaha-nagore-pr … a-news309599.html

Верно ли? Щото аз преди 2 седмици теглих баш на рекордно ниските нива, не на 3,25. И ми финансираха 85%, не 75. Колежка вчера си предоговори стара ипотека от 3,5% на 2,7%, но вие си впрягайте каруцата пред коня Simple Smile

# 138
Скрит текст:

Верно ли? Щото аз преди 2 седмици теглих баш на рекордно ниските нива, не на 3,25. И ми финансираха 85%, не 75. Колежка вчера си предоговори стара ипотека от 3,5% на 2,7%, но вие си впрягайте каруцата пред коня Simple Smile

Към коя банка?

# 139
Аз ДСК, тя ОББ.

# 140
ти даде ли на съседа , неустоимата си оферта от 300-400 еуро кв/м.
и дали той я прие?
любопитно ми е...Yum

# 141
Недостатъци на ново строителство- партерно ниво, кооперация с ограда?

# 142
Преди да сваля обявата си за продажба ( за провинцията говоря !!!) бях получила всичко на всичко 2 сериозни оферти за покупка в рамките на 3 МЕСЕЦА най-най грубо казано. Всичко останало беше посещение от туристи, безделници и мечтатели. И двете оферти като цифрово изражение бяха 15% рабат от исканата от мен цена. Стори ми се обидно и отказахме. Отказахме и оферти удоблетворяващи нашите искания , но включващи разсрочено плащане на част от сумата. Към момента категорично не съжалявам, но седя и си мисля колко непредвидими могат да бъдат нещата...Селските имоти отбелязаха ръст с около 50 процента в рамките на половин година. И то говорим за амортизирани имоти, гредоред от времето на учредяването на ТКЗС тата, в села без канализация , здравна служба, детски градини и т.н.. Странното е че се наблюдава интерес. Дали някой купува и на колко идея си нямам, но коментирам  това което виждам. Навремето, през 1945 година в Берлин се е купувало жилище за кашон цигари, казвал ми го е лично българин, купил навремето на безценица място на Kurdam, както и дузина други имоти на смехотворни цени, изразяващи се най често в провизии. Сещам се и за златното правило , че едно нещо струва толкова , колкото успееш да вземеш за него в рамките на определен период от време.
Към настоящия момент, с оглед на създалите се неблагоприятни ( за провачите най-вече) обстоятелства, вие бихте ли се съгласили на сделка при положение че ви предлагат 15-20% по малко от вашата цена ? Като приемем разбира се че цената ви е нормална средностатичстическа за типа жилище , в смисъл не е нещо надценено.

# 143
На въпроса дали бих се съгласила на отстъпка - зависи за какво ми трябват парите. Ако ще напускам страната и ми трябват за начало навън - продавам за колкото мога и това е. Ако ще купувам друг имот - вероятно пак бих продала, защото най-вероятно и другия имот е поевтинял. Ако не ми трябват в момента пари - а има много такива обяви, особено за къщи и парцели - даже ще вдигна цената с 20 процента.
С други думи бих реагирала според моите частни обстоятелства.

# 144
до дни (според Ройтерс) обявяват,че влизаме заедно с Хърватска в чакалнята на еурозоната,около 2023-24 г сме с валута еуро.Смятайте какво "падане" на цените на всичко (вкл.НИ) предстои....

# 145
до дни (според Ройтерс) обявяват,че влизаме заедно с Хърватска в чакалнята на еурозоната,около 2023-24 г сме с валута еуро.Смятайте какво "падане" на цените на всичко (вкл.НИ) предстои....

2 за лев, а? Или по-скоро за по 200-300 евро квадрата Grinning

# 146

Че те сега цените на НИ са в евро. Какво ще се промени?

# 147

Цените са, ама сделките не са, нито кредитите.

# 148

просто "спадът" до 150-200 еуро на квадрат,нема да е толкова рязък и всеки ще може да си "продаде" имота преди да станат по два за лев(пардон по два за 0,50 еуро)....

# 149
Мога да ви намеря абсолютно същите статии и еуфория за влизането ни в ЕС и как тогава рязко скочиха цените. Около година след това балонът каза БУМ. Simple Smile
Не се знае това влизане как ще се отрази на работещите, дали няма да е по-скоро шок. Моето лично виждане е, че при смяна на валутата ръстът на цените ще бъде по-скоростен от ръста на заплатите. Което пък може би ще кара хората да се чувстват по-бедни. Но това си е лично виждане, не ангажирам никого с него.

Общи условия

Активация на акаунт