Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 197
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
Аз работя с данни, с информация, а не на базата на празни приказки, клишета и субективизъм. Времето ще покаже кой крив, кой прав.

И как точно? Тези с имотите и портфейлите ще фалират станат бедни, а ти ще им изкупиш имотите?

Пак изопачаваш информацията и ми вменяваш думи, които несъм казал. Просто ще загубят част от състоянието си. Припомни си предишните кризи и фалити - покрай сухото гори и мокрото.

@EmmaT имам право на мнение.  Лековато изказване, че сам човек би могъл да срине пазара - просто анализирам. А вие коя бяхте извинявайте и защо скачате така, да не сте брокер?

Ама голям спам стана. Вече си казахте мнението 20 пъти поне и нищо не се е променило още от първия път.
Тук всеки е ясно, че дърпа чергата само към себе си.
Едно е кристално ясно: който иска да купи ще купи, който иска да продаде ще продаде - всичко друго са домашни сметки и комунизъм.
Ако сте такъв голям специалист нямаше да прекарвате толкова много време в БГмама, защото нямаше просто да имате времето за това.
За да е ясно: аз съм от купувачите, но тъй като нямам какво да кажа - само си седя и чета. Добре, че е томева и още няколко акаунта, че да има смисъл от тази тема все още.

# 571
@EmmaT имам право на мнение.  Лековато изказване, че сам човек би могъл да срине пазара - просто анализирам. А вие коя бяхте извинявайте и защо скачате така, да не сте брокер?

Разбира се, че имаш право на мнение. Също имаш право и на лошия вкус да обявяваш всички в темата за брокери, понеже не ти харесват коментарите им.

Както виждаш на всяко твое мнение - а те са доста еднообразни, с повтарящи се опорни точки и никаква обратна по същество връзка с коментиралите след теб, освен задължителното "брокер, брокер", - има по десетина доста смислени поста от различни потребители. Погледни малко по-критично на себе си - ти искаш нещо, което тези хора имат, някои дори не само в една бройка - дали пък не са малко по-напред в материята от теб... Най-малкото са минали по пътя, който ти предстои, и би могъл да извлечеш някаква полза от тях, вместо да се ръбиш, че който не е на твоя акъл е брокер.

Като гледам до сега не си улучил нито един от потребителите, които си обвинил, че са брокери, та дори само това поставя под съмнение качеството на работата с данни и на анализите ти.

# 572
@alexiz90, нонсенс.. Да специалист съм и имам време за всичко. А вашето мнение и това, че искате да ангажирате всички с него е страшно полезно, както и на всички брокери или арендатори тук. Благодаря, за което.

# 573
@alexiz90, нонсенс.. Да специалист съм и имам време за всичко. А вашето мнение и това, че искате да ангажирате всички с него е страшно полезно, както и на всички брокери или арендатори тук. Благодаря, за което.

А твоето, че хората имат много имоти, понеже са ниски данъците и затова задължително да се вдигнат, направо ми отвори очите за света.

# 574
@Танграта, неможеш да ме убедиш, че си изкарал 20 апартамента с честен труд от две работи по чужбините. С работа се става гърбав. Нещо не ми се връзва. А моят идеал е да си живея живота, а не да слугувам на недвижимости и наематели.

Защо пък да не ги е изкарал с честен труд?!

# 575
Тук идва въпросът кой труд е честен. Уви, за много хора честен труд е само този с пот на челото, а всякаква предприемчивост, изобретателност, находчивост и т.н. са някаква далавера и кражба.

# 576
  • София, Bulgaria
@Танграта, неможеш да ме убедиш, че си изкарал 20 апартамента с честен труд от две работи по чужбините. С работа се става гърбав. Нещо не ми се връзва. А моят идеал е да си живея живота, а не да слугувам на недвижимости и наематели.

Защо пък да не ги е изкарал с честен труд?!

R-dna, защото някой друг, като  не може, значи никой не може. Просто е!
И всеки с идеалите си! Някой цял живот "камък върху камък" не е сложил, но плюе тези, които са.

# 577
Здравейте! Реших и аз да споделя нашата история, за да придобият малка част от хората, които пишат тук някаква представа как ние младите разсъждаваме. Преди месец купихме апартамент във Варна с ипотечен кредит. Направихме си сметката, че наемът ни е почти двоен в сравнение с месечната вноска по кредита. Ако пък живота позволи, ще го изплатим предварително и няма да плащаме лихвите по него и ще сме го избили за има няма 10 / 15 години. Всеки купува според възможностите си. Сметнахме, че дори и да паднат цените на имотите с 10% (да речем от 100 000 евро той да стане 90 000 евро) за една година, и при наем от 1000 лв на месец, разликата ще бъде от минимално значение за нас, когато погледнем в перспектива поне 20 години напред.  Има апартаменти по 2000 евро м2, но има и по 500 евро. Изчетохме интернета дали си заслужава да се купи жилище. Тук, а и не само, всякакви хора сън не спат да напишат как през социализма било къде къде по достъпно. Така е. Отворихме, видяхме какви са били минималните заплати 70-те, 80, 85, 88.. и колко са били двустайните и тристайните апартаменти. При минимална заплата от 140 лв (1989г) и средна цена за тристаен апартамент 20 000 всеки може сам да направи сметката за себе си колко месеца трябва да работиш за да го изплатиш. Днес, дори във Варна може да се намери тристаен за под 50 000 евро тристаен (ново строителсво, не панелка на 40 години), при минимална заплата от 610 лв. Сметката ще покаже, че разликата не е такава, каквато някои хора се опитват да я изкарат (но е факт, че има такава) Това, което обаче удобно пропускат много хора е, че тогава хората са имали право на един апартамент и една вила! Да не споменавам, че избора за този 1 апартамент е бил доста ограничен. Свободата Санчо, цена няма! Последно, за тези романтици, които така си харесват панелките. Разбирам ви, там сте живели цял живот. Новото строителство било ужасно, ама качеството на изпълнение от страна строителни войски е невероятно. Я ми покажете плана за електро и водна инсталация на вашата любима панелка. Попитайте строителни войски къде е щом го нямате! Да поясня, всеки с вкуса си и за всеки влак има пътник. Нямам нищо против да си ги харесвате и да си живеете в панелките, ама да обобщавате, че всяка една нова сграда не струва, а старото е златно, говори единствено и само колко некомпетентни и неинформирани сте, нищо друго.

# 578
Днес, дори във Варна може да се намери тристаен за под 50 000 евро тристаен (ново строителсво, не панелка на 40 години), при минимална заплата от 610 лв.
Има тема за Варна. В София за 50000 евро можеш да купиш само гарсониера с балкон, от който да гледаш тристайните на съседите. Grinning

# 579
Днес, дори във Варна може да се намери тристаен за под 50 000 евро тристаен (ново строителсво, не панелка на 40 години), при минимална заплата от 610 лв.
Има тема за Варна. В София за 50000 евро можеш да купиш само гарсониера с балкон, от който да гледаш тристайните на съседите. Grinning

Щом получавам такъв аргумент, съм длъжна да обясня, че Варна не е София и заплатите във Варна, не са като в София. Предположих, че хората с елементарна логика ще достигнат до този извод. Моя грешка. Явно има нужда да споделя, че има райони, в които за 50 000 лв изкупуваш цялото село с ТКЗ-то, но не това е най-важното предполагам.  На темата пише "Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално?". Аз буквално споделям какво реално се случва.

# 580
Здравейте! Реших и аз да споделя нашата история, за да придобият малка част от хората, които пишат тук някаква представа как ние младите разсъждаваме. Преди месец купихме апартамент във Варна с ипотечен кредит. Направихме си сметката, че наемът ни е почти двоен в сравнение с месечната вноска по кредита. Ако пък живота позволи, ще го изплатим предварително и няма да плащаме лихвите по него и ще сме го избили за има няма 10 / 15 години. Всеки купува според възможностите си. Сметнахме, че дори и да паднат цените на имотите с 10% (да речем от 100 000 евро той да стане 90 000 евро) за една година, и при наем от 1000 лв на месец, разликата ще бъде от минимално значение за нас, когато погледнем в перспектива поне 20 години напред.  Има апартаменти по 2000 евро м2, но има и по 500 евро. Изчетохме интернета дали си заслужава да се купи жилище. Тук, а и не само, всякакви хора сън не спат да напишат как през социализма било къде къде по достъпно. Така е. Отворихме, видяхме какви са били минималните заплати 70-те, 80, 85, 88.. и колко са били двустайните и тристайните апартаменти. При минимална заплата от 140 лв (1989г) и средна цена за тристаен апартамент 20 000 всеки може сам да направи сметката за себе си колко месеца трябва да работиш за да го изплатиш. Днес, дори във Варна може да се намери тристаен за под 50 000 евро тристаен (ново строителсво, не панелка на 40 години), при минимална заплата от 610 лв. Сметката ще покаже, че разликата не е такава, каквато някои хора се опитват да я изкарат (но е факт, че има такава) Това, което обаче удобно пропускат много хора е, че тогава хората са имали право на един апартамент и една вила! Да не споменавам, че избора за този 1 апартамент е бил доста ограничен. Свободата Санчо, цена няма! Последно, за тези романтици, които така си харесват панелките. Разбирам ви, там сте живели цял живот. Новото строителство било ужасно, ама качеството на изпълнение от страна строителни войски е невероятно. Я ми покажете плана за електро и водна инсталация на вашата любима панелка. Попитайте строителни войски къде е щом го нямате! Да поясня, всеки с вкуса си и за всеки влак има пътник. Нямам нищо против да си ги харесвате и да си живеете в панелките, ама да обобщавате, че всяка една нова сграда не струва, а старото е златно, говори единствено и само колко некомпетентни и неинформирани сте, нищо друго.
кой район на Варна,стана ми интересно е това?
3 стаен,колко квадрата е? за под 50000?

# 581
кой район на Варна,стана ми интересно е това?
3 стаен,колко квадрата е? за под 50000?

Ще изпратя лично съобщение с няколко листинга за да не спамя тази тема. Очевидно имало било тема за Варна.

# 582
Направихме си сметката, че наемът ни е почти двоен в сравнение с месечната вноска по кредита.

Ми то това решава нещата и няма какво повече да се говори.
- ще плащате по малко сега;
- с годините вноската ще е същата, но наемът ще расте, също и заплатите, значи относително вноската ще намалява;
- накрая ще си имате нещо свое.

Обикновено вноската все пак е по-голяма от наема, но щом при вас е както казваш, какво му мислите???

# 583
Кой ще наема хилядите имоти, след като за същите пари или по-малко може да си  вземе негов?
Хем всеки купува за инвестиция и има хиляди апартаменти под наем, хем всеки при първа възможност се маха от наема и купува собствен.
Както има стотици апартаменти за под наем, така след една година като поседят и като им падне още наема ще отидат за продан.
Ще има объркани сметки скоро особено от хора купили с идея, че с наема ще изплащат вноските.

# 584
  • София, Bulgaria
Кой ще наема хилядите имоти, след като за същите пари или по-малко може да си  вземе негов?
Хем всеки купува за инвестиция и има хиляди апартаменти под наем, хем всеки при първа възможност се маха от наема и купува собствен.
Както има стотици апартаменти за под наем, така след една година като поседят и като им падне още наема ще отидат за продан.
Ще има объркани сметки скоро особено от хора купили с идея, че с наема ще изплащат вноските.
Тизи, които нямат достаъчно лични средства за самоучастие, за разноски по сделка, за ремонт и довършване на имота и за мебели. Както и тези, които сега стартират жизнения си път, като самостоятелни хора, все още са много млади, повече им се живее, пътува...и други забавления и екстри. Кредитът и покупка на имот е и въпрос на съзряване, да може да се носи отговорност и ангажимент.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 09:19 от tomeva

Общи условия

Активация на акаунт