Семейството или родителите?

• 20 596
  • 612
  •   1
Отговори
# 180
Принципно е така, по-добре да не се живее на едно място с родителите. Не мисля, че те са го направили с користни цели, авторката беше обяснила в предни постове. За мен родителите се държат ненормално, чак толкова да лежат на ръцете на децата си и то не в преклонна възраст или пък инвалидизирани, не дай си боже.  Съдя, разбира се, от написаното, другата страна я няма, но пък и не виждам смисъл да си съчинява авторката.

# 181
А за мен ненормално е поведението на децата да искат да се наврат точно в тази къща...

# 182
Как ще реагират , ако им кажете , че след един месец се местите в далечна чужбина ?

# 183
Галинор, ами защо тогава не се отделят и не си изплатят своя къща? Мога веднага да ти кажа - защото родителската ще им излезе по-евтина Simple Smile Е, да, ама тя върви в комплект  с мрънкащи и искащи родители Simple Smile Никой не кара младите да седят насила там - те сами искат.
Не точно, най-евтино ще излезе безплатното жилище на авторката, което сега се дава под наем Simple Smile

Имам почти челен сблъсък с хора като кандидат-свекърите на авторката. Заживяхме с един годеник, аз безработна и в търсене, той работи на не много висока заплата и сме у тях с баба му (пенсионерка) и баща му (работещ на МРЗ). Та аз се прибирам един хубав топъл следобед след интервю за работа и като влизам и осветявам коридора от слънчевото стълбище , чувам от бабата  'Ама сега няма да има пари, тя утре ще забременее. (пауза и с малко по-тих тон ) Тихо, че май се прибра'.
Съзнавам, че бях безработна, но и съзнавам, че на двамата притеснението им не беше моята липса на работа, а че финансите на милото се пренасочват към фустичката. Не намирам думи да ви опиша колко беше очевидно.

# 184
Е ти си отишла безработна в дядовата (бабината) ръкавичка, какво друго очакваш? Съвсем резонно финансите на момчето се бройкат и от роднините, като живее с тях. И повярвай, притеснението им е било И за твоята липса на работа.

# 185
Е ти си отишла безработна в дядовата (бабината) ръкавичка, какво друго очакваш? Съвсем резонно финансите на момчето се бройкат и от роднините, като живее с тях. И повярвай, притеснението им е било И за твоята липса на работа.
Не съм била безработна никога и никога не са се грижили за мен в никакъв план. Напротив, още преди да живеем заедно аз съм им давала на тях (пари, необходими за родителите му - здравни осугуровки - 250 лв.) назаем.

# 186
Бианка, отидох със спестявания веднага след работа на морето, една бакалавърска и една професионална диплома. Уверявам те, че притесненията им не бяха от това, че в момента нямам свеж доход.

# 187
Е,   и като не се наврат  и отидат на съд ,изгонят ги тези родители ,че не е  и тяхна както се разбира, а обща някаква, къде ще отидат?Нали ще ги последват където и да са ,няма как да ги остави синът им на улицата.Може с такива съображения да помага ,знае ,че отърване няма.
Май е добър вариант да се продаде и да им се купи с парите нещо малко, явно е голяма ,двуетажна или доста площ.
Спира да плаща, никакви заеми, да си берат грижата.Ще се срамува ,но някак ще разберат че не може така.Бързи заеми с луда лихва не всеки го може.С лични документи само.

Пари няма, те хем да им изплатят имота, за да се запази техен ,хем да ги издържат, той да не е милионер този син.
Нашето жилище остава за двамата един ден ,  и сега са наследници на баща си. Единия иска основен ремонт ,че си реве за такъв, против съм , щото утре  не се знае  как ще  е  и  кой кого ще преметне.
Всеки да си купува за себе си смятам, но само мнение ,не бих могла да влияя ако този реши да прави ремонт.Той направи на покрива частичен ,изкърпи.Аз му дадох нива срещу ремонт на част от жилището, но другата част реве за такъв.
Не знам права ли съм, но си казах.
А едно магаре не могат да гледат двама души ,камо ли да стопанисват.Трябва да се уредят отношения и да е на един ,цялото.
Тук освен това има родители без всякаква финансова дисциплина.
Болна била, когато и изнася.

# 188
Ти си знаеш, но по принцип живота с роднини, с малки изключения, си е голям воденичен камък на шията... абе изобщо не разбирам защо хората го правят. Яявно в повечето случаи е заради пари и имоти, а накрая нервите, дето се трошат, никой ги няма за нищо.

# 189
Обсъдихме с него варианта за изнасяне, но какво ще се промени тогава? Издръжката им продължава, та и по-зле, че като не си платят тока два месеца ние да го платим..
Има и някаква все пак човешка гледна точка, че те са му родители. Да, кофти съдба, че точно такива са, но..

# 190
Само не ми е ясно защо вие ще плащате заеми, които не сте взели. Каква е тази държава, която е дала право на родителите да унищожат децата си с един замах ако решат? Не харесвам Дания, но тук поне заемите са лични и никой не е длъжен да плаща само щото е наследник или роднина.

# 191
Е,   и като не се наврат  и отидат на съд ,изгонят ги тези родители ,че не е  и тяхна както се разбира, а обща някаква, къде ще отидат?Нали ще ги последват където и да са ,няма как да ги остави синът им на улицата.Може с такива съображения да помага ,знае ,че отърване няма.
Май е добър вариант да се продаде и да им се купи с парите нещо малко, явно е голяма ,двуетажна или доста площ.
Спира да плаща, никакви заеми, да си берат грижата.Ще се срамува ,но някак ще разберат че не може така.Бързи заеми с луда лихва не всеки го може.С лични документи само.

Пари няма, те хем да им изплатят имота, за да се запази техен ,хем да ги издържат, той да не е милионер този син.
Нашето жилище остава за двамата един ден ,  и сега са наследници на баща си. Единия иска основен ремонт ,че си реве за такъв, против съм , щото утре  не се знае  как ще  е  и  кой кого ще преметне.
Всеки да си купува за себе си смятам, но само мнение ,не бих могла да влияя ако този реши да прави ремонт.Той направи на покрива частичен ,изкърпи.Аз му дадох нива срещу ремонт на част от жилището, но другата част реве за такъв.
Не знам права ли съм, но си казах.
А едно магаре не могат да гледат двама души ,камо ли да стопанисват.Трябва да се уредят отношения и да е на един ,цялото.
Тук освен това има родители без всякаква финансова дисциплина.
Болна била, когато и изнася.

Да, къщата е двуетажна, голяма площ. Като изключим материалната част нямаме проблеми със съжителството, има дори седмици, дни, в които дори не се виждаме. Но мисля, че тази ситуация нито един от нас не я предвиди.. Sad

# 192
  • София
Ами като се държат като деца, и вие се дръжте с тях като деца. Поемате целите им финанси. Т.е. - те не докосват пари, вие ги управлявате изцяло. Взимате им карти, пенсии - всичко.
Може да се прави и като живеете на друго място.

# 193
Само не ми е ясно защо вие ще плащате заеми, които не сте взели. Каква е тази държава, която е дала право на родителите да унищожат децата си с един замах ако решат? Не харесвам Дания, но тук поне заемите са лични и никой не е длъжен да плаща само щото е наследник или роднина.
Тук също заемите са лични. Ако наследиш дългове, можеш да направиш отказ от наследство. И в България плащането на чужди заеми е само и единствено по личен избор. Изключвам случаите, когато някой е поръчител или съдлъжник.

# 194
А откъде ще им остане време и сили да си гледат бъдещите деца?

Никога един родител не може да те тормози ако си в друго жилище по начина, по който успява, ако сте на един терен.

Общи условия

Активация на акаунт