Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 606
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мислите ли, че е възможно да си поръчаме сета за вземане на кръв, да вземат кръв в някоя обикновена лаборатория и да си я изпратим? Каква е ролята на този доктор, прави ли нещо по-специално?

Като правих подобен тест (срещу 2к лв) сама си носих сета, взеха ми кръв и сама си пратих през DHL пробата.

Момичета успях да свърша работата с д-р Ибрям! Да, много е зает, но днес бях в Майчин дом, обясни ми всичко, направи поръчка за теста, взе ми кръв и не пожела една стотинка, дори за взимането. После опаковахме пратката той беше попълнил всички документи и си я закарах до федекс, където вече си лети за Сан Франциско. После през сайта заплатихме 99 долара. Освен трите синдрома, включихме и половите аномалии и микроделеции, както и пол. Много съм доволна, чакам резултати до 10 дни. Благодаря ви, че спестих 1000 лв! Ще ги инвестираме в детската стая! Поздрави
Аз реших да се пробвам сама (от чисто любопитство ще се справя ли). Майка ми е медицинска сестра, направих акаунт на нейно име като "провайдър" на услугата. Поръчах кит с адрес до мен (безплатно е) и си избрах начин на плащане - пациент (аз от друг профил 😁). Ако не бързате, може да ме изчакате, от 5 до 7 дни трябва да пристигне кита и ще дам повече информация дали съм се справила с документацията (ще нахалствам на съпортна на Invitae, много бързи и любезни са). Ако се получат нещата, ще съдействам на всички мами, които искат, да им поръчам китове.

# 136
Elfi Koleva , бързи ли са от съпорта? Лелее, аз им писах в петък (тяхно време около 11ч.) и още нямам отговор. Мисля си, че е защото съм уцелила събота и неделя или на теб и през уикенда ти отговарят?

# 137
  • София
Elfi Koleva , бързи ли са от съпорта? Лелее, аз им писах в петък (тяхно време около 11ч.) и още нямам отговор. Мисля си, че е защото съм уцелила събота и неделя или на теб и през уикенда ти отговарят?
Отговориха ми доста бързо на предишните имейли (до 2 часа) , но да, от понеделник до петък е съпорта, сега проверих:

# 138
И аз бях писала на спорта когато правих теста. Бързичко ми отговаряха и бяха любезни.

# 139
Прикачвам ви цените на Пренатест в Германия, който се покрива от здравната застраховка. За сведение, тук най разширения е над 2000лева. Сигурно сме най богатата държава, а аз още съм в невидение🤔

# 140
  • София
Държа ви в течение - поръчах кита в неделя (потвърдиха, че само медицинско лице може да го поръча, както казах, направих профил на мама, която е мед. сестра) ии днес на обяд го получих 😳 за ден и половина... Има всички необходими документи за изпращнето после

# 141
Моята кръвна проба пък още не е пристигнала при тях.. Звънях днес на федекс, казаха, че е в Америка, но имало забавяне на митницата ..  А изрично пише, че е кръвна проба. Притеснявам се за 5 дни тази кръв на какво ще стане. Дано всичко е наред

# 142
Никол, а те не я ли транспортират до там в нещо подходящо за кръв, някакви подходящи градуси, или не си запозната?

# 143
Никол, а те не я ли транспортират до там в нещо подходящо за кръв, някакви подходящи градуси, или не си запозната?

Ами слага се в лед, които е като торбичка и в него поставихме епруветките, а после в кутията направо. Но аз не усетих изобщо да е студен тоя лед, беше си с нормална температура. То ясно, че не е обикновен лед, ама все пак. За 5 дни в тая кутия не ми изглежда мн добре...

# 144
  • София

Ами слага се в лед, които е като торбичка и в него поставихме епруветките, а после в кутията направо. Но аз не усетих изобщо да е студен тоя лед, беше си с нормална температура. То ясно, че не е обикновен лед, ама все пак. За 5 дни в тая кутия не ми изглежда мн добре...
В торбичка с охлаждащ гел е, която издържа повече, така че не се притеснявай, кръвта трябва да стои леко охладена, не студена. Стискам палци всичко да е наред, и аз днес ще пробвам да я изпратя, само да намеря през кой офис трябва😁

# 145
Тъжно е до къде го докарахме- сами да си поръчваме тестове от другия край на света и да се оправяме с тях и да ни излиза буквално 10 пъти по-евтино...

# 146

В торбичка с охлаждащ гел е, която издържа повече, така че не се притеснявай, кръвта трябва да стои леко охладена, не студена. Стискам палци всичко да е наред, и аз днес ще пробвам да я изпратя, само да намеря през кой офис трябва😁

Аз ви писах на лично, но нз дали го получихте. Офисът е федекс в Дружба, а иначе моята проба и днес не е пристигнала. Дано няма проблеми.

# 147
  • София

Аз ви писах на лично, но нз дали го получихте. Офисът е федекс в Дружба, а иначе моята проба и днес не е пристигнала. Дано няма проблеми.
Моят кит все пак се оказа, че ми е изпратен с тракинг номер за ups, не за fedex, но се оправих. Вчера я пуснах, сега е в Германия, би трябвало утре да стигне в Щатите. Аз изчаках до момента на тръгването от България и чак тогава си платих. Вашата проба пристигна ли вече?

# 148

Моят кит все пак се оказа, че ми е изпратен с тракинг номер за ups, не за fedex, но се оправих. Вчера я пуснах, сега е в Германия, би трябвало утре да стигне в Щатите. Аз изчаках до момента на тръгването от България и чак тогава си платих. Вашата проба пристигна ли вече?

За съжаление не Sad Говорих с д-р Ибрям ако и утре я няма ще трябва да давам пак кръв. Не знам как е възможно това ... На митницата има някакво забавяне и това е

# 149
Когато аз правих тест имаше забавяне и с моята проба. От Варна ми звъняха, че ще ми пращат кит до София. В крайна сметка пробата пристигна в Щатите с 2-3 дни закъснение и не се наложи. Така че най-добре се свържете със съпорта, за да попитате и поизчакайте още 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт