Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 804
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 330
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Аз правих неинвазивен пренатален тест Vision - по препоръка на проследяващия лекар. Пуснахме основния пакет, който включва 7 синдрома на полови хромозоми и автозоми + определяне на пола (по желание).
Резултатите излязоха в рамките на 4 работни дни в моя случай.

В коя лаборатория го пускахте и на каква възраст сте? Аз в събота бях в Цибалаб и там видях брошура за Панорама, имам още 3 седмици до тогава, надявам се да стигнем до 9 седмица…

# 331
Аз правих неинвазивен пренатален тест Vision - по препоръка на проследяващия лекар. Пуснахме основния пакет, който включва 7 синдрома на полови хромозоми и автозоми + определяне на пола (по желание).

В коя лаборатория го пускахте и на каква възраст сте? Аз в събота бях в Цибалаб и там видях брошура за Панорама, имам още 3 седмици до тогава, надявам се да стигнем до 9 седмица…

На 28 години съм. В МЦ Афродита в София го пуснах.

# 332
Някой знае ли Vision до коя гс запазват правото на отстъпка за запазване на стволови клетки, че ние така и не решихме какво ще правим и не знам дали все още важи, а реших да питам първо тук, преди да звънна на представителката.

# 333
Ако се сключи договор в рамките на 1 седмица след излизане на резултат. Поне това ни обясниха на нас. Мисля, че и след това има някаква отстъпка, но е доста по-малка. При първия вариант се заплащат 1000 лв при сключване и следващите в продължение на 2 месеца след раждането. Отстъпката за най-скъпия пакет - 35 г., беше около 1000 лв. За 20 години - около 700-800 лв.

# 334
Аз пуснах Вижън тест основен пакет  в петък, защото се видяха ехогенни фокуси в камерите,за които аг каза,че изчезват през бременността,но ме прати на ехокардиография и там д-р Маринов видя и  съмнение за малък междукамерен дефект,но сто пъти каза,че бебето е здраво и го пускаме като застраховка, освен това отидох в 16 г.с. ,а той каза ,че това изследване се прави между 20 и 24. Но пак ми е напрегнато и се надявам до края на седмицата да ми се обадят с добър резултат. ☺️

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 13:20 от Irnata_87

# 335
Аз пуснах Вижън тест основен пакет  в петък, защото се видяха ехогенни фокуси в камерите,за които аг каза,че изчезват през бременността,но ме прати на ехокардиография и там д-р Маринов видя и  съмнение за малък междукамерен дефект,но сто пъти каза,че бебето е здраво и го пускаме като застраховка, освен това отидох в 16 г.с. ,а той каза ,че това изследване се прави между 20 и 24. Но пак ми е напрегнато и се надявам до края на седмицата да ми се обадят с добър резултат. ☺

И ние чакаме резултат от Вижън. Наплашиха ни много с резултат от БХС. Дано всичко е наред за всички чакащи и се радваме на здрави и пухкави бебчета! ❤

# 336
Аз пуснах Вижън тест основен пакет  в петък, защото се видяха ехогенни фокуси в камерите,за които аг каза,че изчезват през бременността,но ме прати на ехокардиография и там д-р Маринов видя и  съмнение за малък междукамерен дефект,но сто пъти каза,че бебето е здраво и го пускаме като застраховка, освен това отидох в 16 г.с. ,а той каза ,че това изследване се прави между 20 и 24. Но пак ми е напрегнато и се надявам до края на седмицата да ми се обадят с добър резултат. ☺

И ние чакаме резултат от Вижън. Наплашиха ни много с резултат от БХС. Дано всичко е наред за всички чакащи и се радваме на здрави и пухкави бебчета! ❤

Дано и при вас е наред всичко!

Моето бхс беше идеално,но след това се видя това на сърчицето в 16 г.с. което по принцип не се свързва с конкретен синдром уж, но като ти кажат така да пуснеш.... Вие кога пуснахте,аз в петък,но следобед и мисля,че в четвъртък или в петък ще имам резултат,едва ли утре, дано само да не остане за другата седмица.

# 337

Моето бхс беше идеално,но след това се видя това на сърчицето в 16 г.с. което по принцип не се свързва с конкретен синдром уж, но като ти кажат така да пуснеш.... Вие кога пуснахте,аз в петък,но следобед и мисля,че в четвъртък или в петък ще имам резултат,едва ли утре, дано само да не остане за другата седмица.

И ние пуснахме в петък. Спряхме се на средния пакет. Не знам как се казва, този след основния. Излезе ни 1:300 за Даун. Не знаех, че това е статистическо изследване и буквално си изревах очите в първите часове. А и едва ли не ни го съобщиха като диагноза. В крайна сметка решихме да направим Вижън, защото дори да беше 1 на 3000 риск да си тази 1 винаги има. Както ни обясни и представителката, че е имала такъв случай. За съжаление е скъпичко и чак ме хваща яд, че единственото почти сигурно изследване е недостъпно за толкова хора. Жената от Вижън ни каза, че това с късната възраст е мит и 80% от позитивните проби при тях са на жени под 35, което ме втрещи още повече. Дано доживеем години, в което да се поема по ЗК, макар че едва ли. Triumph

# 338

И ние пуснахме в петък. Спряхме се на средния пакет. Не знам как се казва, този след основния. Излезе ни 1:300 за Даун. Не знаех, че това е статистическо изследване и буквално си изревах очите в първите часове. А и едва ли не ни го съобщиха като диагноза. В крайна сметка решихме да направим Вижън, защото дори да беше 1 на 3000 риск да си тази 1 винаги има. Както ни обясни и представителката, че е имала такъв случай. За съжаление е скъпичко и чак ме хваща яд, че единственото почти сигурно изследване е недостъпно за толкова хора. Жената от Вижън ни обясни, че това с късната възраст е мит и 80% от позитивните проби при тях са на жени под 35, което ме втрещи още повече. Дано доживеем години, в което да се поема по ЗК, макар че едва ли. Triumph

Много ми беше гадно да дам тези пари,моят риск беше нисък както казах, 1:3400 биохимичен,1:23000 комбиниран за Даун,само възрастовият беше повече защото съм на 34,но ето,че пак ни се наложи да го пуснем. Знам,че по принцип не струва толкова много и даже в чужбина се полага безплатно,когато излезе нещо притеснително,но тук...

# 339

И ние пуснахме в петък. Спряхме се на средния пакет. Не знам как се казва, този след основния. Излезе ни 1:300 за Даун. Не знаех, че това е статистическо изследване и буквално си изревах очите в първите часове. А и едва ли не ни го съобщиха като диагноза. В крайна сметка решихме да направим Вижън, защото дори да беше 1 на 3000 риск да си тази 1 винаги има. Както ни обясни и представителката, че е имала такъв случай. За съжаление е скъпичко и чак ме хваща яд, че единственото почти сигурно изследване е недостъпно за толкова хора. Жената от Вижън ни обясни, че това с късната възраст е мит и 80% от позитивните проби при тях са на жени под 35, което ме втрещи още повече. Дано доживеем години, в което да се поема по ЗК, макар че едва ли. Triumph

Много ми беше гадно да дам тези пари,моят риск беше нисък както казах, 1:3400 биохимичен,1:23000 комбиниран за Даун,само възрастовият беше повече защото съм на 34,но ето,че пак ни се наложи да го пуснем. Знам,че по принцип не струва толкова много и даже в чужбина се полага безплатно,когато излезе нещо притеснително,но тук...

Приемете го, че сте инвестирали в спокойствието си до края на бременността. При втора бременност никога повече не бих се подложила на БХС. Убедих се, че това е изследване, което няма никаква стойност.

# 340
БХС не е съвсем без стойност, просто е прогнозен риск. Затова се правят допълнителни изследвания, когато се налага.

Аз се надявам да дойде момент, в който пренаталните неинвазивни тестове тип пренатест да бъдат задължителниз а всяка бременна.

# 341
БХС не е съвсем без стойност, просто е прогнозен риск. Затова се правят допълнителни изследвания, когато се налага.

Аз се надявам да дойде момент, в който пренаталните неинвазивни тестове тип пренатест да бъдат задължителниз а всяка бременна.

Доколкото четох в Дания е по ЗК, а в Турция се борят да го направят. Вече честно казано не вярвам нито в БХС, нито във феталната, след като моя позната роди детенце с увреждане при перфектно БХС и никакви данни за проблем при един от най-“прехвалените” доктори по ФМ до самия край. Доколкото съм разговаряла със специалисти в тази област, дори при много добър лекар и апарат, има изменения, които се хващат чак накрая при ФМ. Всичко е Божа работа.

# 342
Моят резултат от Вижън тест излезе за 5 работни дни,всичко е наред,детенцето е здраво! Heart

# 343
Може ли да споделите кой пакет Vision избрахте и в коя лаборатори в София се прави?

# 344
Може ли да споделите кой пакет Vision избрахте и в коя лаборатори в София се прави?

Основен пакет на цена от 1150 лева,пробата се взема в медицински център Афродита.

Общи условия

Активация на акаунт