Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 779
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 345
Може ли да споделите кой пакет Vision избрахте и в коя лаборатори в София се прави?

Основният пакет - 1150 лв. В МЦ Афродита. За по-комплексните пакети моят лекар ми обясни, че се препоръчват, когато има генетични синдроми в рода, или ако по време на проследяването на бременността, се забележи проблем.

# 346
  • София
Здравейте, интересува ме някой който е правил най-пълния пакет Пренатест /Премиум Плюс/, освен нещата които са описани в бг сайта -
"Пълен Хромозомен анализ за монозомии и тризомии + дефекти свързани с полови хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY)"
дали включва и -
"Частични дублирания или делеции на хромозоми 1-22 от размер 7 Mb"
Разгледах немския сайт на Лайфкодекс
https://lifecodexx-com.translate.goog/fuer-schwangere/kosten/?_x … g&_x_tr_hl=bg
и освен, че цените са на половина, че и по-ниски от тукашните ми направи впечатление, че изследването на останалите хромозоми /RAA/ и въпросните делеции /CNV/ са обединени в една обща група и могат да се добавят към основния тест на цена 87Е.

# 347
Аз правих Пренатест премиум,не съм сравнява цени, беше на промоция, ако сега не са на промоция, провери вечер, при заявка вечер, доста често май има промоции на всички пренатест тестове предполагам и на премиум плюс.

# 348
  • София
Аз по-скоро се интересувам във въпросния пакет дали са включени тези делеции, ако е удобно дали можеш да провериш, ще съм ти  много благодарна ако можеш да ми изпратиш снимка на лично как изглеждат резултатите, ако не е проблем разбира се.

# 349
Звънни на телефона утре и питай за RRA и CNV, в пренатест премиум ги няма, в пренатест премиум плюс може и да ги има

В момента това виждам на сайта

https://prenatest.bg/ в сайта на Пренатест има примерни резултати има и телефон и форма за контакт

# 350
А защо не си пуснете Nifty prо като са ви важни микроделициите? Там са включени най-голям брой микроделиции и преди няколко месеца беше около 1300 лв. Аз сравнявах доста и накрая избрах него. Има и застраховка при него при евентуален грешен резултат.

# 351
  • София
В момента проучвам, като цяло ми се ще да направя за моногенни заболявания и бях избрала Veragene, но предвид, че се взима и ДНК от бащата, това ме наведе на мисълта, че изследват и майчина ДНК, а аз съм с ДЯ.
Намерих бланката, която се попълва и се оказах права, че не мога да го направя.
Трябва да попитам дали това важи и за NiftyMono който мислех да комбинирам с NiftyPro, за него намирам противоречива информация.
Разглеждам и Джинсейв, който изследва повече моногенни и евентуално да комбинирам с Пренатест, на който цената ще падне с 50% , което е малко по-приемливо, защото цената му в България е просто убийствена сравнена с тази в Германия, където всъщност се прави.

# 352
Здравейте, момичета!
На 34 съм, с първа бременност и термин през април 2023. От доста време заглеждам пренаталните тестове, тъй като съм с Хашимото и като цяло е чудо, че забременях естествено. Още повече, че една "лекарка" от 20-минутен преглед ми каза, че съм закъсняла с децата и вероятно няма да имам...

Днес ми излязоха резултатите от първата фетална и според лекаря са добри и нямало нужда да правя пренатален.

Скрит текст:

Бих се радвала на съвет - струва ли си да правя пренатален с тези резултати от БХС? Благодаря!

# 353
Здравейте, предполагам, че този резултат е комбинация от фетална морфология и БХС. За съжаление, БХС е само статистика и има много случаи с отлични резултати от него и установени аномалии в последствие. Първата ФМ може да покаже и изключи риска от Даун, но има и още много аномалии, които би изключил категорично само пренатест. Аз самата очаквам трето дете и с първите 2 не съм правила нищо по-различно от ФМ и БХС и всичко беше наред. Този път за спокойствие реших да си направя и пренатест, тъй като никой не е застрахован и вече съм информирана за рискове, които поемам, неправейки теста. Да, сумата не малка и на никого не са излишни, но здравето и спокойствието са най-важни. Най-вероятно няма да има проблем, но ако недай си Боже има, ще се обвинявате цял живот. Преценете си. Решението е индивидуално. Ако решите, съветът ми е да си направите пълен пакет. Смисъл само от кратък пакет, няма.

# 354
Моите резултати от бхс и ранния скрининг бяха идеални. Но после в 16 г.с. се видя съмнение за междукамерен дефект,бях при д-р Маринов,увери ме,че бебето е здраво и пускаме теста като застраховка и така го направих,всичко с бебчо е наред,аз пуснах основен пакет,както той и АГ препоръчаха. И на мен ми е трето дете живот и здраве и с другите не съм правила ,но сега така се случи. Иначе нямаше да пусна , защото нямаше причина ,а и разходите през цялата бременност са огромни. Вие преценете,ако така ще се чувствате по-спокойна го пуснете. 🍀

# 355
  • Sofia
Здравейте, момичета!
На 34 съм, с първа бременност и термин през април 2023. От доста време заглеждам пренаталните тестове, тъй като съм с Хашимото и като цяло е чудо, че забременях естествено. Още повече, че една "лекарка" от 20-минутен преглед ми каза, че съм закъсняла с децата и вероятно няма да имам...

Днес ми излязоха резултатите от първата фетална и според лекаря са добри и нямало нужда да правя пренатален.

Скрит текст:

Бих се радвала на съвет - струва ли си да правя пренатален с тези резултати от БХС? Благодаря!
Вие си преценявате дали сте готова да поемете риска, изчислен на БХС. Някои преценяват, че за тях 1:2000 е висок риск. Други си мислят, че 1:100 не е чак толкова висок според тях.
БХС е просто статистика - на колко жени с подобни на вашите данни на една се е паднало детенце със синдром.

С първото не бях наясно и правих само БХС + ФМ. С второто излезе лош БХС (заради възраст и съотношение на хормони), изкарах си акъла и потърсих генетик за коментар. Направих пренатален тест само за 3-те основни синдрома. С третото дори и не дочаках БХС и си направих пълен пакет Пренатест + Джийнсейф Възрастов риск, защото вече знаех, че рискът ще ми излезе висок заради възрастта и не исках да се вкарвам в излишни филми. Когато резултатите от БХС излезнаха, вече имах и тези от пренаталния тест. Сега като съм наясно кое какво представлява (БХС - статистика, пренаталния тест - изследване на ДНК на бебето) не бих си спестила нито едното, нито другото.

# 356
Здравейте, момичета. Решила съм да правя пренатален тест и съм се насочила към New Vision, основния пакет, който е 1150лв. Първо искам да ви попитам доволни ли сте от фирмата, знам че пробите се  пращат в Италия. И другият ми въпрос е към момичетата от Варна. Правят ли се все още пренатални тестове в лабораторията на Св. Марина и цената още ли е 650лв? Разликата в сумите е доста голяма и ще се радвам, ако някоя мама си е  пускала там тест да сподели впечатления. Същите неща ли се покриват, за колко време излиза резултата. Всяка информация е добре дошла. Благодаря предварително.

# 357
PureFlower, аз си правих пренатален тест Vision 1150 лв, доволна съм. Резултатите излязоха след няколко дни, обадиха ми се да ми кажат, а после ми пуснаха и документа по имейла. Полът също стана ясен. Всичко мина бързо и леко.

# 358
PureFlower, аз си правих пренатален тест Vision 1150 лв, доволна съм. Резултатите излязоха след няколко дни, обадиха ми се да ми кажат, а после ми пуснаха и документа по имейла. Полът също стана ясен. Всичко мина бързо и леко.

Здравейте, So close,
Аз също си пуснах тест във Vision, но от ипа Vision +. Взеха ми кръв в понеделни. Според вас дали резултатите ще са готови до петък? Имате ли спомен за колко дни беше готов вашия?
Имам чувството, че от резултата за този тест се вълнувам повече, отколкото от теста за бременност Smiley

# 359
И моят Вижън тест излезе за 5 работни дни. Пуснах в.петък следобед и в петък на обяд ми се обадиха с резултат.

Общи условия

Активация на акаунт