Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 815
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 125
Вижте данните най-отдолу на резултата Ви, лабораторията се намира в Хонг Конт

Да , пробата ми беше казано ,че се изпраща в Дания -Копенхаген.
Петучка, на мен ми казаха, че пробата ще се обработва в Дания.

# 1 126
На Натера излизат по същия начин. Добре е, че предоставят толкова подробна информация, ако само ви кажат положителен или отрицателен, това не променя факта, че реално процентите са си такива.

# 1 127
Това пише при мен ,но сега видях, че аз го правих в 9w 3d , а на теста е писано 11w 1d...

# 1 128
Аз сега видях примерно резултати:
Реално за основните 3 тризомии излиза и процент. За другите само Low Risk или Not detected.

Иначе да, BGI Genomocs Hong Kong са разработчиците на теста. На мен 2 пъти ми потвърдиха, че пробвата тръгва днес за Дания. Утре пристига там и ако има достатъчно събрани тестове, за да ги пуснат заедно, може още в петък да има резултат.

# 1 129
Точно затова не го направих този тест аз, заблуждават ни, а това е едно от най-важните изследвания. Лаборатория в Китай, объркана гестационна седмица, изключително непрофесионално ми се стори.

Това пише при мен ,но сега видях, че аз го правих в 9w 3d , а на теста е писано 11w 1d...

# 1 130

Е на моят пише Германия, а и така бях уведомена, че ще е изпратена пробата там...

# 1 131
Аз се доверих на моя аг специалист, който ме насочи за тест Vision в МЦ Афродита, защото ми каза че дават най-точните резултати - лабораторията им е в Италия. Още в 10 Г.С си направих първия пакет 1150лв и излезе ''отрицателен'' и пола на бебенцето разбрахме също Simple Smile

# 1 132
Разработчикът е Китайска фирма.
Това не значи, че всички проби пътуват до там и се изследва в китайска лаборатория.

Бих звъннала утре в Щерев, за да видя те какво ще ми кажат, защото виждам, че и при тях се предлага. Само дс не забравя Grinning

# 1 133
@Rocket това което ми показаха като резултат  беше Nifty Хон Конг.
Точно затова не го направих този тест аз, заблуждават ни, а това е едно от най-важните изследвания. Лаборатория в Китай, объркана гестационна седмица, изключително непрофесионално ми се стори.

К1987, Недей с лошо, не си права, работят ги в две лаборатории. Отделно Китай имат и доста висококачествени стоки, не съди само по чантите в Илиянци. Да не говорим специално за Хонконг, че имат малко по-различен статут (или имаха).

Нека да започнем, че имат два вида тестове - нормалният общ пакет с допълнително 92 миклоделеции (Nifty Pro) и за моногенните заболявания, 202 броя - Nifty Mono, като имат и пакети с по 300+, но вече беше 3к+ цената.

Петучка права си, поне на мен ми казаха, че ги правят на две места. Ако правиш и Nifty Pro + Nifty Mono е само и задължително в Хонконг, или поне така ми казаха. Ако е Nifty Pro е в Дания (Геника). Може да има вариация в договореностите между лабораториите и компанията, не гарантирам, че това и универсално и за всички.

На мен ми ги представиха в този вид:

Nifty Mono:

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 18:05 от The_Black_Hole

# 1 134
Привет,
Не съм съгласна с вас.
Моят резултат излиза негативен. Точността на теста е 99,8.

Не е написано висок риск или среден, нисък и т.н.
Радвам се, че всичко е наред при вас...но много странно излиза резултата.

При нас излезна вчера - негатив и това е. Не са съотношения.
Все едно БХС да пусна и там излезна при първата бременност 1 :250., затова и при двете пуснах Vision,, за да няма съотношения 🤔
Току що излезе резултатът ми от Панорама / Panorama (пиша го така, за да излиза в търсачката и по двата начина, че аз голямо търсене му ударих 😃 ) Нисък риск за всичко ❤️.
Бях пуснала най-разширеният панел. Фракцията не е била достатъчна само за да изследват синдром на Ангелман и са писали Risk Unchanged, тоест колкото си е заложен спрямо възрастта ми и други външни фактори. 1-12000
Генетичката каза, че не трябва да ме притеснява.
Изследвах се в 10+1, фракцията ми е 5.5%
Приемам аспирин протект, като изпуснах приема деня преди теста.
Резултатите излязоха за 12 календарни дни.

Всички пренатални тестове реално излизат със съотношения, все пак не са диагностични. Просто не всяка лаборатория ги показва, но са си пак съотношения, просто с по-голяма точност

# 1 135
Зад всеки резултат стои едно и също, независимо как е представен - Negativ/ Low risk или 1/100000000.

# 1 136
Доста се е изписало за този тест, лаболатория, държава.

Аз за да съм спокойна, поисках товарителница с която ми лети пробата и момичето веднага ми е предостави.
Затова за 2ри път се доверявам на МЦ Афродита и тест Vision.
Както пренаталния, така и генетичните за нас се правятв една лаборатория.
Споделям впечатления и дано помогнем с мнение на други бъдеще момичета., когато търсят Simple Smile

Разработчикът е Китайска фирма.
Това не значи, че всички проби пътуват до там и се изследва в китайска лаборатория.

Бих звъннала утре в Щерев, за да видя те какво ще ми кажат, защото виждам, че и при тях се предлага. Само дс не забравя Grinning

# 1 137
  • София
То не е само кой какво си е наумил затова ги има тия лекари, за да се посъветвате с тях. В кой случай какво ще бъде най-добре да се пусне и къде.

# 1 138
За мен например е причина.. бягат от отговорност когато ги попиташ “ ако този нисък риск” не покаже налична аномалия.. представителката на едната фирма ми каза “ами риск е.. нисък, но е риск, но пък до сега не сме имали проблем” 😂
Аз направих Vision резултата беше категоричен- NEGATIVE
Имам приятелка с положителен тест Vision, ами да ви кажа, дадоха и генетична консултация от проф. Савов, платиха й за амниоцинтеза и резултата се потвърди.. за мен са най- коректни и за това ги избрах, да не говорим, че повечето консултанти са абсолютно некомпетентни, пт тях получих най- изчерпателна информация и само те не запънаха на повечето въпроси които зададох..

Съгласна съм , само  споделям мнение за нифти, тъй като и на тях резутатите излизат висок и нисък риск т.е може би ама.. като да си направиш биохимиен скрининг по здравна каса. В предния комнтар не споменах ,че от лабораторията и казали , да си четяла документите и те не носят отговорност, а резултата не бил категоеричен, а висок илио нисък риск. Но всеки си приценява.

С всеки пренатален тест може да се случи това, без значение в Китай ли го пращат, или не

На всички пренатални тестове са така резултатите, няма значение как ги представят на пациента. Просто такова е изследването, не е диагностично. Моят тест е от Натера, направен в САЩ, и си ми излезе подробно с проценти. Това изобщо не е причина да не се избере даден тест

# 1 139
Това, че на теста пише negative не значи, че в действителност не е същата работа с малка вероятност. Просто така представят резултатите. Според мен пълните резултати са по-коректни, защото иначе реално се заблуждава пациента. Единствено амниоцентезата може да даде категоричен резултат, но тя е инвазивен тест.

А ако има положителен резултат, който после не е потвърден от амниоцентеза, това не значи, че тестът е лош. Най-често означава плацентарен мозаицизъм и тъй като пренаталните тестове тестват ДНК на бебето от плацентата, това винаги си е вероятност

Общи условия

Активация на акаунт