Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 190 001
  • 1 726
  •   4
Отговори
# 1 710
Моля за мнение за VERACITY в МЦ  Синево. Доволни ли сте от резултатите за тази цена? Бързо ли изпращат резултатите? Обажда ли се когато са готови? Виждам, че по-скъпите прентални тестове изследват повече неща, но те нужни ли са освен за спокойствие?

# 1 711
  • София
Никога няма 100% гаранция и спокойствие дори и с тия тестове. В случая е добре лекар да Ви насочи какво иска да се изследва. Аз бях с Veragine ,уж всичко е наред по тестове, но в хода на израстване не знаете какво ще се случи. Така, че моето мнение е лекар да каже за какво се съмнява (ако се съмнява) и да пуснете според това, което е добре да се изследва.

# 1 712
Съгласна съм с вас, просто моят лекар е на мнение, че тези тестове не са нужни въобще, явно е от старата школа не знам. Затова искам да си го пусна на своя глава. Благодаря за мнението.

Никога няма 100% гаранция и спокойствие дори и с тия тестове. В случая е добре лекар да Ви насочи какво иска да се изследва. Аз бях с Veragine ,уж всичко е наред по тестове, но в хода на израстване не знаете какво ще се случи. Така, че моето мнение е лекар да каже за какво се съмнява (ако се съмнява) и да пуснете според това, което е добре да се изследва.

# 1 713
  • София
Ами и аз първият път не съм правила, защото по БХС беше наред. При мен го препоръча лекарката, която прави фетална морфология. Аз тогава се бях насочила за Nifty Pro, каза ми, че за още малко пари мога да изследвам повече неща и мен това ми трябваше. Сега дали трябваше или не - не знам ама поне някой препоръча нещо. Каза теста, не беше обвързан с някоя лаборатория и аз го направих в Бодимед. Малко по-късно ми направи впечатление, че в Синево са доста по-ниски цените..

# 1 714
Аз си правих Veracity и съм писал подробен пост малко по-назад в темата.

На мен също, никой не ми го препоръча, но за нас е първо бебе и всичко беше ново. В болницата, където се следя ми препоръчаха да си пусна най-базовия пакет, понеже разширените не винаги дават особено точни резултати.

На този етап в края на бременността мисля, че наистина си беше за наше спокойствие. Самите тестове са доста скъпи и ако човек няма възможност не трябва да се чувства гузен, че не го е направил, особено ако няма препоръка. Цялата бременност ходих на редовни прегледи и няколко фетални морфологи. При всеки преглед лекаря преглеждаше много внимателно бебето и предполагам биха забелязалали, ако нещо не е наред. За това при следващата бременност най-вероятно няма да бързаме да правим тестове, ами ще се доверим първо на специалистите.

Навсякъде почти тестовете са сходни и излизат за едно и също време. Разликата е в цената, обхвата на тестване и къде се изследва. Има лаборатории, които предлагат и консултация с генетик, ако има някакви изменение в резултата. В Синево конкретно няма, а получаваш резултатите и може да ги обсъждаш със следващия АГ - резултатите са positive/negative, което само по себе си може да се разтълкува от всеки.

# 1 715
  • Melmak
И аз бих казала, че ако всичко е нормално, такъв тест е за спокойствие. Дори следящата ме АГ каза, че не вижда нужда, но няма как да ме спре и ме насочи към теста, който така или иначе и аз мислех да направя. Говорих с мм и решихме да го направим.
Спряхме се на niptify.
Вече коя лаборатория/кой тест е ваше решение. Ако човек няма възможност да направи теста не бива да се чувства зле.

# 1 716
Принципно, ако на ехографски преглед, на БХС всичко е нормално, няма предишна бременност, при която е имало плод с аномалия или фамилна обремененост, то наистина пренаталният е за собствено спокойствие, въпреки че винаги може да излезе нещо, но да. Далеч не са задължителни и затова има АГ, които не насочват към тях, защото да, за някои хора цената им е висока, а БХС в много случаи е достатъчен. С най-голяма точност са изследванията за основните синдроми, които ги има във всеки базов пакет - останалото са с по-ниска точност, което ми го каза и жената от CellsGenetics като попитах за най-големия пакет "няма нужда, ако нямате обремененост, а и резултатите не са толкова точни" Затова ни насочи и към базовия им Niptify.
По-разширените пакети включват повече заболявания, но са и по-малко достоверни. Базовите пакети вършат същата работа и в случай, че не е имало предишно дете/бременност с аномалия.

# 1 717
  • София
БХС изобщо не я сравнявайте с генетичен тест, защото няма нищо общо. Не малко жени тук, когато казах, че детето ми има шанс да е със Синдром на Даун заради БХС, ми писаха и казаха, че те са имали перфектни БХС и си имат деца с Даун. Така, че БХС си е ала бала портокала. При мен беше висок риск, защото явно на 30 бях престаряла, но слава богу всичко си е наред с детето.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 10:40 от I.R.

# 1 718
Странно, аз забременях на 31,но БХС не ми е дал висок риск. Имаше мнения назад, които описват ситуации, в които БХС е хванал проблем. Ако можете,направете всички изследвания е моят съвет.

# 1 719
На 36 години имах много нисък риск за синдром на Даун от БХС (1:3600), а на 42 - много висок (1:40).
Най-добре наистина да се правят всички възможни изследвания. Пренаталните тестове и изследвания - това са най-добре похарчените пари за мен при една бременност, дори и при съвсем млада жена.

# 1 720
  • София
Странно, аз забременях на 31,но БХС не ми е дал висок риск. Имаше мнения назад, които описват ситуации, в които БХС е хванал проблем. Ако можете,направете всички изследвания е моят съвет.

Ами не ми обясниха да е заради друго освен заради годините Simple Smile Детето няма Даун.

# 1 721
Аз забременях на 40. Дълго чакана бременост. На БХС не излязоха много високи резултатите на Даун и Стратиева ми каза, че няма смисъл от пренатален. В листа имаше първоначален риск за Даун 1:70 и изчислен риск 1:1400 и нещо си. Следящата обаче ми каза, че е добре все пак да се направи, ако имам възможност.

# 1 722
На 40 години и нямало нужда от пренатален тест? А кога ще има нужда? На 55? Тази лекарка не ми вдъхва никакво доверие.

# 1 723
  • Melmak
Бхс има случаи, в които греши и не показва висок риск, а всъщност има такъв.

# 1 724
И на мен ми каза същото Стратиева, но аз си направих. Нямало нужда на 40 само заради БХС 😳 В потрес съм, статистиката говори, че приблизително около 75% от ембрионите на тази възраст за генетично увредени. Толкова случаи има където и на 25 аномалиите не са изключени при лошо качество на яйцеклетките или сперматозоидите, какво става за 35+.

На 40 години и нямало нужда от пренатален тест? А кога ще има нужда? На 55? Тази лекарка не ми вдъхва никакво доверие.

Общи условия

Активация на акаунт