Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 197 397
  • 1 783
  •   2
Отговори
# 1 740
Да, Semirra. На почти 100% съм решена да продължа при друг доктор. Ще го направя този тест, просто за лично мое спокойствие вече.
Може ли препоръки кой да избера?

# 1 741
  • Melmak
Това с прееклампсията няма никаква логика. Генетичният тест не дава такава информация. Аз бях решена да си правя пренатален, защото исках, още в 10 седмица, преди първа фетална и бхс. Направих го, но отидох на първа фетална точно, за да се види кръвоснабдяване, риск от прееклампсия, такива неща.
Също бих сменила лекаря. Ако все пак сте решена да си направите теста, аз съм доволна от преживяването, което имах със cell genetics. Резултатът беше доставен в срок, бяха любезни и обясниха всичко. Правих niptify, цената беше 1350 лв преди няколко месеца.

# 1 742
Аз също съм с добри впечатления от Cells Genetics. Много добро отношение и резултати в срок. Niptify е все още 1350лв.

# 1 743
Според мен лекаря е  имал предвид БХС там някои софтуери (или поне при мен беше така) изчисляват както прееклампсия, така и риск от гестационен диабет, освен генетичните аномалии.
Ниските стойности на PAAP са си притеснителни, не е задължително, но крият своят риск. Аз бих се вслушала в думите му и бих си пуснала пренатален.

Това с прееклампсията няма никаква логика. Генетичният тест не дава такава информация. Аз бях решена да си правя пренатален, защото исках, още в 10 седмица, преди първа фетална и бхс. Направих го, но отидох на първа фетална точно, за да се види кръвоснабдяване, риск от прееклампсия, такива неща.
Също бих сменила лекаря. Ако все пак сте решена да си направите теста, аз съм доволна от преживяването, което имах със cell genetics. Резултатът беше доставен в срок, бяха любезни и обясниха всичко. Правих niptify, цената беше 1350 лв преди няколко месеца.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 22:18 от Alfafa

# 1 744
За кой град ще търсите следящ, в коя седмица сте, по ЗК ли търсите?

# 1 745

Пловдив, 17та седмица от днес.

# 1 746
Аз в Пловдив смених 3-ма по ЗК, едно направление не ми дадоха, всичко си плащах на частно. Може да проучите д-р Горан Радински и д-р Асен Даскалов в Пълмед израждат. В Селена д-р Лазаровски и д-р Чалова, но имайте на предвид, че там прегледите се плащат дори и по ЗК. Във ВМИ съм посещавала младите  д-р Ямакови, нямам лоши впечатления, но аз съм специфичен случай и не се наеха да ме следят. Доволна съм и от д-р Васил Даскалов и съпругата му,  но той не изражда. И двамата д-р Даскалови правят и фетална морфология, така че прегледите им са доста обстойни.

# 1 747
Насочила съм се към Милен Карагеоргиев към момента. Но ще видя.
Засега проблема ми е къде да направя теста, защото следящия съм сигурна че ще ме прати там където ще вземе той процент Geneplanet.
Трябва да се чуя с консултантите на Вижън и Cellsgenetic.
Във ВМИ, където ми правиха БХС, казаха че също правят този тест Nifty. Та мисля да е някой от трите, но съм толкова объркана и притеснена от цялата ситуация. Но до края на седмицата трябва да го избера кой да е.

Аз в Пловдив смених 3-ма по ЗК, едно направление не ми дадоха, всичко си плащах на частно. Може да проучите д-р Горан Радински и д-р Асен Даскалов в Пълмед израждат. В Селена д-р Лазаровски и д-р Чалова, но имайте на предвид, че там прегледите се плащат дори и по ЗК. Във ВМИ съм посещавала младите  д-р Ямакови, нямам лоши впечатления, но аз съм специфичен случай и не се наеха да ме следят. Доволна съм и от д-р Васил Даскалов и съпругата му,  но той не изражда. И двамата д-р Даскалови правят и фетална морфология, така че прегледите им са доста обстойни.

# 1 748
Така и аз да изкажа мнение за CellsGenetics
спрях се на тях по препоръка на Аг,като избрах Niptify-1350. Дамата с която разговарях беше много мила, разясняваше и т.н, стана време да ми се взима кръв,като обясних на лаборантката,че може да не е от първия път (тъй като в месеца ми взимат по 4-5 пъти и знам как протича) Първия път и влезна въздух в епруветката,като сподели това с дамата която ме консултираше и тя и каза да я смени. Последва втори опит от другата ръка като за там взе с  бътърфлай ( всеки който е по наясно знае че по-бавно тече кръвта,защото иглата е по-тъничка) докато чакахме да се напълни епруветката 2 пъти изъстя от моя страна последва въпроса “въздух ли влезна” тя отг смутено “Не,Не” ептруветката не се напълни до горе,като явно тя нямаше нерви да чака бавното пълнене и тук идва ШОКА, отвори първата ми епруветка, пресипа кръвта във втората за да донапълни и я затвори и аз вече супер втрещена. Станах аз взех си нещата и се насочих към дамата, тя ме попита стана ли вече казах”Да като пресипа от първата кръвта при другата” Дамата заедно с мен се шокира и обясни че не се прави така и епруветката не се отваря защото се нарушава по този начин.

Та последва и друга дискусия между мен и дамата като и обясних,че това е супер непрофесионално и си тръгнах без напревен тест. И сега дилема, къде да ходя, да ходя ли въобще, да им дам ли пак шанс с друг техен лаборант. Струва ли си и така,моят опит с тестовете😀

# 1 749
Сега говорих и с cellsgenetics и с vision. Мисля, че ще направя базовия на vision.

# 1 750
Имаше случай на hardcandy на която и бяха сгрешили резултатите от пренаталния на Vision, бебето се е оказало с аномалия. Прегледайте темата има доста коментари за фирмата.

Сега говорих и с cellsgenetics и с vision. Мисля, че ще направя базовия на vision.

# 1 751
Аз съм чела разказа на hardcandy и случая не беше свързан с това, че е сбъркан резултата на теста. Нейния случай е много рядък и неинвазивните тестове не го обхващат. Мисля, че беше триплодия.

# 1 752
Ps Не успях да намеря точно този коментар.

Триплодия мисля че го обхваща Panorama, но с тях пък не успях да се свържа.
Май за всеки тест има + и - мнения, и каквато съм колеблива, всичко ме разклаща 😁

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:53 от Sweets21

# 1 753
Здравейте, моята АГ ме насочи към NIPT на Geneplanet.
Някой има ли мнение за този тест?

# 1 754
Здравейте. Това което аз знам е, че като че ли са по-нови на пазара. Няма много информация за тях. Изследванията се изпращат в Загреб, Хърватия.

Здравейте, моята АГ ме насочи към NIPT на Geneplanet.
Някой има ли мнение за този тест?

Общи условия

Активация на акаунт