Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 200 194
  • 1 815
  •   1
Отговори
# 1 800
Най-накрая се появи някой Simple Smile Вие кой тест избрахте ?
Пак съм аз с моята дилема какво да правя . Говорих май вече с представители на всички фирми за тестове . В първия момент казват ,че не е желателно да се прави в случай на изчезнал близнал ,после се консултират с генетик от фирмата и казват ,че мога да направя най-базовия пакет . Вече съм 16 г с и ще се побъркам . Само за това мисля . Никъде не се появи ,момиче в същата ситуация да сподели мнение . Явно докато не направя няма да мирясам . Последно съм се спряла на Панорама и niptify . Но по скоро Панорама ,защото имат по базов пакет . Аз останах с впечатление ,че всички са еднакви . Една от консултантките също ми го каза . Вашето мнение какво е ? Коя марка препоръчвате
Привет! Да аз съм в същата ситуация, изчезнал близнак в 7 г.с Сега съм в 19 г.с и миналата седмица направих нипт, всичко излезе наред. Мисля, че вече може да правите и вие, близнака трябва да е изчезнал вече. Все едно кой тест ще изберете, еднакви са всички.

# 1 801
Gene planet plus

# 1 802
Здравейте, дами!
Включвам се и аз с мнение за Niptify на CellGenetics. Лабораторията ми беше препоръчана от лекарката, при която се следя — предполагам, че работят заедно, но за мен по-важното беше резултатите да стигнат до нея бързо, за да може да се реагира навреме при нужда.
Като цяло съм с положително мнение. Бяха много любезни и внимателни, обясняваха подробно — както дамата, която ме консултира по телефона, така и тази, която ме пое на място. Самата процедура премина една идея по-бързо отколкото очаквах.
Направих теста в понеделник на обяд, а резултатът излезе следващия понеделник към 17:00 ч. — качиха го в системата. Обадиха ми се по телефона чак в сряда.
Като цяло — останах доволна.

# 1 803
Здравейте ! Аз също правих на cell genetics. По препоръка на АГ. Да, любезни са. Правих го в 10 + 4. Миналия четвъртък. Още чакам резултат. Аз обаче съм от малко по- шашавите бременни (плюс ставам на 34г) и реших, че ще направя още 1 - в Света Марина Варна. Четох, че доста хора правят там. Останах доста очарована от обслужването. Докторката ни обясни подробно всичко, разпита ни. Беше много любезна. Определено ги препоръчвам. Чета, че там взимат най- малко комисионна тъй като е по- евтино. Излезе ми около 250 евро по- малко от Cell gentics. Сега ще се опитам да не изпадам в паника от резултата. Sad

# 1 804
Аз също съм доволна от CellGenetics, макар да правих теста в по-късна от нормалното седмица. Приеха ме извънредно още същия ден, всички бяха много информирани и любезни. А наскоро родих и няколко дни след термина ми се обадиха да питат минало ли е раждането, всичко наред ли е и как се чувствам.

# 1 805
Ние и стволови запазвахме при тях, та и двете им представителки бяха много мили, деня преди секциото звънна да ме пита как съм, имаше шанс плановото секцио да стане спешно и каза, ако случайно се наложи да родя вечерта веднага да й звънна, че 24/7 е на линия. С изключение на забавяне за сертификата им заради технически проблем, то и ние бяхме много доволни от тях.

# 1 806
Ние и стволови запазвахме при тях, та и двете им представителки бяха много мили, деня преди секциото звънна да ме пита как съм, имаше шанс плановото секцио да стане спешно и каза, ако случайно се наложи да родя вечерта веднага да й звънна, че 24/7 е на линия. С изключение на забавяне за сертификата им заради технически проблем, то и ние бяхме много доволни от тях.
Как избрахте да се спрете на тях за стволовите клетки и какви съхранихте?
Ние с първото дете се чудехме дали и при кого до последно и на края родих без да сме избрали... сега сме 100% решени да съхраним (било то и маркетингов трик или измама, ще е някакво успокоение за нас за в бъдеще за двете деца).
Не съм сигурна обаче кои да изберем и по какви критерии... при вас какво надделя при избора?

# 1 807
Не се подхлъзвайте по съхранение на стволови клетки. Собствените стволови клетки не се ползват при вродени генетични заболявания или левкемия - ползват се здрави клетки от донор. Шансът човек да си ползва собствените стволови клетки е 1:2000, тоест никога.
 Това, което има смисъл е да се дарят на националната банка за стволови клетки - така има повече генетичен материал за хора, които са на реално лечение и са в нужда.

# 1 808
Или даже още по-добре - просто да се среже пъпната връв по-късно - две минути след раждането, не веднага. Това веднага ще има положителен ефект за бебето за разлика от запазването на стволови клетки, които има най-голям шанс да се ползват за брат или сестра (и дори тогава шансът да са съвместими е 25% мисля)

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 21:13 от Zimk02

# 1 809
  • София
Как избрахте да се спрете на тях за стволовите клетки и какви съхранихте?
Ние с първото дете се чудехме дали и при кого до последно и на края родих без да сме избрали... сега сме 100% решени да съхраним (било то и маркетингов трик или измама, ще е някакво успокоение за нас за в бъдеще за двете деца).
Не съм сигурна обаче кои да изберем и по какви критерии... при вас какво надделя при избора?
Никой, за не Ви изнудват като нас в CryoSave

# 1 810
Не се подхлъзвайте по съхранение на стволови клетки. Собствените стволови клетки не се ползват при вродени генетични заболявания или левкемия - ползват се здрави клетки от донор. Шансът човек да си ползва собствените стволови клетки е 1:2000, тоест никога.
 Това, което има смисъл е да се дарят на националната банка за стволови клетки - така има повече генетичен материал за хора, които са на реално лечение и са в нужда.
Шансът за ползване е малък, но 1:2000 изобщо не е никакъв шанс. Отделно ако първото дете има проблем, а материалът от второто е здрав - макар и с по-малък шанс за съвместимост - то той е по-голям, отколкото да разчитаме на случайно съвпадение. Като при всяко друго донорство.

Или даже още по-добре - просто да се среже пъпната връв по-късно - две минути след раждането, не веднага. Това веднага ще има положителен ефект за бебето за разлика от запазването на стволови клетки, които има най-голям шанс да се ползват за брат или сестра (и дори тогава шансът да са съвместими е 25% мисля)
При всички, които бяхме с първото дете обясниха, че късното клампиране не пречи на запазването на стволовите клетки. Понякога дори и без запазване - не е възможено да се приложи отложено клампиране, но няма проблем да се изчакат 3-4 мин и да се хванат последните 2-3 пулсации за съхранението.

I.R. никой не ни изнудва! Дори не мога да си представя как някой би могъл да ви изнуди с подобно нещо. Все пак това е услуга и ако я искате - заявявате и плащате, ако не - не. Няма как да ви накарат да я ползвате, а после да не платите, таа... не съм сигурна какво визирате.

При нас е и доооста рано все още, но искаме да обмислим варианта по-сериозно и по-рано, за да имаме решение като наближи момента.

# 1 811
  • София
Вие май не сте запознати със скандала с CryoSave. Седнете прочетете малко и после питайте как Simple Smile Не става въпрос за ползване или не! Изобщо даже не може да си представите какво правят с тия стволови клетки и изобщо има ли ги и ваши ли са.
Аз втори път на тая уловка не се хванах!
Колкото до даването ако детето Ви се разболее - не ги дават! Поне при нас отказаха въпреки, че нямат право( става въпрос от човек потърпевш отново с CryoSave, не за мен).

# 1 812
Вие май не сте запознати със скандала с CryoSave. Седнете прочетете малко и после питайте как Simple Smile Не става въпрос за ползване или не! Изобщо даже не може да си представите какво правят с тия стволови клетки и изобщо има ли ги и ваши ли са.
Колкото до даването ако детето Ви се разболее - не ги дават! Поне при нас отказаха въпреки, че нямат право( става въпрос от човек потърпевш отново с CryoSave, не за мен).
Мои близки си загубиха пробата.
Абсолютна пирамида беше това.

# 1 813
  • София
Да не мислите, че само те са пирамида? За ме всякакви такива дето ми представят “розов” живот - са!
Кофти история, дано на никой не му се случва, а на тия дето са запазали да не им се налага ползване.

# 1 814
Ммне, не съм чула наистина. Последно четох когато бях бременна с първото дете и от тогава не съм се интересувала повече от темата. Чувала съм слухове че може да не стигат където трябва изобщо, но пред нас да се представя как се съхраняват, да взимат такси и т.н. За даването - доколкото знам освобождават пробата не по ваше искане, а когато е уговорено лечение с болница и те изискат пробата за лечение. На вас защо са ви отказали да дадат пробата?
За CryoSave ще прочета със сигурност,  благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт