Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 200 311
  • 1 816
  •   2
Отговори
# 1 815
  • София
Говоря Ви за болно дете и за изискване на стволовите клетки и не не са му ги дали! Кофти история стана и остана такава. Кой какво Ви представя много не се лъжете. Повечето не се съхраняват тук, а някъде навън. Нито знаете има ли ги нито нищо.
Както и да е темата е дълга и обширна и не му е мястото тук да се коментира. Преди да се решите на такива стъпка прочетете повече по темата и не вярвайте на сляпо на всеки, който Ви обещае, че "всичко ще е наред".

# 1 816
Здравейте, момичета! 🤗 Нова съм в групата и се чудех дали някоя от вас може да ми помогне със съвети или информация...сега се намирам в 9 г.с. и АГ ни праща на ФМ и БХС. Според АГ точността на тези изследвания е около 70% и понеже съм на 27, без наследствена обремененост (освен чичото на мъжа ми, той е бил роден с епилепсия, но не знам това дали оказва влияние тук), не е необходимо и няма основателна причина да се подлагаме на пренатален тест. Въпреки това, на мен резултати със 70% и 99,8-9% точност ми се виждат като две съвсем различни неща и чувствам, че този БХС няма да ми даде спокойствието, което бих искала да имам. Та в тази връзка разглеждам тестове, като за момента се чудя между Panorama и Nifty Pro (г/д в диапазона на до 1600 лв са). Видях обаче, че пренатален тест предлага и клиника Кандиларов. Направи ми впечатление, че имат няколко пакета, като най-големият е TRISOMY COMPLETE и обхваща всички 23 хромозоми (нещо, което при останалите май не успях да намеря). Цената му е 1200 лв. Не видях обаче да пише какъв точно е. Някоя от вас дали се е подлагала на пренатален тест при тях? Имате ли някакви съвети, мнения или информация, които да ми помогнат и да ме насочат подходящо ли е да ходя при тях, или да си остана с някой от другите два теста? Предварително много благодаря за всички насоки! 😊

Общи условия

Активация на акаунт