Петокласници 2020/2021

• 43 024
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Кърджали
И нашите са кажи речи оформени май.
Тази година се явява май на всичкк олимпиади. По  география  се класира на втори кръг, по музика "Ключът към музиката" също. Вчера и миналия ден беше на олимпиада по български и математика. Отделно чака резултата от олимпиадата по астрономия (любимата ѝ), там със сигурност ще е на втори кръг и се подготвя за него. Олимпиадата по история  май е след около 10 дена и там щяла да участва.
Като цяло няма затруднения...

# 646
  • София
Май само моят герой не го влекат олимпиадите. Яви се на тази по математика, щото все пак е в математическа гимназия и щеше да е срамота, но за другите не иска и да чуе.

Срочните оценки са оформени в по-голямата си част. Не е блестящо положението, но от коледната ваканция насам изобщо не може да си събере акъла. Постоянно пропускаше да напише някое домашно или пък го написва и забравя да го изпрати, отделно забравя, че ще има контролно или че ще го изпитват. За няма и месец оценките му се нашариха в цялата гама и вече се чудех как ще финишира този срок. Започнах да го проверявам всяка вечер дали е написал/изпратил всичко, дали се е подготвил за контролните и нещата се подобриха значително.

# 647
Можеш ли да споделиш нещо за олимпиадата по география. Нашата е чак на 8 февруари.
Те имаха този срок по 1 час седмично география и май са по-назад , стигнали са до Полезни изкопаеми.  В олимпиадата им е имало въпроси за заграждане, въпроси с отворен отговор и задачи (за определяне на мащаб в две версии - да се сметне мащаба на картата, да се намери разстояние между две точки по даден мащаб ). При отворените въпроси ми каза, че е имало да определят по карта различни неща - от Бенгалски залив, през континенти, до някакъв си провлак (като цяло най-големи и известни), да дават определения за други. Имало е и много лесни въпроси от сорта на това Кои континенти са изцяло някъде си, на каква ширина е еди що си, както и въпрос да се ориентираш от коя страна на нещо си се намира друго нещо си, като е даден хоризонтът и още нещо (този въпрос мисли, че го е объркала), кой какво открил, някакви скали какви са по произход, имало е и такива за досещане (не го запомнила точно въпроса, но нещо от сорта, дали две неща могат да се срещнат на еди кое си място, а те просто са в различни континенти или нещо подобно). Като цяло материалът си е бил изцяло училищен, не е било нещо особено трудно, ако си учил, но все пак е допуснала грешки като мисли, че едната е в ориентирането спрямо хоризонта и нещо си и  за някакви условни знаци на полезни изкопаеми, които трябвало да се посочат.

# 648
Моите деца ще ходят само по Математика, БЕЛ и Информатика (само синът ми). По Математематика и Информатика мина първи кръг, остава по БЕЛ.  По Информатика нещата се развиха много добре, защото за 3 месеца учене на програмиране успя доста добре да се справи с първото си състезание. По Математика много от децата минават първи кръг, но и в старото училище общинският кръг  беше по-лесен. Областният кръг ще бъде по - голямо предизвикателство  според мен.Иначе децата са много доволни от класа и след 7 клас вече ще видим кой накъде, но оценявам много положително смяната на училището за тях.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 18:07 от malinkap

# 649
  • София
Някой с дете в НЕматематическа паралелка може ли да сподели дали имат срочна оценка по МАТ РП?
Нашите са със стандартните 4 ч МАТ + 1ч РП или т.нар. ИУЧ. Имат си текущи оценки, даже миналата седмица правиха и контролно по него, но още няма оценка и се чудех дали ще влезе в срочната, а то май такава няма да има...
А по география също са 1 ч/седмица, но не само че са със срочна, ами 6 текущи оценки има. Но тя ги счупи от тестове.

# 650
Моето е в математическа, часовете по Мат са ИУЧ, ФУЧ и нормална, има срочни оценки по ИУЧ и по нормалната математика, дъщеря ми е в езикова гимназия, по основния език часовете също са ИУЧ и ФУЧ, също има срочна по ИУЧ, което ме навежда на мисълта, че ИУЧ си е със срочна оценка.

# 651
  • София
Да, ИУЧ-а си е със срочна, но май зависи от броя часове. А в мат паралелките ИУЧ е повече от 1ч/седмично.
Дъщеря ти е наборка на сина ми (и в другата наборна сме се засичали Simple Smile ), и при него е така с езика, но си мисля, че разковничето може би ще да е в броя часове. Иначе не ми е ясно кога ще им ги внесат. Днес ги оформиха по всичко вече. Затова реших да питам, но тук май са масово деца в мат. гимназии/паралелки. Моето си е в стандартна с 1 ч. ИУЧ Мат и 1 ч. ИУЧ БЕЛ.

# 652
Мина първият срок. Мисля, че повече напрежение и негативни ефекти щеше да има, ако не беше сменила училището. Пълен дзен е. Страшно се увлече по информатиката и дори виждам, че се чувства предизвикана в най-добрия смисъл от учителката. Даяни прилично в ДО, но ако сега трябваше да решава на кои олимпиади да се запише, щеше да заяви всички. Виждам, че доста добре се почувства при мисълта за отиване в училище. Когато ги върнат ги очаква пропусквателен режим с чипове, но и им казаха, че ще бъдат с маски, но не от някакъв плат, а тип медицински.
Жиема, ти имаш предишен опит с дете в математическата гимназия. Не знам по негово време как е било, но виждам, че по ФУЧ-овете нямат срочни оценки. По ИУЧ си имат доста часове, че дори и класното им беше разделено между ЗУЧ и ИУЧ.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 19:55 от рони

# 653
На нас нищо не са ни казали за маските засега.

# 654
Няма изисквания за вида на маските. Поне засега. Единственото условие е да се носят непрекъснато.

# 655
Моля за съдействие, ако откриете тази страница във ваш сборник по математика, бихте ли споделили кой е - не е от жълтия на Коала, не е от сборника не Регалия, не е и от 1325 задачи на Просвета - страницата е 46/47 - Десетични дроби. Благодаря предварително!

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 16:16 от slavena

# 656
  • София
Жиема, ти имаш предишен опит с дете в математическата гимназия. Не знам по негово време как е било, но виждам, че по ФУЧ-овете нямат срочни оценки. По ИУЧ си имат доста часове, че дори и класното им беше разделено между ЗУЧ и ИУЧ.
Да, за мат. гимназии имам опит. Сега понатрупах и за обикновените паралелки Simple Smile
Появи се оценката на 02.02. Само ИУЧ БЕЛ си седеше празно, но днес и там се появи срочна. Явно крайният срок за оформяне е разтегливо понятие...
Чудесно звучи настроението на госпожицата ти спрямо новото училище. Все така да е и занапред !

# 657
Моля за съдействие, ако откриете тази страница във ваш сборник по математика, бихте ли споделили кой е - не е от жълтия на Коала, не е от сборника не Регалия, не е и от 1325 задачи на Просвета - страницата е 46/47 - Десетични дроби. Благодаря предварително!

Скрит текст:

Прилича ми на Сборника Контролни работи и тестове по математика за 5ти клас на Пенка Рангелова на Коала прес, но нашият е по старата програма, издание 2010 и не намирам такава страница.

# 658
Да, открих го - Тестове по математика на Коала прес на Лилия Дилкина.

# 659
Здравейте! Търся израз, заимстван от гръцката митология, който означава дълги, пълни с приключения пътувания.
Това е от учебната тетрадка по история на Булвест за домашно - имаше няколко израза тях ги намерихме, но този не мога. Ще се радвам някой да помогне!

Общи условия

Активация на акаунт