Баница – как я правите?

• 273 161
  • 447
  •   1
Отговори
# 345
Моята баница, която в къщи всички много обичат!

Правя я с готови кори, най-често Бела, но на скоро използвах и на Оптима. Редя ги нагънати в тавичка, като на всеки 3 кори слагам мазнина, олио или масло или и двете и от плънката. На края отгоре също заливам с малко от плънката и ако имам кашкавал настъргвам малко.
Плънка:
5 яйца,
около 400гр. сирене,
1ч.ч. прясно мляко

Пека я на 200 гр. около 40 мин.

# 346
Днес правих дърпаната баница на Пина- е нямам думи страхотна стана -играчка е, но си струва като знаеш колко е вкусна. Поздравления за авторката на рецептата.Хареса се най- вече от малкия, който до сега е отказвал всякакъв вид баница , дори и къпана. Имаш едно голямо благодаря и от него. Чао за сега от нас. Отиваме да довършим баницата.

# 347
Ауу, nevdjin , искрено ви завидях! Ех, няма кой да ми издърпа една баничка и на мен........  Grinning  Все се каня да се хвана...
Много се радвам, че ви е харесала!

# 348
  • зад парка
Една нетрадиционна баница

Продукти

4-5 филии черен/ръжен хляб
2-3 яйца
250 гр. сирене
2-3 с.л. кисело мляко /по желание/
зехтин
червен пипер

Приготовление

Филийките се накъсват на парчета и се слагат в тавичка, така че да покрият дъното. Отгоре се поливат обилно със зехтин.

Сиренето се натроша, разбърква се с яйцата и по желание се добавят няколко с.л. кисело мляко.
/С кисело мляко печивото става по-бухнало и по компактно , а хлябът е по-мек, и не толкова хрускав/. Хлябът се залива с тази смес равномерно.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°С, по средата за около 45 мин или докато се запече сместа. След изваждането, печивото се поръсва с червен пипер.

# 349
Баница с хляб само веднъж правих и я изхвърлих. Дори добрите ми прасенца вкъщи не можаха да я изядат. Съсипах продуктите. Да бях направила запечени сандвичи с яйца и сирене щеше да е по-добре, ама така е, докато не пробваш няма как да знаеш.

# 350
  • зад парка
Mf mflfo
Баница с хляб само веднъж правих и я изхвърлих. Дори добрите ми прасенца вкъщи не можаха да я изядат. Съсипах продуктите. Да бях направила запечени сандвичи с яйца и сирене щеше да е по-добре, ама така е, докато не пробваш няма как да знаеш.

Една нетрадиционна баница

...

По повод на нетрадиционната баница бих казала, че има някои неща, които са задължителни и това я прави толкова вкусна!
- Става по-хубаво със сух хляб; ако хлябът е пресен , може да се натроши и да се сложи във фурната без нищо за около 7-8 минути да се поопърли и да излезе водата;
- Хлябът се залива със зехтин;
- Ако искате да е по-сухо, не слагате кисело мляко; същевременно някои харесват по-бухнали принцеси, тогава киселото мляко е задължително;
- червеният пипер накрая отваря принцесите!

Marieta , съжалявам, че така приготвените принцеси не са ти станали, но това не означава, че не са хубави!

# 351
  • Sofia, Bulgaria
  chef
и тук да си покажа Дърпаната баница

и да дам разяснения:
3 яйца
120мл хладка вода
1 ч.л. сол
1 с.л.олио
1 с.л. оцет
брашно - 500гр - може да поеме повече или по-малко
замесвам средно меко тесто и разделям на топки - 5-6 броя,намазвам с олио и оставям да почиват за 15 минути.Разточвам топките на питки с дебелина 1см и намазвам обилно с олио и оставям да почиват - 20 минути.
Дърпам една по-една до тънък лист - да се чете през него,изрязвам краищата където е по-дебело.Напръсквам с олио и настъргвам сирене.Завивам с помощта на чаршав,който съм сложила отдолу преди дърпането - надигам го и листа се навива на руло.После слагам в тава намазана с олио,навивам на охлюв.После следващия лист и следващия докато се свършат.Пека в загрята фурна на 250гр,ако е вентилаторна на 200 - за 20/25 минути.Като извадя от фурната напръсквам с вода и покривам с кърпа за 10 минути.

# 352
Оооо тази баница изглежда много съблазнителна, но за съжаление няма да мога да я направя за нова година,че ще съм на работа до вечерта.Аз правя една баница която научих от свекърва ми с ориз.Пакет кори-Фамилия,сирене-300гр.,2/3ч.ч. ориз,олио на око около 1/2 ч.ч. ,4 яйца и 1 и1/2 ч.ч. вода вряща.Сварявам ориза в подсолена вода,после го прецеждам и като поизстине го смесвам с натрошеното сирене.Редя в подмаслена тава 2-3 кори и ръся от плънката-ориз , сирене и олио.Когато употребя корите и плънката нарязвам баницата и заливам с яйцата.Тях ги разбивам за около 3 минути да станат като въздушен крем и на тънка струя наливам накрая врялата вода.Ако сложите и малко майонеза -тук таме върху яйчената смес тава уникално.

# 353
Най-после намерих безброй баници накуп. Връщам се да намеря моята рецепта.

# 354
И аз откакто се научих да правя дърпана баница,за готови кори въобще и не помислям,дърпана става просто невероятна!

# 355
Опитайте баницата на ЗИЧЕ страхотна е.

БАНИЦАТА - на мама ЗИЧЕ

ПРОДУКТИ:
1 пакет-кори Фамилия
350 гр-сирене натрошено
4бр.-яйца
3/4 кофичка -кисело мляко
250 гр-масло
2 щипки -сода бикарбонат

ТАКА Я ПРАВИ МАМА:
Сиренето + яйцата + млякото + половината масло + содата разбива в купа.
В на маслена тава слага едно върху друго 4 кори като гледа да са намачкани не прави.
Сипва обилно от плънката с лъжица ...
После на всяка втора кора сипва обилно от плънката до свършване на продуктите.
Наряза баницата преди печене и заля с останалото масло ...даже малко сложи олио в маслото .
Пече на 200 градуса.
Баничката стана чудесна даже и късмети и сложихме за новата година

Това е нейната рецепта копирана.

# 356
  • София
[Когато останат около 5 минути от изваждането й, се оформя следната сложна конструкция  Laughing
Обилно се намокря чиста домакинска кърпа, без да се цеди се поставя върху плот (или някаква друга повърхност)
Отгоре се нареждат захлюпени чаши или купички (за кръгла тава използвам 3) на такова разстояние, че тавата да може да се постави върху тях, без баницата да се притиска. След като я извадим от  фурната, тавата се обръща върху тази конструкция. Не се притеснявайте, баницата няма да изпада, тъй като в началото "залепихме” баницата с плънката Отгоре върху тавата се слага мокра кърпа или хавлия, като гледаме да няма място, от което баницата да може да "диша" (краищата на мократа горна кърпа се съвпадат с тези на долната). Баницата седи така, докато не изстине. Реже се на парчета и се сервира на домочадието Simple Smile.
От това, че е изстивала с главата надолу, тя остава бухнала и много шуплеста, без да се слепва и сбива Simple Smile

[/quote]

Ей това обръщане никога не ми се получава - да, баницата не пада от тавата, но средата на баницата докато е гореща цялата ми се изсипва, нямам думи колко трагичен е резултата и как ми резваля целия фасон на баницата. Кажете ми как да се справя с това? Единият път си мислех, че плънката ми е по-течна и затова, обаче колкото и пъти да съм обръщала, все същото ми се получава.

# 357
Да подновя любимата баница в къщи на  bel1070 .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122983.255
И родопския клин е на почит и уважение.

# 358
Аз най често правя "въздушна баница".Тази с обръщането.В омазнена тава редя 2 кори,нагънати ,ръся сирене и смес от 4-5 яйца ,1 малка газ. вода,сол , малко олио и 2-3 с.л.кисело мляко.И така 2 кори, сирене,от сместа ,докато завърша с кора.След това я нарязвам на парчета и поливам по линиите на нарязаното с1/2 пак. кр. масло(разтопено).Поливам отгоре останалата смес  и пека.Когато е готова, обръщам тавата с баницата върху тавата от фурната и подпирам едната страна с малка чашка. Всъщност баницата е под лек наклон и така взима въздух.Трябва да постои 10 мин. така.Става мекичка и много пухкава.

# 359
Аз направих по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=445616.msg13287196#msg13287196
Стана страхотна

Общи условия

Активация на акаунт