Баница – как я правите?

• 273 190
  • 447
  •   1
Отговори
# 300
благодаря,това наистина беше светкавично.Сега,като прочетох рецептата на Морена се сетих ,че съм я правила и наистина е великолепна.С оглед на добрата линия на цялото семейсво ,баница не ядем много често.Но, сега за Нова година няма как. Много ми се искаше да експериментирам с дърпана баница,за която нямам рецепта,но май ще направя тази на МОРЕНА ,защото ми е позната.

# 301
Много ми се искаше да експериментирам с дърпана баница,за която нямам рецепта,но май ще направя тази на МОРЕНА ,защото ми е позната.

чушчица, ето ти дърпана баница стъпка по-стъпка, ако се решиш на експеримент.........  bouquet

# 302
labrex,точно ама точно това търсех. Някъде в детството ми се мъдри тази баница,усещам вкусът и важдам парченца от нея,но не знам къде съм я  яла. ЯВНО ОБАЧЕ ,ЧЕ СТРАШНО МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛА,ЩОМ ДО ДНЕС Я СЪНУВАМ Laughing Така като гледам не е трудно ,но дали ще се  справя не зная.СЛЕД НОВА ГОДИНА ЩЕ ПИША. АКО НЕ СТАНЕ НИЩО, ВСЕ ЩЕ ИМАМ ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯ С ГОТОВИТЕ КОРИ.БЛАГОДАРЯ ТИ И ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДСТОЯЩИ ПРАЗНИЦИ.Както се казва 3 дни готвим- 3 дни се тъпчем и след това охкаме от преяждане. Laughing

# 303
..СЛЕД НОВА ГОДИНА ЩЕ ПИША. АКО НЕ СТАНЕ НИЩО, ВСЕ ЩЕ ИМАМ ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯ С ГОТОВИТЕ КОРИ.БЛАГОДАРЯ ТИ И ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДСТОЯЩИ ПРАЗНИЦИ.Както се казва 3 дни готвим- 3 дни се тъпчем и след това охкаме от преяждане. Laughing

Успех ти желая, ще се справиш! Малко по-бавно и спокойно, ще стане, щом на мен ми се получи от първия път.....ще я направиш, пък и Мариета доБре е показала и обяснила всичко. Наистина вкусът е съвсем различен от на тая с готовите кори, просто нямат нищо общо!   bouquet

И понеже съм заплесия (едва сега се сетих Embarassed), виж и прекрасната баница на Пина Heart Eyes.

# 304
намерих я по долу,разглеждайки въпросите. В тази на  ПИНА има яйца в тестото. Можеш ли да ми кажеш от опит коя е по лесна. на пина ми се струва по трудна ,особено за дилетант.

# 305
Баница с масло и сирене

* 1 п. разточени или готови кори
* 300 г. сирене
* 50 гр масло
* 4 яйца
* 2 чаши кисело мляко

Сиренето, натрошено на дребно, яйцата, разтопената мазнина и киселото мляко се забъркват общо и с тази плънка се ръсят поставените една върху друга кори (всяка една).
Тавичката, в която се пече баницата, се намазва на дъното с мазнина, намазва се и най-горната кора.
Един жълтък предварително, отделен, се разбива и с него се полива баницата.

# 306
намерих я по долу,разглеждайки въпросите. В тази на  ПИНА има яйца в тестото. Можеш ли да ми кажеш от опит коя е по лесна. на пина ми се струва по трудна ,особено за дилетант.

Дърпането на корите и в двата случая си го има, не е много различно. На Мариета е някак по-жилаво тестото (написах го, но не си мисли, че е жилаво), а на Пина, като че ли по-меко и пухкаво, по-въздушно ли  newsm78 (пак не съм съвсем точна, не намирам точните думи да ги опиша Embarassed). И двете са много вкусни, пробвай на Мариета, по-нататък, като решиш - и на Пина. Не бих казала, че е по-трудна. А на дилетантите понякога им върви Grinning, колко пъти правя нещо за пръв път и стане, на втория или третия - взема та го окепазя. Най-важното е да не ти се налага да бързаш, като дърпаш корите и да не се нервиш. Grinning

# 307
Ясно,това  как ще стане -да не бързам и да не се нервя не знам. ще правя МАРИЕТИНАТА,ЗАЩОТО В ОНЗИ МОЙ СПОМЕН БЕШЕ ТОЧНО ТАКАВА ,ПО ЖИЛАВКА И ПО СУХИЧКА.

# 308
  • В лудницата на 2-рия етаж.
У нас фаворити са баницата на Морена и на Лео, напоследък и тази правя : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13585158#msg13585158

Морена, Лео -   bouquet  bouquet  bouquet!
Преди малко я направих,стана страхотна,бърза и лесна.Благодаря ти за рецептата. Hug

# 309
  • София
Не знам пробвали ли сте корите за баница "Мирко", но горещо ги препоръчвам.  Peace Баницата става също като домашна.   chef

# 310
Баницата я правя така.Вземам един пакет кори за баница Фамилия или Бела.Намазвам дъното на тавата с олио.Разстилам една върху друга корите,като между тях ръся с олио и сирене.Като сложа последната кора,разбърквам три яйца и 150 гр газирана вода изаливам аницата,след,което я режа на квадрати и слагам във фурната на 180 гр.Става разкошна!  Hug

# 311
Баницата я правя така.Вземам един пакет кори за баница Фамилия или Бела.Намазвам дъното на тавата с олио.Разстилам една върху друга корите,като между тях ръся с олио и сирене.Като сложа последната кора,разбърквам три яйца и 150 гр газирана вода изаливам аницата,след,което я режа на квадрати и слагам във фурната на 180 гр.Става разкошна!  Hug

Наистина става разкошна!!

# 312
  • Пазарджик/Лондон
У нас фаворити са баницата на Морена и на Лео, напоследък и тази правя : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13585158#msg13585158

Морена, Лео -   bouquet  bouquet  bouquet!
Преди малко я направих,стана страхотна,бърза и лесна.Благодаря ти за рецептата. Hug

Много се радвам, че ти е харесала Hug.

# 313
  • София
Вчера правих баница с готови 'дърпани кори на сач' по тази рецепта на МИШЕЛ.

Мисля тя да ни е баницата за Нова Година.

# 314
Вчера правих баница с готови 'дърпани кори на сач' по тази рецепта на МИШЕЛ.
Мисля тя да ни е баницата за Нова Година.

Supermint, чудесна е! Heart Eyes  bouquet И аз съм си харесала рецептата на Мишел. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт