Баница – как я правите?

• 273 256
  • 447
  •   1
Отговори
# 210
Морена, голямо благодаря за рецептата. Не съм яла по-вкусна баница, мъжа ми си облиза пръстите!

# 211
ММММММММ, че вкусна тема. Най-често правя баница-кавърма. Правя смес от кис.мляко, половин газирана вода, 4-5 яйца и натрошавам сирене. Разделям корите на две и между тях слагам плънката. От горе слагам краве масло и пека.

# 212
  • Добрич
имам един въпрос става ли баницата на лео от страница1,да не я навивам на охлювчета,а да объркам всичко и да мажа корите две по две,някой прави ли я така

# 213
имам един въпрос става ли баницата на лео от страница1,да не я навивам на охлювчета,а да объркам всичко и да мажа корите две по две,някой прави ли я така

Става и така, отгоре ще намажеш майонезата и пак ще е хубава. Peace

# 214
Бърза, лесна и много вкусна баничка с майонеза

http://www.picvalley.net/u/1123/1674384300.JPG
http://www.picvalley.net/u/687/493741895.JPG

- 1 пакет кори
- 300 грама сирене/може и повече/
- 3 яйца
- 1 опаковка майонеза /краси ползвам аз винаги/
- 1  чаена чаша хладка вода

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя намачканото сирене.
В края на всяка кора се слага от плънката и се навива на руло. Навиват се в тавата като охлюв. Майонезата се смесва с водата и се разбива, да стане като мляко.
Залива се баницата, оставя се две, три минути да попие хубаво /зарклаща се/. Пече се първо пет минутки отдолу и след това се включва и от двете страни. Изпича се хубаво, за да не остане мокра от долната страна.
Става много вкусна.
Добър апетит!

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 00:42 от Morena

# 215
Момичета много ми хареса рецептата на Морена и смятам днес да я направя!Имам еди въпрос свързан с нея,след като намажа първата кора с масло и отгоре сложа втората нея намазвам ли я преди да ги нагъна или не,и ако е намазана и втората кора с маслото след това ще успе ели да се разгъне!
Иначе и на Лео е чудесна тя ще е втора в списака ми за приготвяне!

# 216
  • Sofia
Зора радвам се, че сте доволни! Hug

mama galka23 само първата кора намазваш, а втората лепваш отгоре и се получава една двойна кора, слепена с масло.
С останалите същата процедура. Simple Smile

# 217
Morena, и аз да се отчета макар и със закъснение.  Embarassed

Баницата наистина е много вкусна - с по-различен вкус от традиционната. Въобще не ни хареса...

че беше много малко - затова след два дена я направих отново и пак не остана.  Joy

Не знам защо, обаче, при мен от млякото се получи (и двата пъти) лек загар отстрани по тавичката, хем втория път го намалих.  newsm78

Снощи бяхме на твоето Свинско с патладжани - и от него също не остана.
Simple Smile
  bouquet

# 218
Това е моята баница-точена http://www.el30.snimka.bg/album.php?album_id=291466&pid=7988289
А от скоро и висяща баницаhttp://www.el30.snimka.bg/album.php?album_id=291466&pid=7988296
рецептата е от тук-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152273,както повечето неща в албума ми.

Ако може напиши рецептата на висящата баница, че ми се стори доста пухкава, а отдавна търся рецепта за такава баница.Мерси Wink

# 219

Ако може напиши рецептата на висящата баница, че ми се стори доста пухкава, а отдавна търся рецепта за такава баница.Мерси Wink

gal4etto, заповядай!  bouquet По принцип всяка една баница можеш да направиш "висяща", т.е. да я обърнеш върху чашки, стига да е залепена за тавата.

# 220
1 пак.кори Фамилия
6 яйца
1 коф.кисело мляко+1ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
сирене

# 221
и тук да си покажа Дърпаната баница

Такааааааааа.....Откак съм я видяла тази баница, акъла ми е все в нея.......И днес, учудващо и за мен, се видях с малко повече време и реших да я направя.......

Признавам си,че не я направих като хората! Но и разбрах кои са ми грешките. Признавам,че увеличих малко и продуктите, защото ме бе страх,че няма да ни стигне 500гр. брашно.

Първа грешка - направих много малки топчета. И после някак си баницата се получи като кора. Трябвало е определено по-големи топки, за да стане вътре пухкава.

Втора - не прочетох до край обясненията на Пина......На нейната снимка си личи,че баницата не е суха. Но пък и аз не обичам мазно, и никой в къщи, дори ме бе страх,че ми става мазна баницата. А се оказа,че  суха остана........

Трето - ще повторя задължително баницата, ще се явя на поправителен задължително. Дано няма ликвидация!

Ето и от мен снимки:

Преди фурната

Готовата баница

Самото месене, дърпане(аз и точих), въобще цялата процедура не ми се видя сложна и невъзможна. Очаквах да е по-трудно. Сега ме яд на мене си,че допуснах елементарни грешки. Все още не сме седнали да ядем, но домашните я опитаха и получих вече първите аплодисменти.......

# 222
и тук да си покажа Дърпаната баница

Такааааааааа.....Откак съм я видяла тази баница, акъла ми е все в нея.......И днес, учудващо и за мен, се видях с малко повече време и реших да я направя...........

Е, Маме, че тя направо идеална на снимките тая твоя баница! Пък ти едни самокритики теглиш..........Иначе и моят акъл е все у тая баница на Пина, ама време не намирам да я направя. Все си мисля, че трябва спокойно и с настроение да я прави човек, а не между другото. Ама щом получаваш аплодисменти....всичко е ясно!  bouquet

# 223
Леле Мама Цоцоланка,
Тая баница е перфектна. ooooh!

Никога не съм правила вита баница,само с готови кори.
Ако е удобно би ли пуснала рецептата,или ориентир къде да чета.
И малко ме е срам за въпроса,ама откъде да си купя точилка?
  bouquet

# 224
  • Разград
Dolce&Da ,аз съм си купила две,от магазините за домашни потреби.

Общи условия

Активация на акаунт