Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 35 010
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 555
Това дали имаш всичко вкъщи, какво ти липсва и какво не, е хубаво всеки да изяснява сам за себе си и да не отговаря от чуждо име.
Аз например изобщо не бих започнала отношения с мъж, който разбира свободата различно от мен, и ще ми се налага с месеци и години да се разправям - ся ше си изневеряваме или няма. Щото за мен свободата било едно, пък - за него - друго.

Ами ако не за това, ще се изглаждат различия за друго. Аз не знам да има идеални хора с еднакви разбирания. Ако виждаш срещу теб човек със смислени качества за мен е смислено да се бориш. Ако разбира се разликата не е Лом Лондон, тогава смисъла се губи.
Може би има значение и от човека - имах случай с един мъж, голямо привличане, всичко точно една единствена сцена на ревност и това беше края, в момента на сцената всичко в мен се изпари, като с магическа пръчка. Може би зависи от самото поведение, защото аз сцена на ревност не съм имала, по-скоро обсъждане на емоции и чувства.

# 556
Съгласна, Вяско, но ай ся се огледай и кажи колко такива хора познаваш. Емоционалната осъзнатост е различна от интелекта. Може човекът да е ядрен физик и пак да е емоционално незрял. И пак не му е скучно, екстра си му е. Въображение има. Но с емоциите е нефелен. Simple Smile

# 557
Съгласна, Вяско, но ай ся се огледай и кажи колко такива хора познаваш. Емоционалната осъзнатост е различна от интелекта. Може човекът да е ядрен физик и пак да е емоционално незрял. И пак не му е скучно, екстра си му е. Въображение има. Но с емоциите е нефелен. Simple Smile
Ами нали това казах с примера относно гениите : ) Айнщайн не е бил свестен човек от емоционална гледна точка. Търсил си е жена, че да има кой да му пере чорапите. То мозъкът е вселена на необятните възможности...само в захаросаните клишета. Едно нещо като му развиеш вповече и тотално избутва друго Simple Smile Когато си способен на емпатия, на дълбочина, съпреживяване - не ти е скучно, защото живееш два живота щеш не щеш - твоя и на любимия ти човек (минимум). И някак си не се тръшкаш, задето не си записал ядрена физика, ефекта спрямо скуката е същия.

# 558
Адмирации към всеки мъж, който разбира и признава емпатията.

# 559
Точно така, Вяско. Нямам какво да добавя, на 1 мнение сме, просто драча да става дискусия. Ако имаш жена до себе си, честито на нея. Има късмет с човек осъзнаващ подобни наглед "незначителни" неща във Вселената. Wink

# 560
Смислени качества - не ми допада този израз. Борбите - също. Няма безсмислени качества, дори слабите страни на личността си може всеки сам да моделира. Зависи в какви отношения е, това важи и за екипната работа.
Преценката на качествата е нещо много важно и от нея зависи изглаждането с борби ли ще става или с разбиране и комуникация.

# 561
Айнщайн не е бил свестен човек от емоционална гледна точка. Търсил си е жена, че да има кой да му пере чорапите.
Тук в друга тема изкараха Айнщайн некадърник, който не може да забие един пирон, камо ли да си пере сам чорапите Grinning

# 562
Е то това напълно е достатъчно за да бъде оценен, поне според многото теми из форума

# 563
Да ми го дадат на мен такъв "Айнщайн". Аз се вдъхновявам от умове и нямам проблем да им пера чорапите. Ако искам хамалин или плочкаджия като домашни любимци, предпочитам да си платя и да ползвам, когато ми се налага. Но с такъв не мога живя.

# 564
  • Агент под прикритие
Бази, то точно тези, дето се впечатляват от "умове", обикновено се вкарват в големите филми. Особено когато тоя ми ти "ум" вземе, че се развихри. Simple Smile
Човекът, и в частност мъжа, е доста по-комплексно решение. Умът (ако говорим за интелектуален капацитет) е оувър квалификация за връзка тип мъж-жена, поне значително по - голямото количество (в сравнение с други) е.

# 565
  • Пловдив
Много мъже са склонни на изневяра, когато жената стане зла и груба (било то поради нейната възраст, умствена незадоволеност, избухливост, неспособност да се справя в личен план или нещо друго).

# 566
Ах, горкинките мъже! Дето не знаят какво и как да се справят с емоционалността на жената. И затова - кривват. От страх и чувство за малоценност.
Просълзих се.

# 567
И аз пускам сълза... Много са емоционални и лесно накърними......
Пък тя тая жена изведнъж е станала груба и зла и те най-вероятно нямат никаква вина в цялата работа.

# 568
Да, да.  Истински ги съжалявам.
Даже един бивш, през зъби ми процеди, че ми изневерил, щото съм го била изоставила сам 5 дни. (Докато аз, с негово разрешение, бях на женски трип из Италия)

# 569
Много мъже са склонни на изневяра, когато жената стане зла и груба (било то поради нейната възраст, умствена незадоволеност, избухливост, неспособност да се справя в личен план или нещо друго).

С такава жена не знам дали бих тръгнал по чуждо, ама определено ще и отговоря със същото. Честно казано не съм бил в такава връзка, но да речем жената се промени поради някакви причини и стане такава, обаче не е толкова просто да я зарежа (примерно заради деца и други общи неща), т.е. налага се да я търпя. Може би тогава би ми се завъртяло нещо в главата поради липсата на секс или лошото му качество, но до колко ходенето по чуждо би запълнило тези липси или повече би създало други проблеми, нямам идея.

Факт е обаче, че твърде високите или нереалистични очаквания скапват много връзки. В една от многото теми бях направил един примерен списък какво се очаква от мъжете според наблюденията ми из форуми и сайтове - да е мъжествен, но и да е послушен, да е изпълнителен, да изкарва достатъчно пари, но и да има много свободно време, да обръща много внимание на жената, да домакинства (абсолютно задължително!!!!), да е добър в леглото...... и още много други неща, някои от които напълно противоположни и взаимоизключващи се. Такива мъже не знам дали има, но дори и да има определено няма за всички. Същото важи и за много мъже относно изискванията им към жените, да не изброявам и тях. И когато тези хора се сблъскат с реалността и недостатъците на отсрещния човек, се почват проблемите, охладняването на отношенията и вече според зависи от конкретния случай изневери, кофти отношения и скапани връзки.
Та идеални хора няма, важното е да срещнеш човека, чийто недостатъци няма да ти бъркат в здравето и ще можеш да го търпиш, и когато тези неща са взаимни става успешна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт