Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 35 036
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Хванеш -сиктирдосаш, не хванеш......
Точно. Някакви случайни, еднократни, непланирани... Почти няма шанс да разбереш за такова нещо.

# 316
Аз съм го писала и преди. Еднократна забежка бих простила. Излезли с приятели, напил се, харесал е някоя девойка, оправили се и дотам. Разни чатове колко е прекрасна, какво ѝ мисли и в тоя ред-не прощавам. Представям си я тая с приятелките ѝ как ми се присмиват зад гърба.

# 317
Аз съм го писала и преди. Еднократна забежка бих простила. Излезли с приятели, напил се, харесал е някоя девойка, оправили се и дотам. Разни чатове колко е прекрасна, какво ѝ мисли и в тоя ред-не прощавам. Представям си я тая с приятелките ѝ как ми се присмиват зад гърба.
Представи си, а ти дори не ти се налага да защитаваш мъжка чест. Често ще чуеш и от мъже, и от жени, докато си клюкат помежду си фразата "какъв мъж е той, ако дори собствената си жена не може да "постегне"?
По нашите ширини рогоносците са подложени много повече унижения - от тях се очаква да си "удържат" жената, да се "саморазправят" с тъпкача и да си върнат патриархалния имидж сред обществото за да спрат подигравките. Ами не, няма измислен механизъм против "шило в торба не стои", освен да си биеш камшика от този човек. Е, някъде по света прелюбодейците ги изкарват на площади и им се случват "хубави" неща, но все пак нека говорим за цивилизования свят.

# 318
За мен е "бъг" в системата. Жените бихме (предполагам, защото не ми се е случвало) изневерили по емоционални причини - дълбоко обидени от нещо, неоценени и незабелязвани от половинката, за отмъщение и т.н.
Мъжете, които изневеряват просто са такива, природа. Няма нищо лошо да не си моногамен, стига да си достатъчно честен и отговорен, за да го заявиш в началото и от там нататък - другият да си решава може ли да те приеме, какъвто си. Всякакви криеници като мишок, тайни срещички, лъжи как жена ти е вещица, но си с нея, щото си ангелче само биха ме отвратили от такъв човек. Ако действително половинката ти е станала докрай непоносима - раздяла/развод и всеки по пътя си, това е достойното поведение. Не да мотаеш с месеци и години някоя жена, а през това време и второ дете си правите с жената, нищо, че е луда, не правите вече секс и така...
Аз пък бих приела по-добре емоционалната изневяра. Няма как да си заповядаш на сърцето какво да (не) чувства, все пак. Увлякъл се, влюбил се - случва се и ако е МЪЖ, няма да си играе с двете ни, ще направи своя избор и ще го уважа. Така и така не бих могла да остана във връзка с кръшкащ тип, поне да е било за нещо, което си е заслужавало. Всякакви пиянски, еднократни изпълнения биха ме погнусили. Слаб човек, а аз не харесвам слаби личности.
Особено противен ми е типът "играч", който те гледа с едни хитри очички, сипе евтини комплименти и зад гърба ти се пробва да ги върти няколко, като мисли, че не се усещаш. Жените имаме интуиция и ги усещаме всякакви такива, колкото и да се правим на слепи понякога.

# 319
Хората сме различни. Аз не бих простила афера, ти не би простила еднократната забежка.
Аз лично смятам, че в една връзка могат да се случат и много по-лоши неща от една изневяра.

# 320
# 321
в една връзка могат да се случат и много по-лоши неща от една изневяра.
Какви? Аз лично не се сещам за съизмерими неща в момента. А здравословни и житейски катаклизми не са въобще на нивото на изневярата.

# 322
# 323
Ами, Гал, репродуктивни проблеми; дете с увреждания; фалит; хазартна зависимост; наркотици. Това примерно за мен е по-лошо от една изневяра. Но всеки си има мнение, все пак.

# 324
Много по- лошо е.

# 325
Затова казах съизмерими.
Не бих сложила репродуктивни проблеми на един кантар с изневяра, едното е силно въпрос на късмет, съдба, ако щеш, а другото - на воля; това първо.
Второ, въпреки горното и въпреки че не съм голям фен на психосоматичните теории - има жени по-чувствителни, които могат да 'отключат' репродуктивни проблеми именно ако разберат за изневяра.

# 326
Има и жени, толкова чувствителни на тема изневяра, че развиват непоносимост към мъжкия пол, без да се усещат.

# 327
Галинор, ако детето ти е болно, последна грижа ще ти къде и как си го слага мъжът ти.

# 328
Кое, изневяра ли? Глупости.

# 329
От форумният опит като че ли ССФ не е толкова загрижена на коя си го пъха мъжа й, а дали към любовницата се отклоняват семейни финансови потоци. Тези моменти с емоционалните брейкдауни след изневери може би по-скоро важат за първата декада на брака, отколкото след това. По-нататък в годините рационалното измества емоционалното.

Общи условия

Активация на акаунт