Лежащи мами- 46

• 51 640
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Хора не ме свърта вече... От понеделник съм в болница за задържане(32+5). Постъпих с зацапване по скоро кафява слуз горе долу по веднъж на ден. Но от вчера стана розова слуз. Вчера ме прегледаха уж всичко е наред. Бебето расте шийката е около 3 см. И няма разкритие. Ама това розовото ме побърква. Ако това е тапата така наречена и да изпада на части имали вариант ако не е изпаднала нацяло да се възобнови?

# 91
Не би ли трябвало докторите да установят дали е тапата или не? Какво казват те?

# 92
Казват че не би трябвало да е тапата. Имало си слуз в канала, но на мен ми е интересно ако е там тази тапа как ще тече каквото и да било.... Или логиката ми е грешна

# 93
Може да тече и да има различни причини. Има жени с много силни кръвоизливи и запази шийки и тапи, има такива, които през цялата бременност имат зацапвания. А за слузта - напълно е възможно да имаш по-засилен вагинален секрет. Нали си в болницата и те следят, не се притеснявай допълнително.

# 94
Еми аз съм в пълен шах вече. Правиха ми две микробиологии на вагинален секрет през два дни на две различни места, за да видим дали се е изчистила ешерихия коли. На едното място микробиологията ми е чиста, на другото пак имам ешерихия коли масово и грам - единични бактерии( където и първия път беше излязъл такъв разултат). Направо ще се гръмна вече. А проведох антибиотично лечение, според антибиограмата още пъврия път като излезе тази ужана бактерия. Сега незнам какво ще правя, моя лекар е в отпуска и незнам кога ще успее да ми отговори, имам дата за серклаж за 28 ми който явно може и да отпадне и направо незнам 😔

# 95
А слага ли нещо вагинално? Полижинакс например?

# 96
Слагах след първата ( не тези двете гореспоменати микробиологии- те са контролни) Амоксиклав 7 дни вагинален някакъв, който си забърквали в Надежда, специално за бременни. Незнам. Бях 9 та седмица тогава. Сега най- вероятно пак ще ми дадат антибиотик, ще ми отпадне серклажа и въобще само тъпотии. 😭

# 97
При кой лекар се следиш? Прати му резултатите си или ако нямаш връзка с него, обади се на регистратура, обясни какъв е случаят и попитай за съвет - дали можеш да отидеш на преглед, примерно при лекаря, който ще ти прави серклажа (предполагам д-р Христов), за да обсъдиш лечение. Една седмица да чакаш с бактерия, според мен не ок.

# 98
Христов ще прави серклажа и той назначава лечение, но е в отпуска и няма обхват на телефона. Ми то щом резултата е масово ешерихия коли, такъв беше резултата и преди 2-3 седмици, тоест аз си ходя поне от тогава с бактерия. Явно не съм се повлияла от лечението, което проведохме.  
Следящата ме лекарка също пусна микробиология и при неея всъщност излезе чистия резултат, без бактерии, без гъби, без нищо. Незнам при това положение дали ще ми назначи лечение. Утре съм при друг лекар и сигурно и с него ще пуснем микробиология и после докато излезее.. при положение че имам два коренно различни резултата с разлика два дни незнам кой ще ми назначи лечение, докато не излезе резултат от трета микробиология, която да потвърди единия резултат. А до тогава какво ще стане с бебето и с шийката не е ясно.

# 99
Имаш време за серклаж,не се притеснявай.Слагаш ли утрогестан,може от това  да се появяват.

# 100
Възможно ли е да ти е замърсена втората проба по някаква причина?
Според мен, можеш да звъннеш на Регистратура и да обясниш какъв е случаят, а те ще ти дадат съвет.

# 101
Моят съпруг ходи до болницата, искаше да говори с лборатороя да види да не е станала грешка при изнасяне на резултатите в онлайн системата, не са го пуснали да говори с лаборатория, а от рецепция дамата е отишла и са казали, че са това резултатите и да се консултирам с лекаря, който води женска консултация.
Слагах Кринон гел до преди месец и като излезе първата кофти микробиология спрях и сега пия Утрогестан. 
Шийката ми е 2.8 см, а съм само 12 седмица. Незнам колко ще може да изкара без серклаж.. незнам дали може да е замърсена пробата, Христов е отпуска и не ми отговаря.. явно ще чакам до утре и ще говоря с другия лекар при който имам час какво да правя..

# 102
Моята шийка в 15г.с. беше 22,08мм , а после след утрогестан вагинално и лежане стана 25-6мм. Засега съм без серклаж и лежа. Двама доктори казаха ,че няма нужда правя серклаж. А ти наистина имаш време за това се успокой,но лекувай инфекциите. От тях намаля и от контракции.Пиеш ли магнезий? Коя бременност ти е?

# 103
Инфекцията веднага я лекувахме като я открихме. Сега това беше контрола. За по- сигурно пусната на две места и това е резултата. Поне да бяха и двете микробиологии с бактерии, за да започна веднага да приемам нещо, а не сега да се чудим коя не е вярна и да губим време само.
Пета бременност. Имам една извънматочна, две БХ и след тях нормално развиваща се бременност без инфекции, при която изведнъж към 16 та седмица скъси и отвори шийката и докато ме приемат за серклаж в болницата ми изтекоха водите, защото получих контракции.
Сега пия Но- шпа и Алеракт( магнезий с Б6). От време на време имам слаби усещания, но контракции за сега поне не съм усетила. 
Ето ги двата резултата- чистата микробиология е взета миналия вторник, а тази с бактериите в четвъртък

Почти съм сигурна, че утре ще ми пуснат трета микробиология преди да ми назначат нещо и ще трябва и нея да чакаме ама да видим..

# 104
Оф, звучи сложно. Щом имаш такъв случай си за серклаж. Моята шийка е твърда и засега не искат серклаж.Имам едно нормално раждане и казват, че било нормално да е леко скъсена. Моля се да удържи. Сега съм 20г.с. и лежа. Но шпа по принцип казват,че размеква шийката,питай пак дали е задължително да го пиеш. Но при всички случаи при теб щом имаш една микробиология с инфекция е по- добре да лекуваш,вместо да чакаш.Или я пускай веднага утре третата. Гледай да лежиш повече.

Общи условия

Активация на акаунт