Лежащи мами- 46

• 51 681
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Аз също имах контракции от 16 седмица и пиех 3×2Магнерот и 3×2нош па.Лежах и след време ми изписаха Алеракт вагинално за 5 дни май беше и после на хапчета.Проблема със сърбежа се появи и при мен.Сутрин трябваше непременно да взема душ ,но после като до вечерта не слагах сърбежа и паренето затихваше и така 5 дни.С хапчетата нямах никакъв проблем и също ми помагаха и отпускаха.След около месец два ги спрях.Сега съм 36 седмица и скоро чакаме нашия бебок.Успех и спокойно.

# 661
Моята лекарка като лежах заради скъсена шийка и контракции ми беше изписала доста неща, включително Алеракт, но перорално. Каза ми, че има и вагинална форма, но тя предивзиква неприятно усещане, сърбеж но пък иначе се отразявала добре на шийката. Ако състава му е като на пероралния вариянт не лекува инфекции. Дано микробиологията е чиста, но ако не ще лекувате.

# 662
Geryy, аз пия алеракт 2х1. При мен доктора го изписа и обясни, че  съставката му алфа-липоева киселина предотвратява инфекция и защитата плода. Само да уточня Вие пиете ли го или слагате вагинално, защото има и глобули?
Дописвам: Сега видях, че е вагинално. Мисля, че пак е против инфекция заради тази съставка.
Мара, стискам палци за финала. До кога приемахте медикаменти ?

# 663
Много благодаря на отзовалите се! Знаех за продукта Алеракт че е наистина много добър и ефикасен срещу контракциите, но не бях сигурна дали са нормални сърбежа и паренето. Успокоихте ме! Лека бременност и пухкави бебчета!

# 664
Здравейте Simple Smile Току що се прибирам от д-р Христов с поставен песар. За седмица почти пълно лежане, терапия с Профенид и Диаспорал шийката от 2,5 е стигнала почти 4. Днес съм в 22+6 г.с. Той каза, че при това положение за серклаж не съм, даже и без песар мога да изкарам, но все пак го сложи. Продължавам с почивката, но вече мога и да ставам до кухнята.
За момичета, на които им предстои тази процедура - безболезнена е, не го усещам и сега. Надявам се да остане така и занапред.
Като странични реакции от песара, макар и рядко, чета за възможни инфекции. Колко често пускате изследвания и какви?
Смятам по-често да пускам сама урина и кръв и веднъж месечно микробиология.

# 665
  • София
Браво за добрите новини!
Аз от серклажа насам всеки месец пускам стерилна урина с антибиограма /кръвни също,но по препоръка на аг/,а вагинален секрет по преценка на аг - той взима когато реши.
Успех до края 🍀

# 666
Всеки месец пускам стерилна урина, вагинален секрет по- често, защото имам инфекции. Кръвни по преценка на доктора. Радвам се за теб и за шийката ти. Пази се и стискай до финал.

# 667
Секрет пускам всеки месец урина досега само 1 път съм пускала, почивай си, стискам палци за успешен финал.
Искам да питам мамите с серклаж как сте с разходките аз напоследък май повечко се разхождам, но не ми се лежи вече толкова а и килограмите ми скочиха доста

# 668
  • София
Срам не срам ще си кажа - започнах от 59кг (170см съм), сега съм 35-та седмица 76кг. се мерих днес. От както док разреши малки разходки ставах всеки ден да походя до магазина,но последните дни от стрес като ме заболя корема и не смея да мръдна,веднага стана скок подскок нагоре теглото. Последните 3 седмици преди този уикенд си държах 74кг без промяна. Иначе казват,че съм ги качила на корем и малко на дупе,не били нещо драматично ме успокояват по-опитните мами.

# 669
Срам не срам ще си кажа - започнах от 59кг (170см съм), сега съм 35-та седмица 76кг. се мерих днес. От както док разреши малки разходки ставах всеки ден да походя до магазина,но последните дни от стрес като ме заболя корема и не смея да мръдна,веднага стана скок подскок нагоре теглото. Последните 3 седмици преди този уикенд си държах 74кг без промяна. Иначе казват,че съм ги качила на корем и малко на дупе,не били нещо драматично ме успокояват по-опитните мами.
Аз забременях 64кг сега 26+3 съм 76кг Flushed

# 670
kriziaa, чудесни новини!
Аз пусках ПКК с CRP и стерилна урина на всеки 10-15 дни. CRP и левкоцитите в ПКК показват ако има някаква инфекция.

# 671
Аз имам друг проблем. От залежаването и стреса не мога да качвам. Стартирах от 46 кг. (163 съм висока), стигнах до 50-51 кг и сега покрай залежаването отново и целият ужас свалих пак до 49-50 кг. Бебето върви напред с една седмица засега и поне моите килограми не му създават проблеми за растежа. Дори ходих на диетолог за бременни. В момента се храня по програма , приемам пробиотици и допълнителни добавки.

Секрет пускам всеки месец урина досега само 1 път съм пускала, почивай си, стискам палци за успешен финал.
Искам да питам мамите с серклаж как сте с разходките аз напоследък май повечко се разхождам, но не ми се лежи вече толкова а и килограмите ми скочиха доста

# 672
Как сте мамита? Как се справяте с лежането, мен вече целия гръб и всички кокалчета ме болят? А имам да си полежа още доста време (в 22 г.с.съм). Позволявате ли си да ставате за повече време или да стойте седнали?

# 673
А болят ли ви ставите? Аз гледам да полежам повече на ляво, ама понякога като стана и така ме боли тазобедрената става.
Кризиа, а миналата бременност бях така, от стрес само ревях и не ядях. До 25г.с бях качила 2-3кг, като ме приеха по спешност и ги свалих набързо. На 2я ден сестрите бяха казали на док, че не си пипам храната и ми се накара. Та има време , аз накрая чак като влезнах в по-безопасни седмици се поуспокоих и качих.

# 674
И мен ме болят ставите, даже преди няколко дни се събудих нощес от болки в тях. На 9-ти съм на преглед и се надявам шийката да не се е скъсила още, защото ми е много притеснено. Постоянно го мисля, опитвам се да се разсейвам с книги, но не ми излиза от главата.

Общи условия

Активация на акаунт