СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 877
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 050
Моят утре подава. Няма какво да му мисли. Пише три неща за късмет, първото си остана бетон от две години насам. Другите две - каквито ги докара.
Аз съм му харесала за четвърто една строителна паралелка. Допадна му идеята. Баща му предложи да донесе малко мат'рял и мистрийка - да се пробва по терасата. Че има нужда. Терасата.
Но пък Той твърди, че нужда няма. Той си знаел и си можел.

# 1 051
  • София
renni79, паралелките в СМГ и НПМГ са профил математически (Мат+Инф),  с един и същи учебен план са!
Не знам дали правилно разбрах въпроса...
В математическите класове има повече момчета, но не мисля, че са преобладаващи.

# 1 052
Може ли още 1-2 въпроса на ангро за НПМГ 😀- паралелките математика с Англ и Немски, които са без квоти, преобладаващо момчешки ли са? И математиката и информатиката на тип състезателно СМГ ниво ли са или просто имат повече часове от другите училища?
Сега ще се опитам да го обясня бавно. Учебните програми за общообразователна и профилирана подготовка за профил Математически и профил Софтуерни и хардуерни науки са едни и същи за всички паралелки във всички училища. Сигурна съм, че го писах наскоро. Разликата може да дойде от ИУЧ и ФУЧ, както и от отношението на преподавателите и учениците към учебния процес. " Тип състезателно" идва и от ФУЧ, и от школи в училищата и извън тях.

# 1 053
  • София
Благодаря ви, Дидева и Слънчевата. Всъщност ме притеснява дали би се справила с толкова много математика и това е нейното място.

# 1 054
  • София
В класа на сина ми математика с НЕ има 8 момичета и 18 момчета. На него много си му харесва.
Математиката си е по учебника, за желаещите да се занимават със състезателна математика има допълнителни занимания в неделя по желание.
Информатиката започна от нула. Учат С++ По мнение на сина ми много бавно напредват. За цяла година били научили само няколко функции.

# 1 055
  • у дома...
Може ли още 1-2 въпроса на ангро за НПМГ 😀- паралелките математика с Англ и Немски, които са без квоти, преобладаващо момчешки ли са? И математиката и информатиката на тип състезателно СМГ ниво ли са или просто имат повече часове от другите училища?
Сега ще се опитам да го обясня бавно.
Дидева, тренирай, че от утре до 7-ми юли няма спирка...

Благодаря ви, Дидева и Слънчевата. Всъщност ме притеснява дали би се справила с толкова много математика и това е нейното място.
А детето какво иска?

# 1 056
[.Единственото, което чух бе: "няма ли вече да ме оставиш на мира. Казах как ще ги редим, стига си ме преследвала"
Представям си какво им е на децата с това преследване:smile: И аз по сто пъти на ден го привиквам с нови отзиви от приятели, колеги и т.н Но то пък приятелите ми са същата работа като нашето семейство - предпочитания за език, защото музиката е готина, поезията звучи добре, хората са топли, Алмодовар е велик и т.н Този се учи лесно, друг е с много изключения. Ни един практичен и разумен човек няма около нас:smile:
Училището е хубаво, защото е на хубаво място.. и все такива доводи.

# 1 057
  • София
Сега ще се опитам да го обясня бавно.

А детето какво иска?
Не е това първото и желание, но обмисляме и НПМГ в подредбата, затова исках да получа повече информация.

# 1 058
Мисля, че си изпуснала една цифра пред седмицата. Joy

# 1 059
  • София
Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ.
Този въпрос взе да придобива епидемиологичен характер. Joy
😂
И не мога да разбера защо! Който го е страх от мечки, не ходи в гората! И обикновено не стои сам в тъмното, да чака някой да каже БАУ! Joy

съвсем сериозно ви казвам, че няма нищо смешно в дилемата.

разбирам, че е трудно да се влезе в чужди обувки и че понеже някой не е имал колебания от първи клас какво точно иска, му е трудно да проумее колко много различни казуси може да има. но има - и не са плод на причини, които заслужават присмех...

не разбирам подигравателния ви тон към нещо толкова сериозно.

# 1 060
  • у дома...
Мисля, че си изпуснала една цифра пред седмицата. Joy
Е от седми до 13.07. малко почивка

Има ли смисъл да ламинирам свидетелството на щерката? Аз мисля, че няма, щото нали ги взимат при записването в новото училище. Ама таткото е от бързите (това е втория човек от сватбата роднина полицай, роднина, полица...) и иска да я ламинира.

# 1 061
  • София
И в нашето училище днес даваха свидетелствата. Подарък книга за учениците, които са пълни отличници общо за 5, 6, 7 клас.
Въвели са система с лицево разпознаване при влизане и излизане от училище (вярно, че директорката обича новите технологии и техническото оборудване на класните стаи е на ниво, но чак лицево разпознаване... може децата нещо да не са доразбрали). Минавали по няколко пъти, за да пробват и да се позабавляват Simple Smile Системата  мерела и температурата.
Утре ще си получат и сертификатите от Гьоте институт. Малко странно, защото предишните пъти ги бавиха повече от месец, а сега за седмица са готови... Та си мисля, че може да са някакви сертификати на Шилер, а не от Гьоте толкова бързо, ще видим като го донесе.
Ходихме да чакаме и за лична карта - час и половина на една тънка сянка...

# 1 062
  • София
И в нашето училище днес даваха свидетелствата. Подарък книга за учениците, които са пълни отличници общо за 5, 6, 7 клас.
Въвели са система с лицево разпознаване при влизане и излизане от училище (вярно, че директорката обича новите технологии и техническото оборудване на класните стаи е на ниво, но чак лицево разпознаване... може децата нещо да не са доразбрали). Минавали по няколко пъти, за да пробват и да се позабавляват Simple Smile Системата  мерела и температурата.
Утре ще си получат и сертификатите от Гьоте институт. Малко странно, защото предишните пъти ги бавиха повече от месец, а сега за седмица са готови... Та си мисля, че може да са някакви сертификати на Шилер, а не от Гьоте толкова бързо, ще видим като го донесе.
Ходихме да чакаме и за лична карта - час и половина на една тънка сянка...
Кое е това иновативно училище?

# 1 063
Цитат на:  link=topic=1230442.msg41003751#msg41003751 date=1593697441
Скрит текст:
[/spoiler]

Има ли смисъл да ламинирам свидетелството на щерката? Аз мисля, че няма, щото нали ги взимат при записването в новото училище. Ама таткото е от бързите (това е втория човек от сватбата роднина полицай, роднина, полица...) и иска да я ламинира.

Ще извадя 4 копия, ще ги заверя нотариално, ще ги ламинирам всичките и ще предам 3 за съхранение на нотариус и едно - в банков сейф.
Дано поне едно се съхрани, докато дойде време моето да се записва...
Даже не знам докато се прибера, дали ще го намеря /документа/, за да свърша всичките тез неща.

# 1 064
  • София
Днес девойката като отиде да си вземе дипломата и си споделила желанията за училища и нейните съученици и наговорили да не ходи по никой начин в професионална гимназия по дизайн. Там били смотаняци. Опитах да разбера откъде имат информация, нагледно показах от таблиците с мин и макс бал от 2019, че тази специалност миналата година е била с бал подобен на нейния и децата не са по - лоши, но без ефект. Вече не искала да ходи там. Да видим сега до след 5 дни дали пък няма да реши, че вече и не иска първоначално избраните езици... А  със сина ми беше толкова просто - математика и готово.

Общи условия

Активация на акаунт