СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 871
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Относно маймуните в rtf файлове на РУО София, да ви кажа само, че всичко се отвори както си трябва на чист български на най-стария лаптоп у дома, който е вероятно с Windows 7 и Word 2007. Simple Smile

# 1 501
  • София
Значи на РУО им стара техниката Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 502
Момичета, замислих се ако не влезе и на трите красирания в желаните училища, които са само две, какво да правим после?

# 1 503
  • гр.София
PolyV, а подали ли сте вече?!
Има опасност да отидете в много нежелано училище.  Също така въпросните две желания може изобщо да не присъстват във възможностите за 3-то класиране. Как реши ,че и на 3-то ще играете за тях?   
Зависи и с какъв бал е детето и в кой град е-колко места  в училищата има.

# 1 504
Сканирах 2те страници на медицинското и излезе 2,4 мв.
Какво да го правя сега? Как да го кача?

# 1 505
  • София
Момичета, замислих се ако не влезе и на трите красирания в желаните училища, които са само две, какво да правим после?
Първо редно е да напишете и трето поне, което е с чувствително по-нисък бал за миналата година или отивате на четвърто, което си е обикаляне по училища и молби на място.

# 1 506
Намали файла с някаква програма.

# 1 507
  • София
Цялата Sejda е чудесна за всякакви операции с пдф файлове онлайн:

https://www.sejda.com/compress-pdf

# 1 508
Моето медицинско лице и гръб е на два файла. Да ги събирам ли или може са кача двете?

# 1 509
  • София
Ако няма оценки от свидетеството в системата мога ли да подам желанията?

# 1 510
Можеш.

# 1 511
Да, и ние нямаме още, вчера подадох

# 1 512
  • София
Мерси,  вече ги редя.

# 1 513
Един въпрос извън актуалните вълнения. Преди години беше сезиран конституционния съд по въпроса с квоти за прием момчета-момичета. Нарушение на чл. 6 от конституцията. Не зная какво стана. Явно нищо. Отбелязвам, че имаме момчета и в нашия град квоти няма,т.е. не съм засегната. Интересно ми е. Ако някой знае.. Дидиева?
Знаем, беше обсъдено.
Няма нарушение на Конституцията.
От този пост нататък - https://bg-mam.ma/p/1226582/40915644

"Чл. 7.(1) Не представлява дискриминация:
13. мерките в областта на образованието и обучението за осигуряване на балансирано участие на жените и мъжете, доколкото и докато тези мерки са необходими"
ЗЗД
Тълкуване от 2017 на Комисията за защита от дискриминация:
"Това е единствената възможна мярка, която училището може да предприеме с цел осигуряване на пропорционално участие на мъжете и жените в образованието. Именно разделението на квотен принцип, което по своята същност представлява диференцирано отношение, основано на обективен критерий, осигурява балансираното участие на лицата от различен пол за осъществяване целите на ЗЗДискр. Избирането на процесната мярка не означава, че принципно други мерки не са възможни за преодоляване на неравното представителство на половете в обучението, но не означава също, че хипотетичното наличие на такива правят мярката непропорционална на преследваната цел, нито че тази мярка е по-неподходяща от други."

Благодаря. А обсъждането не съм видяла, защото не кандидатстваме в София, т. е. АК не ни интересува.

# 1 514
С първия линк от гугъл успях, отваряше се и го качих.
Подадох и аз, сега ме хвана шубето. 9 паралелки с миналогодишен бал под неговия дано да стигнат да се закачи някъде, ако много се вдигнат баловете......

Общи условия

Активация на акаунт