СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 79 972
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, при медицинските изписвате ли номер на ЛК на детето?

Не. Няма такова изискване, т.к. много деца нямат ЛК - не всеки е вече навършил 14 години.

# 61
  • Варна
От линка на сайта на Дидева си разпечатах заповедта за план -приема за Варна, обаче виждам кодове само за професионалните паралелки . Езиковите, ПМГ и хуманитарните нямат ли ? Останах с впечатление,че в заявлението за прием ще се попълват кодовете на желаните паралелки .

# 62
  • София
Момичета, при медицинските изписвате ли номер на ЛК на детето?

не, даже още няма л.к.

# 63
  • София
Момичета, чака ли се много в училищата по БЕЛ и МАТ в София, за да си видим работата? Един час преди края на работното време ще стигне ли?

# 64
Разбира се, че не са равни всички деца. На едни от малки се четат книжки, а други заспиват с анимационното филмче. В едни семейства се гледа телевизия, в други се чете. Важно е дали родителите владеят някакъв език, какво работят, какъв е интелектът им и т.н. Мисля, че министърът не визира типа родители, пишещи в бг-мама. Има силно посредствена маса, вкопчена в манджата и чалгата. Тези родители чакат на образованието и врещят срещу частните уроци, но самите те не са осигурили елементарно интелигентна среда и не виждат проблем в себе си. Прехвърлят отговорността. Защото до 7 години трябва да е изградено вече много, а те тепърва започват.
Много народни поговорки има по темата.

Не съм съгласна. Зависи и от детето. Опитвахме се да и четем книжки, но дъщеря ми ни ги дърпаше от ръцете, а и аз и мъжа ми четем доста стабилно. Досега няма прочетена книга докрай, а не може да се оплаче от липса на книги. Даже сама купува някоя книга и после събира прах.  Уроците ги запомня най- добре ако някой и ги чете.

# 65
От линка на сайта на Дидева си разпечатах заповедта за план -приема за Варна, обаче виждам кодове само за професионалните паралелки . Езиковите, ПМГ и хуманитарните нямат ли ? Останах с впечатление,че в заявлението за прием ще се попълват кодовете на желаните паралелки .
Тези кодове не са онези кодове. Simple Smile
Кодовете излизат автоматично в системата, когато съответната паралелка бъде избрана.

# 66
В медицинското трябва ли да има преглед за цветоусещане?

# 67
  • о`майна лунна нощ е
В медицинското трябва ли да има преглед за цветоусещане?

За паралелките, които кандидатства синът ми, изрично са посочили, че трябва да е вписан и преглед за цветоусещане. На сайта на самото училище са дадени. Погледнете при вас какви са изискванията за желаните места.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 13:35 от `ТуиГ

# 68
  • софия
Скрит текст:
Звънче, буквите са дребни и на телефона не мога да прочета кои думи си оцветила?
Оцветила е, че липсва определението качествено в Конституцията...
Явно грешката е в моята глава и моето понятие за образование, а не отбиване на номер в една система, чиято цел е да се самовъзпроизведе, а не да създаде образовани граждани.
Не, нищо не съм оцветявала. Търсех по ключова дума "образование" в Апис и така излиза Simple Smile

Изказването на министъра наистина беше цинично. Вместо да мислят и работят за това всички гимназии да са или приблизително на нивото  на най-добрите, той обяснява как родителите, едва ли не, не трябва да искат най-доброто образование за детето си и да приемат "че това е положението".

# 69
  • Пловдив
Момичета, понеже се изгубих из ПП и останалите, има ли проблем, при завършване на професионална паралелка с някаква професия изписана, после да се кандидатства в чужбина? Например, хорариум по предмети химия, физика, биология, да е недостатъчен или не... Нещо не мога да открия някакви сравнения, които да направя, за да си преценя нещо за себе си. И ви благодаря за което казвате, че при ниво В1 е излишно да се записва паралелка с ИИ на същия език.
Стискаме палци днес за хубави резултати на децата!

# 70
  • София
Момичета върнах се назад в темата и четох за прогнозни балове, но никъде не видях да има справка. Моля дайте инфо как ги смятате - тази година казаха, че са по-ниски, но с колко горе долу падат надолу. Нещо не ориентирам въобще и вече ме обхваща паника, става дума за София. Благодаря предварително

# 71
  • София
Същото мога да кажа и аз за учителката на дъщеря ми по математика в 145-то.
Коя е тя и имаш ли представа дали ще поеме някой от петите класове към Шилер?

# 72
  • София
Включвам се с въпрос за предполагаем бал на новооткрити паралелки в училище.
Вече в няколко училища засичам и имаме интерес към паралелки, за които няма бал от миналата година, тъй като са нови.
В този случай как е най-разумно да подходим, да очакваме сходен с останалите паралелки за даденото училище бал или пък по-ниски или по-високи?
Аila, аз гледах новата паралелка в 51 СУ за графичен дизайн и от сайта на училището стигнах до извода, че преди се е изучавал заедно с изобразителното изкуство, затова сега залагам на минимален бал като този на паралелката за изобразително изкуство.

Диви ягоди,  изобщо не са по-ниски тази година баловете- напротив. Ето на Дидева таблиците:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … dit#gid=675616792

# 73
Диви ягоди,  ние сме се насочили към 31 во.с немски /освен 35 то или НТБГ с немски./Момче бал 405.Притеснява ме само, че няма квоти. И ще са 5 момчета макс.Вчера говорих с момче абитуриент оттам. Наистина каза ,че директорката ще се пенсионира./за добро или лошо/, учител мъж щял да поеме.Паралелката с матеметика е с най  -нисък бал.,той беше в парал с АЕ и НЕ.На ДЗИ са изкарали високи резултати и по англ и по БЕЛ.Аз съм се настроила ,че  където и да отиде,ако закъса по немски ,ще ходи в Гьоте. Фактор за нас/освен бала/ е и че няма да пътува.к.говоb][/b]
Диви ягоди, може ли малко повече конкретна информация за 31, ако имате? Това ни е на радара, но имам лични наблюдения само до 7 клас, не познавам никого от горен курс. Какво точно е станало по-зле,   има ли значение в кои профили? Благодаря предварително.

vimares, хуманитарните паралелки традиционно дават превес на НВО БЕЛ, затова утрояват този рез в бала и вземат МАТ само веднъж. По подобен начин, повечето МГ вземат 3 МАТ + 1 БЕЛ.

Наблюденията са ми от паралелки над 7 клас с математика. А по думи на мами (бегли познати - не мога да се доверя на 100%, но все пак) и с испанския е било аналогично - но там нямам преки наблюдения.

# 74
  • София
Момичета, понеже се изгубих из ПП и останалите, има ли проблем, при завършване на професионална паралелка с някаква професия изписана, после да се кандидатства в чужбина? Например, хорариум по предмети химия, физика, биология, да е недостатъчен или не... Нещо не мога да открия някакви сравнения, които да направя, за да си преценя нещо за себе си. И ви благодаря за което казвате, че при ниво В1 е излишно да се записва паралелка с ИИ на същия език.
Стискаме палци днес за хубави резултати на децата!

За продължаването на образованието в чужбина много зависи от изискванията на желаните от вас университети и държави.
Има и такива университети, които нямат изискване  за хорариум по определени дисциплини.

Общи условия

Активация на акаунт