СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 577
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Същото мога да кажа и аз за учителката на дъщеря ми по математика в 145-то.
Коя е тя и имаш ли представа дали ще поеме някой от петите класове към Шилер?

Aila, Любка Раденкова. На нашия клас беше само тази година в 7-ми. Не знам дали преподава на 5-ти. За Ели ли?
Бяхме говорили с теб за Гьоте и може и за другите тук да е полезна информацията:
Питах ги на място дали дете, ненавършило 16 г., може да кара курс за B2 - не може, няма промяна. Същото важи и за другите нива, според изискваните години.
За нашите с B1 предлагат междинно B1.3 докато достигнат възрастта.
Благодаря за отговора. За Елена питам за учителката. Дано да се падне при нея!
За Гьоте не се учудвам, това го играем още от пети клас. Имаха след Шилер в четвърти клас ниво А1, искаха да имат 12 г за да запишат към тях А2, а те бяха на 11г. За Б1 искаха 14г , а тя го взе почти миналото лято на 13г, за В2 искат вече 16 г за да запишеш курс, а едновременно с това могат да се явяват на изпитите дори и сега. Направо ми е безумно, но твърдят че това са изискванията спуснати им от Германия. За момента ще си продължи Николета с частната учителка и догодина ще го мисля отново.

# 91
Записвам се да не ви изпусна, подредихме желанията и ние.

# 92
Да, можеш да се надяваш да те приемат на 3-то класиране в желано място, ама ако е толкова желано, ще си го написал в желанията преди това. Защото с този хипотетичен бал от 350 е щял да бъде приет на 1-во или 2-ро класиране и нямаше да чака 3-то. Това ми е странното. А не, че изобщо има деца, които чакат 3-то класиране.

Не е казано, че е толкова желано. Надяваш се примерно на чудо за немската и рискуваш след второ да се освободи място. Но не те приемат, а те приемат на следващото ти желание - примерно в английската. Но тъй като ти е висок балът, те приемат пред другите желаещи, и то с бал, много по-висок от последните приети за паралелката. Нищо странно няма.

# 93
  • София
Изпитите, поне тази година спокойно можеха да бъдат преборени без уроци и школи.

мисля, че не разбираш напълно за какво става дума. ще дам пример с моето дете.
ако го бях оставила на училищната подготовка по математика, която му осигуряваха от 5-ти клас нататък, най-вероятно щеше да изкара не повече от 40 точки. сега изкара 90.
школата и частните уроци ЗАМЕСТИХА, а не надградиха училището. нуждата от допълнителни уроци е защото в училище се преподава лошо, а не защото на НВО дават някакви нестандартни или супертрудни задачи!

аналогично е по БЕЛ.

ето това не се разбира масово от умуващите по темата.

# 94
Да вдигнат ръка тези, чиито деца учат в свободното си време, за да надградят това, което се изисква ? Които сами, без да са карани от родители, сядат и четат, ровят информация, сами си купуват помагала и решават тестове.
Предполагам, че това са децата, които имат високи резултати без да ходят на уроци. Има и вариант, когато родителите могат и активно се занимават.
Никога ученето в училище и просто писането на домашни не е било достатъчно. Винаги е било нужно да се отдели повече време. Просто има родители, които искат само с едното учене в училище да имат високи резултати. Това е възможно само, ако са от сутрин до вечер в училище. Иска се много отделено ВРЕМЕ и труд. Даже и двата часа седмино на уроци често не са достатъчни. Това са изпити все пак, редно е да се учи повече.
Дори и най-прекрасното преподаване изисква усилено доучаване и търсене на информация, за затвърждаване и друг поглед. Сам, ако не си помогнеш - няма кой.

# 95
Кога 7 страници изписахте!
Пускам искане за статистиките от дзи 2020, ако на някого му помогне да си нагласи желанията. Никой не каза, че ги е искал, нали така?

# 96
  • в джунглата
Мерси за новата тема Flowers Hibiscus
Дъщеря ми по БЕЛ се е представила прилично,но по математика е "пълна катастрофа", сега ми е супер притеснено да видим изобщо за къде ще и стигне този нисък бал от 290т. Едва ли ще има шанс, за тези училища, които иска, но ще чакаме до последно, иначе остава друго не толкова желано училище, но това е положението Disappointed
Притеснявах се, яд ме беше, но нищо не може да се промени за съжаление!

И при нас е сходно положението. Аз не мога да се успокоя, още сънувам кошмари.  Особено ме е яд като някой познат или пък учител не могат да повярват че е толкова нисък бала.
Я дайте точки/оценки да измислим нещо приемливо за тия трагични балове Simple Smile

При нас е 62,5 по БЕЛ и 40 по МАТ.  Общо бала  с който трябва да кандидатства е 305.  НЕГ в Бургас са с много висок бал. Миналата година минималния бал на второ класиране е бил 380. Паралелки с АЕ отпадат че там е на високо ниво, и не иска да "повтаря", покрива Б2.  Затова се  бяхме  насочили към НЕГ, но само  ще я сънуваме.

# 97
  • Варна
Писах вече, че дъщеря ми не е взела и един урок, но съм съгласна с jam, НВО не отразява училищното ниво, а усилия на деца, родители, школи и уроци.

# 98
Изпитите, поне тази година спокойно можеха да бъдат преборени без уроци и школи.

ако го бях оставила на училищната подготовка по математика, която му осигуряваха от 5-ти клас нататък, най-вероятно щеше да изкара не повече от 40 точки. сега изкара 90.
школата и частните уроци ЗАМЕСТИХА, а не надградиха училището. нуждата от допълнителни уроци е защото в училище се преподава лошо, а не защото на НВО дават някакви нестандартни или супертрудни задачи!

аналогично е по БЕЛ.

Точно това се опитвах да кажа и аз! jam го е обяснила по-добре от мен. Жалко е но понякога е така.

# 99
  • София
Не, но и на мен би ми било интересно да видя статистиките от ДЗИ 2020, най-вече ако има информация по училища брой явили се и на каква втора матура.

# 100
  • България, София
Я дайте точки/оценки да измислим нещо приемливо за тия трагични балове Simple Smile

Ако може да помогнете с мнение как бихте подредили следните училища:
134
12
119
138
7
1
Момиче с бал 346,50 (2+2) и 379,25 (3+1), много близко дете, на което искам да помогна в избора, но не познавам добре училищата. По мои сметки някъде в тези 7 ще успее - езиков профил (АЕ).

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 13:54 от vimares

# 101

аналогично е по БЕЛ.

Разбира се масово за какво става въпрос. Наясно сме, особено тези, дето имаме и по-големи деца.
Въпросът е, че сме го приели отдавна и не разчитаме на промяна най-малко от страна на самата държава, която все повече създава диференциация на учениците и качеството на обучение.
Когато ни назоват ясни нам факти, не се шокираме ни най-малко. Фактът е факт. Какво да му се сърдим?
Все едно ББ да се изтъпани и да обяви, че тая държава се управлява зле. Какво да му се шокирам? Laughing

Иначе Врабчо друго е писала - "че изпитите могат да бъдат преборени...", а не че децата могат само в училище "да се преборят " за нам какви се елитни училища в нулеви и пред-ешалони. Много ясно, че няма да могат, особено при не съвсем читави училищни учители. Но да си решат НВО-тата на едно средно ниво /каквато е и основната им цел/ - това да.
И министърът не е заявил, че децата не могат да си направят НВО-тата без външни намеси. Могат, разбира се. Но да целЯт високобалови училища  - това поне не ги лъже, че масово се случва с училищните знания.

Писах вече, че дъщеря ми не е взела и един урок, но съм съгласна с jam, НВО не отразява училищното ниво, а усилия на деца, родители, школи и уроци.
Не мисля, че дори от МОН смятат, че НВО е критерий за качеството на преподаване в училищата. Поне не ме лъжат от екрана. Знаем си всички какво отразява НВО.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 14:23 от Judy

# 102
  • София
Кога 7 страници изписахте!
Пускам искане за статистиките от дзи 2020, ако на някого му помогне да си нагласи желанията. Никой не каза, че ги е искал, нали така?
На мен няма да ми помогне, но ми е любопитно. Joy Като си тръгнала, пусни и за статистика НВО по училища. Simple Smile

# 103
  • София
Мен лично няма да спре да ме дразни факта, че едва ли не официализираното паралелно образование все повече замества това, което се финансира с данъците на всичките ни. Щом ще ми обясняват кое и как е нормално, моля да не ми удържат данъци пък ще си финансирам образованието на децата.
На стари години ще стана либертарианка.

# 104
  • София
Много ми се иска да ви дам един пример що е то "достъп до образование". Ще прощавате, че историята пак е австрийска, но само за там разполагам с примери и подробна информация.
Съученичка на племенницата ми в малкото училеще от първи до четвърти клас. От Филипините, общо взето лошо семейство - майката ги зарязала, таткото с вечно забоден в телефона нос, оставил децата на самоотглеждане, двамата по-големи братя с доста съмнителен вид. Обаче в училище установяват, че девойката е адски талантлива математичка (в трети клас беше преинсталирала успешно Windows при моите хора Grinning).
И понеже в Австрия се кандидатства след четвърти клас, без изпити, а на база успех и преценка от класен ръководител, момичето директно отива в гимназия. След две години е разпределена в математическия поток и продължава да е изключително успешна. Така че най-вероятно ще стане блестящ IT специалист например.
Айде сега да си представим тази ситуация у нас. Колко талантливи четвъртокласника с безхаберни родители ще успеят поне да се снабдят с материали по математика, че да кандидатстват в МГ с ранен прием? Друга е темата, че толкова малки деца едва ли въобще са в състояние да премислят ситуацията и да разберат, че имат такива способности.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 14:13 от Red

Общи условия

Активация на акаунт