СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 897
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Аз искам да попитам нещо свързано с профилирането, стига да сте наясно. Досега, когато децата си влизаха в паралелки с определени профили, целият клас си вървеше заедно до края. Сега обаче разбирам, че ще трябва допълнително всяко дете да избере профил. Това значи ли, че след 10 клас, класовете ще са смесени? И свободно ли се избират 2 допълнителни профила или си вървят по двойки?
Най-вероятно след 10 клас ще се разпределят по избраните ПП. Мисля , че само двете АЕГ и 35СЕУ  са си обявили предварително ПП. Предполагам, че ще  вървят по двойки,  заради улеснението при формирането на паралелките.
 Имаше мнение на ganis за  ПП за 11 клас в  73СУ, тя ги беше посочила по двойки. Явно ще е практика за всички училища.
 А по темата "Къде учат децата на министрите"-едното дете на Президента завърши  училище от "втория ешалон".  Но очаквам, ако не тази година, то до 1-2 това училище да го титулуват като "Елитно" . Следя развитието  с голям интерес.

# 991
На бележката от ЛЛ, която се изисква в началото на учебната година са изписани поставените ваксини. Или поне на нашата миналата година бяха.

# 992
Този картон не се ли носи до 1.10, както всяка година си го носим

# 993
Поради това "математиците" /децата със стабилно натрупване на знания от първи клас/ са в по-изгодно положение при приемен изпит по БЕЛ и МАТ, защото пропуски по български могат да се наваксат с една година засилено учене /със или без уроци. Аз съм наваксала такива при подготовката за кандидатстудентски изпит точно за една година и съм с оценка 5,75 на изпита в СУ/, натрупани пропуски по математика обаче - абсурд.
С цялото ти мнение съм съгласна, без това. Пропуски по БЕЛ да се наваксат (при липсваща основа) за една година - абсурд. В 12 клас пък съвсем. Просто явно ти си много умна или не си имала чак такива пропуски.
И при двата предмета има нужда от системно учене и стабилно натрупване на знания. По БЕЛ пък е нужно и доста наизустяване и автоматизация, което при МАТ го няма.

# 994
  • София
Следя темата и дискусиите сравнително редовно и ще си позволя да споделя моето, може би, непопулярно мнение, свързано с последните дебати за ощетените математици.
Според мен разковничето на “раздора” стои в изначалното слагане на етикети и категоризирането  “математик” и “нематематик”. Не мога да разбера на какъв принцип точно едно дете бива титуловано в едната или другата категория, и изобщо необходимо ли е това? Едно дете дори и да има успехи в една област, не бива да “лежи” на тях, а да отстоява знания, да ги надгражда, да бъде последователен. Има редица качества, необходими за успеха. Това с пълна сила важи и за реалния живот-нима всеки ден не отстояваме позицията си в компанията с постоянно трупащи се знания, развиване на умения и личностни качества?
Та ощетени повече едните от другите няма, просто защото не е редно и не трябва да се категоризират децата. Ощетени са всички те, с липсата на втора дата, ощетени са с липсата на еднакво ниво на преподаване. И в тази посока трябва да се работи. А не кой е повече ощетен. Защото принципа “Съединението прави силата” на парламента е една от най-смислените послания евър!

# 995
В дълбока чуденка съм - помагайте.

Балът стига за всичко без СМГ. Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ. Страх я е да не се мине, че не е научила втори западен език, ако избере НПМГ.

Моля ви, помагайте с аргументи "за" и "против" едната или другата опция.

# 996
А по темата "Къде учат децата на министрите"-едното дете на Президента завърши  училище от "втория ешалон".  Но очаквам, ако не тази година, то до 1-2 това училище да го титулуват като "Елитно" . Следя развитието  с голям интерес.
[/quote]
За Френската гимназия ли става въпрос?

# 997
  • Варна
...
Какво стана с Вики от Варна, която не ѝ бяха оценили преразказа?
За Вики не знам, но и аз бях със съмнение за анулиран преразказ - еми не е анулиран. Оказа се, че самооценката на синковеца е мноооого над реалната оценка. Има много тъпи грешки, които не  ги е сметнал като грешки - например на 24 г е написал Ефтимий, за което не са му дали точка.

# 998
  • Пловдив
В общите условия на РУО си пише, че при записването са нужни Само заявление, оригинално удостоверение за завършен клас, и медицинско за професионална паралелка. Картона според мен е за началото на учебната година и се слага в досието на ученика, предполагам. Хм, в Пловдив, една от езиковите образува бала 3х1 БЕЛ, също и хуманитарната гимназия, МГ образува също бала 3х1, само че мат, а бившия строителен техникум също е 3х1 мат. В този смисъл виждам, че при нас нешата са една идея по-диференцирани, сравнено със София. И добре, че тук чааак толкова голям елит няма, та драмата не е космическа. Наистина е важна средата, ако попаднеш в клас от умни и способни  деца, това ще са хората, с които цял живот може да си помагаш. Късмет е обаче, а зависи и от набора. Аз за момчетата не се притеснявам, но момичетата са по-сколонни да се водят по други, да гледат дрехи, прически, стандарт и да го искат по-бързо и веднага. И, естествено, че елитното училище и дори цялостно образованив не е гаранция за нищо в живота, има и други личностни качества, важни.

# 999
[/quote]

Детето на президента е в нашето училище, не във Френската.

# 1 000
Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ.
Този въпрос взе да придобива епидемиологичен характер. Joy

# 1 001
А френската пак ли стана неелитна Simple Smile Нека, да не попада в полезрението на разни хора Simple Smile То всяко зло за добро
Дилемата с нпмг съм я играла, и в момента съм в нея. Съвет не мога да дам. Всеки си решава. Език се учи И на школа, ако е нужно и има желание. Включително и след гимназия. Много хубаво училище е. Не е грешен избор. Абстрахирайте се от лелки и чинки.

# 1 002

[/quote]

Като казваш А, кажи и Б Simple Smile

# 1 003

Като казваш А, кажи и Б Simple Smile
[/quote]

На лични Simple Smile

# 1 004
  • софия
Президентът има 2 деца.
Всеки, заемал поста "президент" е такъв завинаги. Може да става въпрос за много президенти. Всичките имат деца.

Общи условия

Активация на акаунт