СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 723
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Къде може да се ориентира момче с БЕЛ 80 и Мат 96.5 ? За СМГ/ НПМГ/ ТУЕС ?
Ако има 6 по необходимите предмети в дипломата за всяка една паралелка, си смятате бала (аз го сметнах 469.5 с утрояване на математиката) и гледате миналогодишните минимални балове на второ класиране за трите училища.
Тази година вероятно ще са малко по-високи.
За СМГ по-вероятно няма да стигне този бал.
За НПМГ и за ТУЕС вероятно ще стигне.
Въпреки това си преценявате в какъв ред иска да учи в тези училища и си ги подреждате така, независимо от сметките за къде би стигнал балът.

# 151
  • София
Здравейте в новата тема, благодаря на Бети Simple Smile
Може ли някой да ми каже в НПМГ паралелката СХН колко са момичетата? Като цяло дъщеря ми няма интерес към програмирането, а ни привлича училището, като се надяваме апетитът да дойде с яденето Simple Smile 
Но тя е привлечена от испанската гимназия. Там също, ако може някой да сподели - има ли добри учители по математика и евентуално информатика? Или предимно наблягат на БЕЛ и хуманитарните науки.

# 152
  • София
Между 31во и 32ро бих избирала по език или по близост.
Според мене иначе са горе-долу на кантар.

# 153
  • София
Моля за помощ! Опитвам се да го проумея, но не мога, а мисля съм аналитичен ум. Simple Smile Как става така, че на второ класиране максималния бал на прието дете е по-висок от минималния на първо? Ето напр. миналата година на първо класиране в 164ГПИЕ за момчета е бил: макс 477 мин 456, а на 2ро макс 462,5 мин 456 ( гледам от файла на Дидева).  Не би ли трябвало детето с бал 462,5 да бъде прието още на първо класиране, нали се катерят само нагоре в желанията? Благодаря!

# 154
  • София
Деца, които не са се записали на първо класиране, но не са се изместили по по-горно желание вероятно.

# 155
  • у дома...
Просто_майка ето това е разликата. И после защо се чудиш, че жената им е искала 90 т. Simple Smile Ами бая се е постарала.
Аз си мислех, че навсякъде така правят учителите, че е заложено в програмата...

# 156
Защото това са баловете само от второ класиране. Ако погледниш раздела " движение на бала" там се вижда реалният минимален бал ( бал на последния приет).

# 157
  • Стара Загора
Есе Simple Smile

# 158
  • София
Деца, които не са се записали на първо класиране, но не са се изместили по по-горно желание вероятно.
Ахааааа, Има логика! Не ми беше хрумвало, че те се класират на второ в същото училище! Благодаря! Heart

# 159
  • София
Може ли някой да ми каже в НПМГ паралелката СХН колко са момичетата? Като цяло дъщеря ми няма интерес към програмирането, а ни привлича училището, като се надяваме апетитът да дойде с яденето Simple Smile 
Но тя е привлечена от испанската гимназия. Там също, ако може някой да сподели - има ли добри учители по математика и евентуално информатика? Или предимно наблягат на БЕЛ и хуманитарните науки.
В СХН бройките на момичетата обикновено не надвишават 7-8.
Няма да разказвам пак цялата история, но синът ми преди 2 години също на кантар писа точно тази паралелка, защо беше тотално объркан и ошашавен от Телерик. Преподавателите им по информатика успяха да изчистят страховете му, навлезе плавно и сега се справя доста добре, според тяхната преценка.
Имайте предвид само, че е тегав профил, с много математика в програмирането, поне при нашия набор.
Бях споменавала, че в началото на 9ти клас минаха част от ПП по математика...

За испанската да разкаже друг Wink

# 160
  • София
Просто_майка ето това е разликата. И после защо се чудиш, че жената им е искала 90 т. Simple Smile Ами бая се е постарала.
Аз си мислех, че навсякъде така правят учителите, че е заложено в програмата...
Да бе да:). Блажени са вярващите!

# 161
  • София
.

Горещо препоръчвам да се съобразите с желанието на дъщеря си, тъй като все пак тя ще учи следващите 5 години - не вие. Защото апетита й може съвсем да изчезне, ако е принудена да учи нещо, което не иска.
Испанската гимназия е чудесна и най-вероятно тя ще се чувства много добре там щом това е нейното желание

# 162
  • София
В Испанската има добри учители по математика, нашата е такава. Но нямам впечатления от всички. За една конкретна учителка съм чувала оплаквания - писали са в темата на гимназията. Не се набляга на хуманитарните науки, дори не са предложени като профил. Информатика обаче също не се предлага като профил.
Ако детето няма интерес към програмирането, може да се озори доста в СХН.

# 163
  • София
В Испанската има добри учители по математика, нашата е такава. Но нямам впечатления от всички. За една конкретна учителка съм чувала оплаквания - писали са в темата на гимназията. Не се набляга на хуманитарните науки, дори не са предложени като профил. Информатика обаче също не се предлага като профил.
Ако детето няма интерес към програмирането, може да се озори доста в СХН.
Много благодаря за отговорите на всички! Санака, може ли да споделиш какви профили ще имат 11 клас тази година - 2020/21 в Испанската?

# 164
Здравейте 🌞
При нас резултатите са следните :
100т. от диплома
БЕЛ 78.500
Мат.52.750
Момче, с желание за Английска, Руска и Хуманитарна Гимназия в Пловдив с английски език.
Ще ме посъветвате ли за подредбата.
Благодаря 🙂
Най-голям шанс имате за хуманитарната , защото там матурата по бел се утроява, докато в езиковите двете се взимат по два пъти
Нищо не губите ако наредите първо езиковите, ако балът не стигне за тях, отива на следващо желание

Общи условия

Активация на акаунт