СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 167
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Сега, с риск да спечеля класацията за най-тъп въпрос - до 13ти трябва да излезе класирането, а до 16ти е записване/молба за 2ро. Въпросът ми е - на 13ти това дали е възможно да се случи или от 14ти до 16ти е срока?
Според мен е от 14ти, защото на 13ти излиза класирането и може да се случи в края на работния ден. Не знам дали така стои въпросът и ако излезе по-рано класирането, защото е обявено до 13 ти.

# 331
За НТБГ - София трябва ли да се прикачва медицинско свидетелство в https://priem.mon.bg/? Благодаря.
Да. Гимназията е професионална.
Само за сведение. Ако сте включили дори една професионална паралелка, системата ще ви подскаже, че е необходимо медицинско свидетелство.

# 332
  • гр.Пловдив
Lagertha, при нас започна в 6ти клас, когато установих, че след поредната смяна на учителя по МАТ има доста изобщо непреподаван материал. В 7 клас, пак с нов учител, нещата се пооправиха и трябваше само да се упражнява и да надгражда. Държа да отбележа, че тя е с изключително нематематическо мислене.
Да ви кажа, в случай, че някой се интересува. В предната тема беше повдигнат този въпрос. Ще има соц.помощи за осмокласници. Нямали още декларации, но след 15. 07 ще има и ще може да се подава.

# 333
  • София
Lagertha, моят син миналата година беше седмокласник. От шести клас започнахме подготовката. Много зависи от детето и от целта. Неговата беше СМГ. Е, около 6-7 точки по мат не му достигнаха, в момента е в НПМГ и е много доволен. Има наклонност към езиците, но е много мързелив и се наложи още тази година да включим частен учител по немски. Намери си подходяща среда, а той не е от тези, които могат да задържат приятели. В момента не иска и да чуе за друго училище. Щастлив е тук. Според мен не е важно къде учи, а средата и късмета да попадне сред деца, които ще го приемат.

# 334
За НТБГ - София трябва ли да се прикачва медицинско свидетелство в https://priem.mon.bg/? Благодаря.
Да. Гимназията е професионална.
Само за сведение. Ако сте включили дори една професионална паралелка, системата ще ви подскаже, че е необходимо медицинско свидетелство.

Нали става въпрос за обикновено медицинско, издавано от личния лекар на детето?

# 335
Моята вчера ходи с баща си да си види работата. Имала 32,5 точки на преразказа и 3 на теза( очаквано). Оказа се , че повечето грешки са от първа част. Много била любезна жената, която обяснявала. Днес ще ходим да си види математиката.

# 336
Здравейте, моята дъщеря с бал 375 си е харесала паралелката с АрЕ в 18-то. Три седмици удържа на всякакви коментари по повод нейния избора. Чашата преля, когато вчера говори с две деца от 18-то, които ѝ обяснили на дълго и широко, че децата от АрЕ паралелка са отхвърлени от останалите ученици, никой не разговарял с тях, общо взето смотаняци.
Имате ли някакви впечатления от тази паралелка? От взаимоотношенията в училището? Също така, имате ли представа дали преподавателите самотивирани да преподават езика и до колко се научава от децата?
Много ви благодаря!

# 337
  • София
Аз да ви кажа нямам намерение да ходя и да гледам изпитните работи. В двата следобеда на изпитите дъщеря ми беше гледала подробно отговорите, които излязоха и си беше сметнала точките. С по една и половина надолу спрямо реално получените ги беше изкарала. Чак се чудя на реалната ѝ преценка. Явно е напълно наясно къде са ѝ грешките и аз няма какво повече да гледам.

# 338
Добро утро! Интересни теми сте обсъждали:) Моето наблюдение над деца, учили в ЧУ, е че масово избират да продължат в ЧУ, дори когато имат избор от държ.гимназии. Много от тях дори не си дават зор за НВО, защото не им е необходимо за вход към ЧУ.

Ние вчера пообиколихме още някои училища, да ги разгледаме. НТБГ много  й допадна на Ема, обсъдихме я, но още не сме взели решение - има доста позитиви, само аз се притеснявам от това, че е професионална подготовката и как ще се развият нещата в 12 клас. От друга страна в НФСГ има точно 2 паралелки, които са точно това, което Ема иска, но също са професионални, а нямам никакви отзиви за нивото на обучение и средата там. Та не знам какво да правим - да заложим на езици в 133, 31 или 22, или на НТБГ/НФСГ. Помагайте!

Междудругото моя позната учителка от Сливен твърди, че там тази година резултатите на НВО са по-ниски от миналата. Не знам дали има предвид града или училището, в което преподава.
Гадамер, не знам ... и аз чувам само суперлативи на НТБГ. А вчера една приятелка много похвали и НФСГ.... В чуденка сме и ние, но май като слушам моето момиче/ а тя не обича математика и пряко свързаните с нея науки хехе.. Simple Smile)))/, ние по-скоро ще изберем език.
Късмет на твоето момиче! Пожелавам й да бъде щастлива, да срещне нови и верни приятели и съвсем скоро да разбере,че случайни стечения в живота  няма ! Simple Smile)))

# 339
  • София
вчера говори с две деца от 18-то, които ѝ обяснили на дълго и широко, че децата от АрЕ паралелка са отхвърлени от останалите ученици, никой не разговарял с тях, общо взето смотаняци.

Абсолютно съм съгласна, бях писала и по рано, само френски и японски. Като за японския , ще получите не само научаване на езика, но и попадате в една общост която учителите са заедно с децата, преподават иновативно, изграждат много ценни личностни качества в тях и...... мога много да ги хваля. За абаската паралелка, само лоши неща чувам от дъщеря ми. А тя много споделя с нас с баща и, не се притеснява да говори на всякакви теми.

# 340
  • София
Аз да ви кажа нямам намерение да ходя и да гледам изпитните работи. В двата следобеда на изпитите дъщеря ми беше гледала подробно отговорите, които излязоха и си беше сметнала точките. С по една и половина надолу спрямо реално получените ги беше изкарала. Чак се чудя на реалната ѝ преценка. Явно е напълно наясно къде са ѝ грешките и аз няма какво повече да гледам.
Все едно чета за моята девойка. Беше сметнала и преценила резултата си с отклонение от половин точка, молех се да е права, за да не се разочарова, но преценката за собствените й възможности явно е много обективна и реална.

# 341
Аз пак да питам между двете аег доводи в полза повече на едната или другата? Негативни отзиви от някоя паралелка?

# 342
  • София
Интересно ще ми бъде да споделиш доводите с които сте отхвърлили частната гимназия.
По-скоро обратното, не намерихме достатъчно доводи, които да ни убедят, че частното образование е по-добрият избор. Особено когато става дума за не особено ученолюбиво дете, да не кажа направо мързеливо (каквото е нашето за момента).
Към това прибавихме и неизменното усещане за елитарност на база родителските възможности. Колкото и да се обяснява за различни възможности на родителите, те са не от тези, които знаят 2 и 200, а по-скоро 20 и 200. Изключенията не ги коментираме, нали става дума за някакво обобщаване.
И на последно място, средствата, необходими за частно училище, могат да бъдат използвани за всякакви различни извънкласни интереси на детето, ако то има такива.
А, и още нещо. Всички частни училища са далеч физически от нас. А като че ли, местоположението на училището ни е сред основните критерии.
Това си е дискусия за отделна тема. Не може с 3-4 изречения да се каже какво внушават думите на автора. Joy

# 343
  • София
Аз пак да питам между двете аег доводи в полза повече на едната или другата? Негативни отзиви от някоя паралелка?
За 1АГ нямам впечатления, но от 2АГ имаме доста деца(работя в езикова школа), които идват на курсове по английски език и споделят, че не е много високо нивото на езика там. Моето мнение е, че да се запише детето в езикова гимназия, където ще учи езика и да ходи на допълнителни курсове по същия този език е абсолютно безумие и губене на 5години в езиково училище. Когато аз учех в АГ нужда от допълнителни уроци нямаше.

# 344
вчера говори с две деца от 18-то, които ѝ обяснили на дълго и широко, че децата от АрЕ паралелка са отхвърлени от останалите ученици, никой не разговарял с тях, общо взето смотаняци.

Абсолютно съм съгласна, бях писала и по рано, само френски и японски. Като за японския , ще получите не само научаване на езика, но и попадате в една общост която учителите са заедно с децата, преподават иновативно, изграждат много ценни личностни качества в тях и...... мога много да ги хваля. За абаската паралелка, само лоши неща чувам от дъщеря ми. А тя много споделя с нас с баща и, не се притеснява да говори на всякакви теми.

Благодаря!

Ще трябва да помислим сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт