СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 047
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 405
На първо класиране излиза ли някаква информация за паралелката с разпределение на децата по пол?
Не намирам такава информация..

# 406
  • София
Нямам отзиви за 44 СУ, но ако имате възможност, вижте и Софтуни Светлина. Там има паралелка с графичен дизайн, имам 2 познати деца, едното е от първия випуск, другото е от втория, тоест сега ще бъдат 10 и 9 клас. И двете деца са много доволни.
Благодаря. Знам за Софтуни Светлина. Даже и бяхме уговорили час за среща, но дойде извънредното положение. Засега сме се ориентирали към ДГ.
Специалност графичен дизайн има и в ПГ Елисавета Вазова - https://pgdsofia.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC/%D1%81%D0%BF … 1%81%D1%82%D0%B8/

# 407
Предполагам, че за езикова. Темата беше от 2010:) Аз рових за мнения за 22 СУ и попаднах на този отзив, че са се отказали от 31 СУЧЕМ поради тази причина.
Е,значи е по -стара информация.Аз бях чула от познато наше момче ,че момчетата  са по 5 -6.И аз се притеснявам колко ще са тази година ,защото съм майка на момче, а с неговия бал,/защото гледаме с немски /,изборът не е голям-31 во, НТБГ,и евентуално 35-то.

# 408
А някой да знае училище, където не дават домашни? Това е основен критерий. В НПМГ дават ли?

# 409
  • софия
Ред, и аз съм много озадачена. Очаквах дъщеря ми (със 78 мат и 92 Бел) да е на опашката в класа, а се оказа обратното.  И двете учителки са добри, та търся друго обяснение, особено за Мат.    Ще ми е интересно Звънче да сподели, как е в техния по-силен клас.  Разбира се, по Мат има и няколко високи резултата.   Явно решаване на много задачи му е майката.
При нас най-високите резултати при момичетата по мат са 94, 89, 87.5.
Най-висок при момчетата е 90.5.
По бел най-високият резултат е 96. Моята е с 95,5. И двете бяха в една и съща школа.
При момчетата не знам да има дори около 90 т.
Имаме 2 момичета с 26 и 27 т. по мат. И двете са ходили на допълнителни уроци, но на едното няма кой да му обърне внимание вкъщи дори и за нещо малко, а другото, според мен, прави напук - по-голямото дете в семейството е много ученолюбиво и успешно.
Резултатите са около 60 т. по мат и около 80 по бел. Това е, което аз знам.
Децата, които не са имали никакви допълнителни школи и учители, са с по около 60, 70 т. Знам само за 2 такива в класа.
Определено има проблем с липсата на часове за упражняване на материала. И двете учителки са стабилни, но преподаваха само основата от учебника. По мат им даде няколко лесни ПИ, по бел дава трудни контролни.

Да се похваля - благодарение на още 3 майки успяхме да се организираме и за малко повече от седмица децата ще имат жесток, ама наистина жесток, албум за спомен Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:13 от zvаnchе

# 410
  • у дома...
Загледайте тук - https://www.mon.bg/bg/100598. Дадени са учебните програми по всички профилиращи предмети.
Детето остана очаровано като разгледахме заедно от програмите по испански, английски, БЕЛ и история. Каза, че точно това е нейното.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:27 от Просто_майка

# 411
  • София
А някой да знае училище, където не дават домашни? Това е основен критерий. В НПМГ дават ли?

В БУЗЕМА! Joy Но и за там не е съвсем сигурно.

# 412
Amanda, за тези без квоти - не. И на мен ми стана интересно на кой етап са се отказали от 31-во. И как така са били приети 30 деца при обявени 26 -28 места макс...

# 413

Ей тука не дават домашни, но местата вече са заети:

# 414
  • София
Amanda, за тези без квоти - не. И на мен ми стана интересно на кой етап са се отказали от 31-во. И как така са били приети 30 деца при обявени 26 -28 места макс...
Както навсякъде другаде.

# 415
Warwick, това е мнението
Скрит текст:
Накратко моята история и вълнения относно 22 СОУ: Ние вече сме в паралелка ЧЕ: АЕ, ИЕ, БЕЛ  -  8в клас ! В нашия случай можехме да избираме между 22 СОУ и 31 СУЧЕМ /децата ми са близнаци и момичето се класира в СУЧЕМ, а момчето в 22-ро/. Оказа се, обаче, че в 31 СУЧЕМ, според данните от първо класиране, синът ми щеше да е единственото момче в клас с 29 девойки - и... той се отказа, макар в началото да беше много въодушевен.
От тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=414157

# 416
  • софия
Да похваля класа на моята девойка. Учи в държавно основно софийско училище  без подбор по какъвто и да е признак:
 - Общ успех  на класа отличен (5.71);
 - 14  от 27ученици с пълно отличие ;
 - БЕЛ - 11 ученици с резултат над 86т., от които 7 ученици с над 90т.;
 -  Математика - 7 ученици с резултат над 86т., от които 6 ученици с над 90т.;

Ученичката с 100т. по БЕЛ и МАТ от миналата година беше от тяхното училище.
Кое е училището?
Знам, че детето е ходило в школата на Йонова.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:14 от zvаnchе

# 417
Както навсякъде другаде.
Ама след 4-то 😉

# 418
  • София
Звънче, значи вероятно това е картината по принцип.
Явно аз съм имала различна представа за нещата.

Има пространно интервю с Таня Михайлова в Монитор от вчера.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/tanja-mihajlova-otlichnicite-na … niversitet-210833
Засегнат е и въпроса с карантинираните по време на НВО ученици, но нищо не се споменава за неявили се болни по други причини. Пак се пее песента, че това не им влияе на кандидатстването. Какво става с Фурия?

# 419
  • Sofia
ех, момичета... не смогвам и май-няма да мога да смогна с изчитането... ама да знаете, че ми липсвате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт