СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 053
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:
и още нещо - ако се кандидатства онлайн, само сканирано копие от медицинско ли трябва (ако има професионални паралелки) да се прикачи, другото си излиза автоматично или се прикрепят и други сканирани документи
Закачам се за въпроса, заради медицинското. Вчера надвечер взех от личната на детето, някаква хвърчаща бланка с много печати ,написана на ръка. Но  няма амбулаторен номер ,не е и от компютъра . Та, дали е това ,което са ми дали ?

Не е задължително медицинското да е "на компютър". Всичко е документ, дори и това, което е написано "на ръка". Номер се слага на амбулаторен лист, а такъв не се изисква при представяне на медицинското. За всеки случай попитай ЛЛ дали не може да постави такъв номер.
Най-вероятно си е точно "това", което вече имате. [/spoiler]

Питам, защото чета това , на сайта на една местна професионална гимназия :

"Изисква се медицинско удостоверение с регистрационен номер към документите за кандидатстване. То се издава от личния лекар. При кандидатстване се прилага сканираното медицинско удостоверение, при записване в училището се представя оригиналът."
И се чудя, ако медицинското само се сканира, къде се пише този регистрационен номер във формата за кандидатстване, и който номер липсва на нашето медицинско.

Този номер ще се види на самата бланка. Затова препоръчах, за да е изряден документът, да помолите ЛК да го допълни, ако няма рег. №. Ако няма № от амбулаторен лист за преглед или изх. №, то поне № на бланка трябва да има на документа. Нищо, че е попълнена "ръчно" тя е от стандартизиран тип бланки.
Все пак се иска "регистрационен №", а не № на амбулаторен лист. Огледай го пак да не би да има такива номера.

# 511
  • Варна
На нашето медицинско има изх. номер.
Бележници няма да попълват.

Тоест , в един момент, може и да ми се наложи , да ходя за номер.  Мерси, медицинската сестра я нямаше и лекарката лично ми я написа, та може в бързината да не е сложила.

Judy, никакъв номер няма, затова се зачудих пък да не би да е трябвало и амбулаторен лист , та и затова попитах, какъв ще да е номера, входящ, регистрационен, амбулаторен....Но, май пак се очертава ходене. ,

# 512
Сега се дзверих, нашето медицинско има един грозно надраскан номер. Огледай го.

# 513
  • София
Простете за тъпото включване, но не успявам да кача таблицата.... Мога да я пратя по мейл, вайбър и т.н....
Или пък да ми кажете как мога да атачна файл тук, аз нещо не успявам...
Това, което ми хрумва е да го пратиш чрез dox.bg в твоята поща и като го получиш, да го прикачиш като линк

# 514
Да, аз също не знам Туес само момчета ли са и как седят нещата с профилите там. Няма обявени, или?

Миналата година в 3-те паралелки 8ми клас - СП  имаше по 2-3 момичета в клас. В четвъртата паралелка КМ цели шест момичета.На откриването на учебната година ги видях повечето девойки ...много хубаво впечатление ми направиха бъдещите IT специалистки.Expressionless  И доста добре се чувстват момичетата сред толкоз момчета / инфо от класа на набора/.Вече приключи за нас учебната година и мнението ми е,че детето трябва да го иска,да има  желание , дори и когато започва от нулата. И се радвам,че се доверих на набора за избора му.
А,това което знам е ,че до 10 клас и 4 те паралелки учат едни и същи неща, а от 11 клас вече става строгото профилиране на СП и КМ. Това е като инфо от първата година на набора .
И дано да стигне бюджета за ремонта ,да стане  едно по-свежо училище.
Много благодаря за споделената информация!
Първото желание на моя син е СП в ТУЕС. Ще съм Ви благодарна за допълнителна информация за учителите, самия учебен процес при условия на ДО. Може и на ЛС.

8ми клас имат по 12часа англ.език,а от 9ти започват и руския.Учат всички предмети 8 ми клас - биология,химия,физика,история,мат,,БЕЛ и физ.Нямат музика и рисуване.Мисля,че бяха два спец.предмети - въведение в специалността,увод в програмирането + информационни технологии.Преподават им и преподаватели от ТУ,както и хора от IT бизнеса. Все още не е супер натоварено,но и това ще стане,така ни обясниха на РС в началото на годината. В условията на ДО ,смятам,че се справиха прилично - домашни,тестове ,презентации и проекти по спец.предмети.В началото преди започване на учеб.година всички зайци за 5дни отиват на Семково за опознаване .

# 515
  • софия
Простете за тъпото включване, но не успявам да кача таблицата.... Мога да я пратя по мейл, вайбър и т.н....
Или пък да ми кажете как мога да атачна файл тук, аз нещо не успявам...
Можеш да го качиш някъде, напр. тук - https://easyupload.io/ Когато се ъплоудне ще се появи линк, който копираш и публикуваш.

# 516
  • София
И ние ходохме да гледаме и двете работи. Първо да кажа, че останах с много приятно усещане и от двете проверяващи. Обясняват, любезно и мило всичко, коментират, изразяват отношение. По бел като цяло без изненади, 26 точки на преразказва, ако е бир и по-красиво написан... И повече. По мат, обаче, повече грешки на първи и повече точки от втори модул.дори и от 22 ра. Но са си неговите грешки от самоувереност и щото много знае.

# 517
Понеже имаше разговор за грамотите за отличен успех.
Днес ги събраха децата, имало е тържество пред училище. На отличниците грамота, сборник с препоръчителна литература за всички класове - от името на ученик и от името на учител.
И ваучер за 20 лв от местна книжарница.

# 518
  • Варна
Сега се дзверих, нашето медицинско има един грозно надраскан номер. Огледай го.

Извинявай, колко цифри са и има ли и букви ?

# 519
119 може би да разгледате наистина, в положителна светлина съм го чувала. Дете, което има желание да учи, ще компенсира с четене и самоподготовка.
Относно рисуването, най-добре да питате тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1156522.510

# 520
  • София
Някой по нагоре писа, че в 2 АЕГ децата взимат уроци по английски. Не е валидно за всички. Даже ако има е по-скоро по изключение. Синът ми, който е изключително мързелив, изкара 5,75 на ДЗИ без нито 1 урок и сартификат IELTS само с 1 месечен курс върху формата. Никой около него не е ходил на уроци. А след 8 клас имат държавен изпит, писмен и устен.
Аз писах и не твърдя, че е валидно за цялото училище. Наблюденията ми са лични от децата, които посещават школата в която работя. Логично е от АГ да изкарат висок ДЗИ, а сертификати от Cambridge Exams - CAE и CPE  както и IELTS взимат над 90% от децата посещаващи редовно школи по език без да са в АГ. Не желая да споря, просто това са ми практическите впечатления.
T.e. ДЗИ по език и международно признат сертификат не са критерии за знания по чужд език. Какво според вас е?

# 521
Да, аз също не знам Туес само момчета ли са и как седят нещата с профилите там. Няма обявени, или?

Миналата година в 3-те паралелки 8ми клас - СП  имаше по 2-3 момичета в клас. В четвъртата паралелка КМ цели шест момичета.На откриването на учебната година ги видях повечето девойки ...много хубаво впечатление ми направиха бъдещите IT специалистки.Expressionless  И доста добре се чувстват момичетата сред толкоз момчета / инфо от класа на набора/.Вече приключи за нас учебната година и мнението ми е,че детето трябва да го иска,да има  желание , дори и когато започва от нулата. И се радвам,че се доверих на набора за избора му.
А,това което знам е ,че до 10 клас и 4 те паралелки учат едни и същи неща, а от 11 клас вече става строгото профилиране на СП и КМ. Това е като инфо от първата година на набора .
И дано да стигне бюджета за ремонта ,да стане  едно по-свежо училище.
Много благодаря за споделената информация!
Първото желание на моя син е СП в ТУЕС. Ще съм Ви благодарна за допълнителна информация за учителите, самия учебен процес при условия на ДО. Може и на ЛС.

8ми клас имат по 12часа англ.език,а от 9ти започват и руския.Учат всички предмети 8 ми клас - биология,химия,физика,история,мат,,БЕЛ и физ.Нямат музика и рисуване.Мисля,че бяха два спец.предмети - въведение в специалността,увод в програмирането + информационни технологии.Преподават им и преподаватели от ТУ,както и хора от IT бизнеса. Все още не е супер натоварено,но и това ще стане,така ни обясниха на РС в началото на годината. В условията на ДО ,смятам,че се справиха прилично - домашни,тестове ,презентации и проекти по спец.предмети.В началото преди започване на учеб.година всички зайци за 5дни отиват на Семково за опознаване .

Звучи страхотно Simple Smile
Отново благодаря за отделеното време и споделена информация!

# 522
Три цифри и дата, но вероятно си е лично решение на водещия лл как да му изглежда регистъра. Аз ще пиша това...дано е ок.

# 523
  • София
За медицинското - трябва ли специална бланка да търся от книжарницата или личната лекарка ги издава?

# 524
  • София
Момичета как бихте подредили следните училища: 119, 134, 127, 81, 1, 125, 157 и 30? Според общото представяне и мнения .

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 18:49 от Диви ягоди

Общи условия

Активация на акаунт