СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 036
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 720
По-скоро трябва да се мисли за повече часове и упражения.
И може би промяна във формАта. Ако и да е различен от този на БЕЛ.
По-генерално - изобщо не трябва да се учат подобни неща от всички. 90% от населението си няма представа от пресечна точка на ъглополовящи, квадратни уравнения и 1000 други неща, въпреки че някога са ги "учили". Следователно е било загуба на време и излишно мъчение.
Да не говорим за материала след 7 клас. Колко от тук пишещите могат да построят правоъгълен триъгълник по хипотенуза и ъглополовяща към нея, на пръв поглед лесна задача (maria77bg беше писала, че е мат-спец - ето едно предизвикателство Simple Smile )
И от какъв зор на някой от село му е нужно всичко това...

# 721
Резултатите като цифри не са нито страшни, нито обнадеждаващи. Те просто отразяват ниво. И ако човек има глава на раменете си, ще се притеснява за това средно ниво. Понеже нагоре дърпат тези, с допълнителните занимания. А те са доста народ. Да не се лъжем. И въпреки това - три. Масата няма и за три, значи. Това е плашещото. И ако се проверят и останалите предмети, ще се окаже, че бадева в образованието ни се наливат бюджетни пари. Тъй като то призвежда чист брак ако го оставим само на себе си.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 14:19 от Judy

# 722
Здравейте,
включвам се с един въпрос относно свободните бройки преди трето и четвърто класиране.
На Ваня коригираният спрямо миналата година бал е 314, а за паралелката която гледаме минималният бал е 313 на второ класиране, на трето е вече 322. Тоест доста на кантар са нещата. Погледнах обаче, че е имало 4 свободни места преди трето класиране и 3 свободни места преди четвърто. В табличката няма бал за приетите на четвърто класиране. Може ли да се открие някъде информация за приетите на четвърто класиране или инфорамция дали изобщо има записани.
В сайта на въпросното у-ще, ако са пуснали информация. А може и да са останали незаети.

# 723
Аз не познавам дете от София, което да не е ходило в седми клас на допълнителни занимания. От близките ми деца само едно момиче от 73 СУ изкара впечатляващи резултати и по двата предмета, всички останали имат средни точки по математика. Може би има значение, че това са деца от семейства на хуманитарно насочени хора, но е факт, че и с уроци не успяха.

# 724
Аз не познавам дете от София, което да не е ходило в седми клас на допълнителни занимания. От близките ми деца само едно момиче от 73 СУ изкара впечатляващи резултати и по двата предмета, всички останали имат средни точки по математика. Може би има значение, че това са деца от семейства на хуманитарно насочени хора, но е факт, че и с уроци не успяха.

А сега си представи, че уроци, вкл. домаши, нямаше. Сещаш се какви ще са точките тогава на тази маса /което е важното, а не единичните бройки, обучавани извън училище/.

# 725
Да вметна набързо, че ще има изменения в рамковите учебни планове за гимназиален етап, които ще ви засегнат. Като направя сравнение, ще пиша пак.

# 726
  • София
По-генерално - изобщо не трябва да се учат подобни неща от всички. 90% от населението си няма представа от пресечна точка на ъглополовящи, квадратни уравнения и 1000 други неща, въпреки че някога са ги "учили". Следователно е било загуба на време и излишно мъчение.
Да не говорим за материала след 7 клас.
.......
И от какъв зор на някой от село му е нужно всичко това...

Мда, някак непрактично е да отделяш време и ресурс за тангенси, котангенси, лимеси (какво-по-дяволите-беше-това-и-защо-го-помня), а масово учениците една лихва или процентно намаление да не могат да сметнат.
Не казвам, че трябва да се учи само събиране, изваждане, умножение и деление, но ми идва вповече неприложими в ежедневието неща да се учат в гимназия и прогимназия. Математически настроените умове май трябва отделно да се обучават.

# 727
  • София
А, понеже по другите предмети не се учат ненужни и неприложими неща, които забравяш успешно. Сал едната математика! 😂

# 728
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте, потребител firosmidia ми задава въпроси на ЛС, ако иска отговор ще се наложи да позволи в настройките си получаване на ЛС 😉 Няма как да отговоря.

# 729
А, понеже по другите предмети не се учат ненужни и неприложими неща, които забравяш успешно. Сал едната математика! 😂
+ 1
Ако пък трябва да учим само неща, които 100 % ще ни трябват, следва да остане само БЕЛ (основни граматични правила), МАТ - до обикновени и десетични дроби и проценти, както и ИТ - справяне с Microsoft Office пакета. Както и английски, но и за него не е сигурно. Всичко друго следва да замине в коша, защото не е ясно ще ни трябва ли.
Joy

# 730
  • София
Юхууу, наваксах. 50 стр имах за четене. Cold Sweat  Здрава въртележка ме е завъртяла и едва смогвам.

GinaL, моля и аз за таблицата. Hug

И моето дете ходеше на курс, но е с нисък резултат. Питах го- той смята, че ако не е бил курсът е щяло да бъде още по- зле.

# 731
  • София
до вдругиден ли трябва да сме си измислили реда на желанията
Не.До 7.07 е крайния срок на измисляне и подаване Simple Smile Ние ще подаваме в последния ден

# 732
Истината е, че математически настроените умове се справят по- успешно и с двата изпита в сегашния им формат. Няма добър математик, който да не може да овладее граматиката.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 15:23 от Amanda.D

# 733
Мисля, че въпросът не опира до това " ще ми трябва-няма да ми трябва", а опира до размърдване на мозъчните клетки и  получаване знания, придобиване на умения, изграждане и надграждане на представи и не на последно място-обща култура и нагласи.

# 734
  • софия
до вдругиден ли трябва да сме си измислили реда на желанията
Не.До 7.07 е крайния срок на измисляне и подаване Simple Smile Ние ще подаваме в последния ден
Аз мисля да не го оставям за последния момент. Не ми се рискува с ИС, ток, интернет и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт