СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 018
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 795
  • София
И задължително с Мини Маус! Вече има обещана рокля и диадема. Да стане комплектче. Joy

# 796
В деветокласната съм дала модел - бяла на червени точки, с уши. После ще ми купите рокля с Мини Маус като на Слънчевата. Simple Smile))))
Виждам, че санака ми е прочела мислите.
Общо-взето смлях информацията. Не съм разглеждала детайлите в програмите за ДЗИ, но те трябва да покриват задължителните модули от ПП. Само вида на задачите и форматът ще са новост.
За тези с малките деца. Модулните уравнения и неравенствата отиват в гимназиален етап.

# 797
  • София
Е, то какво остана за основния? Само на умножение и деление ли ще ги изпитват? Frowning

# 798
И лице на триъгълник с дадена формула. Малее ли ти?

# 799
Големи сте сноби. Трябва да има шанс и за децата от селата:smile:
Съвсем сериозно:smile:

# 800
  • София
elf575 Възможно е след 5 години ДЗИ да са вход в университета, хубаво е да има желаният профил, щом е ориентирано вече. Ако пък има и профил език, може да държи него евентуално.
Ако сте в паралелка биология и химия в 11 и 12  кл първите два ПП са тези но задължително има и 3ти ПП -децата най-често избират АЕ и по него ще си се явяват на ДЗИ,а даже някъде има и 4ти ПП-по него също може ДЗИ.
От друга страна ако е ЕГ то първите два ПП са езиците,но ако гимназията реши да избере да има само 3 ПП тогава ке трябва да се лишите от ученето или на биология или на химия в 11 и 12 клас. А даже училището може да няма казри и въобще да не предлага тези два ПП-малко вероятно,но  все пак-или пък да няма достатъчно желаещи и да не се сформира група...

при положение, че за втората матура в 12-ти клас, след АЕ най-много зрелостници са държали изпит по биология - много се съмнявам, че една добра гимназия, каквито са ЕГ, ще остави учениците без възможност за профил природни науки.
също толкова ме съмнява, че елитните топ 10 гимназии в страната не разполагат със свестни учители по природни науки.

# 801

също толкова ме съмнява, че елитните топ 10 гимназии в страната не разполагат със свестни учители по природни науки.
               Не бъди толкова сигурна и се съмнявай ! Smirk Само ,като погледнеш свободните места за учители, ще разбереш и че в най-елитните липсват кадри.Миналата година септември още търсеха в едно от у-щата 3-ма преподаватели по основните им дисциплини.При ограничените възможности да избираш много често се получават фалове!

# 802
  • София
Има опция дете да кандидатства за друго училище за втори гимназиален етап, стига да е с едни и същи първи и втори профил и разбира се, ако училището, в което кандидатства има свободни места за съответните профили.
Давам пример. Аз уча в 73.СУ с втори чужд език, например РЕ и искам профил с География. Моето училище не го предлага, но 91 НЕГ- да.
Ако има свободно място при тях, мога да кандидатствам.
Ще се радвам, ако Дидева го потвърди.

# 803
  • София
Големи сте сноби. Трябва да има шанс и за децата от селата:smile:
Съвсем сериозно:smile:
Не бих ги групирала точно по този признак, но на децата, на които модулните уравнения и неравенствата са им трудни в 7-ми клас, няма да им стане по-лесно като се струпа още по-голям обем материал в гимназиален етап. Но пък входът за най-високобаловите училища, особено в София /в селата няма да се повлияе особено/, ще става все повече въпрос на късмет и седмокласната истерия все по-голяма, с балове, клонящи към 500.
Миналата година махнаха видовете сложни изречения, сега махат от математиката... Губи ми се смисълът на мен, но може и да греша.

# 804
Има опция дете да кандидатства за друго училище за втори гимназиален етап, стига да е с едни и същи първи и втори профил и разбира се, ако училището, в което кандидатства има свободни места за съответните профили.
Давам пример. Аз уча в 73.СУ с втори чужд език, например РЕ и искам профил с География. Моето училище не го предлага, но 91 НЕГ- да.
Ако има свободно място при тях, мога да кандидатствам.
Ще се радвам, ако Дидева го потвърди.
Да, така е. Но има и вратичка за " особени случаи". Освен това, ако има свободно място преди да завършиш първи гимназиален етап в паралелка, в която задължителните профилиращи не съвпадат, може да се преместиш в края на десети клас,  не по-късно от 30 учебни дни преди края на всеки учебен срок, но трябва да си готов за приравнителни изпити.

# 805
sanaka, "селата" беше цитат от предходно мнение, но в нашия случай е почти истина Simple Smile
Оказва се, че има достатъчно хубави училища и за доста по- ниски балове от 500, на мен ми е трудно да ги подредя- всички ми харесват.
Ще се разпределят децата!

# 806
  • София
Абе те да продължат да махат материал и за тези училища скоро ще клони към 500. Joy Никой няма полза от това.

# 807
Ми не е баш така, Amanda. Някои мечтаят не за тези хубави училища. И най-прецакани са баш математиците, каквото и да си говорим. Защото те могат да решат много по-сложни задачи от задължителния материал, но никой не им дава шанс да го покажат. И те не могат да се възползват от своите много по дълбоки знания (следствие много труд) и трябва да се примирят с онези добри училища, които не са за тях, но не могат да се развиват с математика, защото не могат да пишат тези и преразкази. И всичко това, защото "по селата" не е добре да са с 30, а с 40 точки от нво. Ми гадно е.

# 808

Не бъди толкова сигурна и се съмнявай ! Smirk Само ,като погледнеш свободните места за учители, ще разбереш и че в най-елитните липсват кадри.Миналата година септември още търсеха в едно от у-щата 3-ма преподаватели по основните им дисциплини.При ограничените възможности да избираш много често се получават фалове!
Включително в АК по английски.

# 809
Ох, тоз червен бутон на Дидевия аватар ме плаши!
Ще трябва и клъч , който се отваря с червен бутон да купим,  ама в комплект със сапьори.

Общи условия

Активация на акаунт