СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 995
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
elf575 Възможно е след 5 години ДЗИ да са вход в университета, хубаво е да има желаният профил, щом е ориентирано вече. Ако пък има и профил език, може да държи него евентуално.

# 646
  • Варна
В темата има ли дете, което желае за в бъдеще да учи медицина и сега иска да влезе в паралелка с хуманитарна насоченост?
Дали съм разбрала правилно, че по новата програма , по която ще учат нашите деца , в 12 клас изпитите по ДЗИ ще бъдат -бел и един от профилите? -Тоест ако искаш да кандидатстваш медицина и сега влезеш в такава профилирана паралелка -Химия и Биология , това означава ли, че ще трябва да избираш м/у тези два предмета за второто дзи? И това може да се окаже "препъни камък" за кандидатстването, защото при матура по химия и биология вероятността да изкараш 6-цатта не е мн голяма....това съм се замислила дали  е удачно при такива желания да  се пробваш в паралелка с профили химия и биология...ще бъда благодарна ако споделите вашето мнение...

Не, защото всяка паралелка има поне по 3 профила. В ЕГ профилите са 1-ви и 2-ри - език, а Х и Б са 3-ти и 4-ти профил и следователно не е задължително да се явиш на тях. От друга страна до след 2 години не се знае каква ще бъде политиката на ВУЗ.

# 647
  • Варна
Частното образование във Варна за мен е плачевно:

Френското училище не присъства, доколкото знам те не се придържат към програмата на МОН съотв. няма НВО.

Много ниски резултати, наистина. От всички частни училища - само едно дете с над 90 т. Предполагам не се набляга на подготовката за формата на НВО, но дори и така, при суперлативите за качеството на обучение би следвало да има по-високи резултати. А може и децата да не се старят, защото този резултат не им е важен за кандидатстване.

elf575 Мисля, че няма профил само с биология и химия. Ако е в ЕГ, би трябвало да са 4 профилиращи предмета, най-вероятно другите са първи и втори език. Ако не иска да се явява на матура по биология, може да избере език.

И в тази връзка един въпрос от мен. Ако от даден университет (най-често от UK) изискват две определени матури (напр.математика, химия), но детето не е в такъв профил, може ли да се яви по програмата на задължителната подготовка?  Дали чуждите университети ще се научат да искат матура не само по предмет, но и по профилирана програма?

# 648
  • София
Много сте силни на приказки момичета, то бЕло, то апероли...ама трябва да спретнем и една среща на живо, да ви видя тогава кой колко може да носи! Само да намерим заведение с място за паркиране на много метли.
Ааа, gadamer, само тез способности не поставяй под съмнение! Питай в осмокласната тема как вървят срещите на живо. Но метли не носете. От заведението ни ги връчват, преди да затворят Grinning
В този ред на мисли вчера си купих панталон на бежови точки, за да съм и аз в екип. За срещата мога да да облека и т-шърт с Мики Маус. Кога ще се съберем на по бЕло?

# 649
Дидева, може ли да споделиш, ако си смятала, за Испанската.....
За девойки на второ класиране

# 650
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дидева да ме поправи, ако греша, но според мен, освен на задължителната матура по БЕЛ, човек може да се яви на колкото иска още други матури, дори и да не са му профил.

# 651
  • София
Добро утро! Моля за едно рамо. Ще бъда благодарна. Нямам никакви наблюдения нито върху паралелките с немски, нито върху момчешките балове.
Момичета, моля за помощ за един притеснителен младеж с недостатъчно точки за езикова гимназия - има 85 по български, 60 по математика. При тях драмата е дали да класират първо желание немска паралелка или друг език. До сега е учил немски и му харесва езика. Притесняват се първата година да не бъде загубена в учене на основите на езика. Има хуманитарна насоченост детето, живеят в идеален център.

Звънче, 31-во и 18-то са с немски.
За 18-то Русалката писа, че има един прекрасен преподавател по немски в училището, но не е единствен; има и такива, за които отзивите не са добри.
За 32-ро с английски и немски също би следвало да стигне този бал.

# 652
  • Варна
Ясмина, може да се яви, но проблема ще е дали хорариума е достатъчен за чуждите унита.

# 653
  • гр.София
luss, да добавя за вас. ПишЕте повече от три желания, като гледайте да има някое, което миналата година е било с минимален бал около 380 т., щом сега сте с 400.

# 654
Дидева да ме поправи, ако греша, но според мен, освен на задължителната матура по БЕЛ, човек може да се яви на колкото иска още други матури, дори и да не са му профил.
Поправям те. Една задължителна - БЕЛ ООП, втора задължителна - профилиращ предмет ПП, и две по желание - може да са върху ООП или ПП, в зависимост от това дали предметът е бил профилиращ.

# 655
  • Отвъд алеята зад шкафа
Досега не съм се интересувала от чуждите университети, те приемат на базата на оценки от диплома, сертификати за език и евентуално изпит по предмет към съоветния университет. Към този момент има ли случай да са отхвърляли хорариум от БГ диплома?

Значи за матурите имаш избор да направиш 2 допълнителни от ООП, дори и да си избрал други профили, което решава донякъде проблема с промяната на желанията, ако си сбъркал профилите.

# 656
В темата за НПМГ Слънчевата е цитирала изисквания на няколко университета ( не става дума за брой часове). Четивото е интересно. А дори още нямаме випуск, завършил по новите учебни планое и програми.

# 657
  • Варна
Ясмина, може да се яви, но проблема ще е дали хорариума е достатъчен за чуждите унита.
Да, от това се опасявах. Явно много трябва да се премисля избора на профила, ако се планира кандидатстване в чужбина.

За Германия, доколкото знам на този етап нямат изисквания за хорариуми по определени предмети. Дано така да се запази.

# 658
При тази свобода, която ми даде - 18-то с френски е по-добро от 18-то с немски... Нали?
Каза, че  покрай протестите в Париж бил изгледал достатъчно клипове и не му се струва невъзможен за учене този език...
До 3 юли може и китайски да се появи в списъка Simple Smile Малко ни е детето и не мога да преценя дали ние го манипулираме или той е абсолютно неориентиран. Баща му учи изключително лесно чужди езици, като с два от тези, които ползва активно, е самоук. Няма и предпочитания към конкретна група, просто си ги учи. Дано детето да е наследило неговото отношение.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 09:47 от Amanda.D

# 659
С хорариума няма проблем. Само физиката е леко занижена. Пусках сравнение някъде назад между старата и новата програма. Проблем ще се появи при изискване предметите да са изучавани през последните две години на обучението и евентуално ДЗИ да е върху ПП. Но пък в момента ДЗИ са върху задължителната подготовка и приемат с тях.

Общи условия

Активация на акаунт