СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 001
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Добро утро, момичета
Вчера дадоха на дъщеря ми дипломата и в нея има две сгрешени оценки на предмети от ИУЧ. От училището ми обясниха, че трябва да се анулира тази диплома и да се издаде нова, ноо това ще бъде Дубликат.
Това ще се отрази ли на детето по някакъв начин, защото вече няма да е оригинал?

# 631
Здравейте, имам въпрос към тези които вече са направили медицинското. Интересува ме прегледът за цветоусещане - трябва ли да е направен при очен лекар или може да е от личния лекар? Също искам да попитам дали някоя от майките корифеи-статистици е изчислявала прогнозен бал за СГСАГ Simple Smile Първото желание на сина ми е Строителство и Архитектура с АЕ. Балът му е 404,5 и би следвало да му стигне по мои сметки, но се притеснявам  дали не са ми криви сметките Simple Smile 

# 632
  • у дома...
Четейки в темата ми прави впечатление, че децата ви основно са се насочили към езикова гимназия- интересно ми е зад това решение какво стой- евентуално кандидатстване в чужд университет или изхождате като мен, че език най-добре се учи в езикова гимназия?
Зад решението да се кандидатства в езикови паралелки при нас стои желанието на детето.

# 633
  • Пловдив
По скоро се взима не паралелка а дете-ако бала му стига за 1во желание системата го поставя там-обаче в едим моемент паралелката се запълва с деца с по-висок бал и 27мото дете да кажем също е с по-висок бал-тогава първото дете изпада от тази паралелка и отива по 2рото си желание-ако и тя е запълнена с деца с по-висок бал по 3то и т.н
това всичко на първо класиране ли си случва?

# 634
По скоро се взима не паралелка а дете-ако бала му стига за 1во желание системата го поставя там-обаче в едим моемент паралелката се запълва с деца с по-висок бал и 27мото дете да кажем също е с по-висок бал-тогава първото дете изпада от тази паралелка и отива по 2рото си желание-ако и тя е запълнена с деца с по-висок бал по 3то и т.н
То добре че не го прави човек ръчно това Simple Smile))
Може и така да е. Но на мен ми е по-неразбираемо така. Няма как да му стига бала на първото дете, защото заложен бал за прием няма...Всеки различно си го обяснява, важното е да си представиш някак ситуацията Simple Smile

# 635
  • София
Някой по нагоре писа, че в 2 АЕГ децата взимат уроци по английски. Не е валидно за всички. Даже ако има е по-скоро по изключение. Синът ми, който е изключително мързелив, изкара 5,75 на ДЗИ без нито 1 урок и сартификат IELTS само с 1 месечен курс върху формата. Никой около него не е ходил на уроци. А след 8 клас имат държавен изпит, писмен и устен.
Аз писах и не твърдя, че е валидно за цялото училище. Наблюденията ми са лични от децата, които посещават школата в която работя. Логично е от АГ да изкарат висок ДЗИ, а сертификати от Cambridge Exams - CAE и CPE  както и IELTS взимат над 90% от децата посещаващи редовно школи по език без да са в АГ. Не желая да споря, просто това са ми практическите впечатления.
T.e. ДЗИ по език и международно признат сертификат не са критерии за знания по чужд език. Какво според вас е?
Както казах не желая да споря или да влизам в обяснителен режим. Сертификат IELTS с какви точка взет ??? И ето ходил е на курс върху формата? Измества се основната тема по която написах коментара. И пак ще повторя, ако детето е записано в ЕГ и ходи допълнително по школи да доучва езика еми не мерси!!!!

# 636
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро! Честит 1 юли!

В нашето училище ще дадат свидетелствата чак в петък следобед.

# 637
Дикси, много красиво !
Тотално се обърках. Завари ме да гледам в справочника и ми каза, че е решил, че може да се справи и с два нови езика и да редим както преценим с баща му.  Той не разбирал много от училища...
Баловете на sanaka хем ме успокояват, че без сравнително добро училище няма да остане, хем ме дразнят с една точка на едно-две места.

# 638
Виждала съм преди години разпечатани поименни списъци на приетите деца след първо/второ класиране в училищата. Все още изнасят ли такива списъци?
На сайта на нашето училище изнасят.

# 639
Вчера изпратих сина до личния лекар, като специално му написах на бележка какво трябва да вземе: "Медицинско свидетелство за записване в професионални гимназии след 7 клас". Той се върна с нещо, на което най-отгоре пише: "Карта за предварителен медицински преглед". Това ли е което ни трябва?

По повод дискусията няколко страници назад, нашата  "Карта за предварителен медицински преглед" си има изходящ номер.

# 640
В темата има ли дете, което желае за в бъдеще да учи медицина и сега иска да влезе в паралелка с хуманитарна насоченост?
Дали съм разбрала правилно, че по новата програма , по която ще учат нашите деца , в 12 клас изпитите по ДЗИ ще бъдат -бел и един от профилите? -Тоест ако искаш да кандидатстваш медицина и сега влезеш в такава профилирана паралелка -Химия и Биология , това означава ли, че ще трябва да избираш м/у тези два предмета за второто дзи? И това може да се окаже "препъни камък" за кандидатстването, защото при матура по химия и биология вероятността да изкараш 6-цатта не е мн голяма....това съм се замислила дали  е удачно при такива желания да  се пробваш в паралелка с профили химия и биология...ще бъда благодарна ако споделите вашето мнение...

# 641
  • София
Виждала съм преди години разпечатани поименни списъци на приетите деца след първо/второ класиране в училищата. Все още изнасят ли такива списъци?
Би трябвало да са само номера - GDPR не позволява поименни списъци.

# 642
  • Върху лъчите на Слънцето.
Добро утро, момичета
Вчера дадоха на дъщеря ми дипломата и в нея има две сгрешени оценки на предмети от ИУЧ. От училището ми обясниха, че трябва да се анулира тази диплома и да се издаде нова, ноо това ще бъде Дубликат.

Това ще се отрази ли на детето по някакъв начин, защото вече няма да е оригинал?
Не би трябвало да е дубликат, а съвсем нова диплома. Дубликат означава същата като предишната. Ако изгубиш документ се издава дубликат. Явно нещо не знаят в училището... Аз три пъти съм връщала сгрешени дипломи и винаги са ми правили нова, но не дубликат. Два пъти ми бяха сгрешили ЕГН, а третия - презимето.

# 643
  • Варна
Класирането аз си го представям така: Взима се кандидат с входящ номер 1. Неговите точки, да кажем, са БЕЛ 80, Мат 85, диплома 6.00. Първото желание на този кандидат е НЕГ. Балът му - 450 за ЕГ. Системата го класира в НЕГ. След това се взима кандидат с вх. номер 2. Неговите точки са БЕЛ 50, Мат 35, от дипломата - 4-ки по всичко. Първо желание - СМГ. Бал за МГ - 207. Системата го класира в СМГ. И така нататък, докато в един момент стига до кандидат с входящ номер, примерно 514, чийто точки са 2х90, с отлична диплома и бал 460 за НЕГ. Там обаче за момента всички места са заети. Затова, кандидатът с най-нисък бал бива изместен от новодошлия. В този момент системата се обръща към второто желание на изместения кандидат, пресмята бала му за там и го класира в съответната паралелка. В случай, че там също местата са вече заети и посленият по бал е с по-висок бал от този на изместения кандидат, то системата гледа третото желание, смята бала отново и така докато всяко дете бъде класирано някъде по реда на желанията си. Именно затова, ако дете се класира по по-предно свое желание, а "балът му стига за по-задно" то никога няма да е класирано в по-задното. По тази логика и на второ класиране, макар "мястото да не се пази" то не е възможно да се слезе на по-задно желание, защото системата ще започне да разнася кандидатите по желанията им от първо нататък и няма как да се появи кандидат с по-висок бал, та да измести детето от сегашната му позиция.
Ако греша някъде, моля да ме поправят по-знаещите, че утре ще се налага да обяснявам това на един седмокласник, като му помагам да реди желания и не искам да го подвеждам.

# 644
Би трябвало да са само номера - GDPR не позволява поименни списъци.

Да, но на сайта на нашето училище е поименно, и инфо от кое училище и град идва детето.

Общи условия

Активация на акаунт