СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 011
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Здравейте,

Ако запиша детето, в частна гимназия, преди да са свършили класиранията в системата на МОН,  това ще се отрази ли в системата.
Тоест, дали ще си загуби възможността да кандидатсва за класиранията в държавните училища ?

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 08:08 от bebonina

# 617
  • София
Няма да се отрази.

# 618
Добро утро, уважаеми Simple Smile

Поздравявам ви с днешният изгрев и с пожелания за сбъдване на всички мечти!

# 619
  • София
Само да отбележа, че със санака имаме почти стопроцентово съвпадение в баловете за някои училища ( не съм смятала всички). Разминаванията са в десети. Simple Smile

Дидева, може ли да споделиш, ако си смятала, за Испанската с италиански каква е твоята прогноза за второ класиране? Санака беше дала 472, а аз го изкарвам 466, ама може би Санака отчита закритата паралелка с английски, а може и моят калкулатор да не работи правилно Simple Smile Твоята програма какво изчислява?

# 620
Това е на sanaka, за момичета, благодарности 🙂:

Аз на Дидева обаче така и не видях прогнозата, а уж чета от-до.

# 621
  • София
Благодаря! Сори, изглежда не съм гледала правилния ред. На Санака прогноза е още по-добра от моята.

# 622
Четейки в темата ми прави впечатление, че децата ви основно са се насочили към езикова гимназия- интересно ми е зад това решение какво стой- евентуално кандидатстване в чужд университет или изхождате като мен, че език най-добре се учи в езикова гимназия?

# 623
Здравейте, момичета. Мен ме мъчи следния въпрос - не мога да го разбера и това е.
Например: Детето ми пише 3 желания, 3 паралелки.
Ако случайно не му стига бала за 1 желание, то автоматично отива към желанието за което му стига бала? Да кажем, че му стига за трето желание. И тогава детето се записва в 1 класиране за 3 желание?
И как ще е ясно това, защото със сигурност - училището, което моето записа като 3-то, другите го записали като 1-во. И със сигурност ще го изместят независимо, че балът на моето дете може и да е по-голям?
Не знам ... не мога да вдяна. Помощ Simple Smile

Аз си го обяснявам така: Системата взема 1 паралелка и от кандидатствалите за нея класира 26 човека  по бал без значение на кое място в списъка е написано. След това взема 2 паралелка и прави същото. Като тук вече ако някой класиран в 1 паралелка е написал 2-та на по-предно желание го премества в 2-та. Освободеното място в 1-та се заема от следващия по бал. И продължава така до края...Simple Smile)) Тоест, няма човек с по-висок бал от теб за мястото на което си приет (независимо от мястото на което ти е записано в заявлението).
Няма значение че вие сте записали на трето място една паралелка с бал 350(примерно) а друг с бал 340 я е записал на 1 място. Ще бъдете приет вие(ако не достига бала ви за 2 или 1 желание)
Ох, трудно се обяснява това!

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 08:42 от MollyBy

# 624
Не се подава! Автоматично участва във второто.
                   Заявление за второ класиране се подава в у-щето,където е прието детето - на място!
Ако детето не е прието никъде, участва автоматично.
                     Сори,ако съм подвела някого с отговора си!Сутрин рано съм проспала НЕ-то и отговарям за приет! Yum

# 625
  • София
Повечето деца на тази възраст изобщо не са ориентирани, и като махнеш професионалните паралелки, то остават само езикови - ЕГ или СУ. И почва мислене сега пък кой език да е първи, кой втори, ако и там няма някакви големи предпочитания детето.

# 626
  • у дома
По скоро се взима не паралелка а дете-ако бала му стига за 1во желание системата го поставя там-обаче в едим моемент паралелката се запълва с деца с по-висок бал и 27мото дете да кажем също е с по-висок бал-тогава първото дете изпада от тази паралелка и отива по 2рото си желание-ако и тя е запълнена с деца с по-висок бал по 3то и т.н

# 627
  • София
Inna_78, а класната е Чакърова ли? Браво на децата!
Моят син ще е пети клас и така се надявам да се падне при Върбанова и Чакърова..., дъщеря ми нямаше късмет с математиката в училище, въпреки че се справи много добре с външното оценяване и по двата предмета.

Надниквам от осмокласната, стискам палци на всички при класиранията, за мен бяха доста шокови месеците след първите резултати и трудното адаптиране миналата година покрай осмокласничката и една половин точка, които и изядоха най-желаната гимназия, но вече всичко е наред.

Надявам се никоя от вас да няма подобни драматизми и децата да се чувстват добре и спокойни в училището, в което влязат!
Да класна е Чакърова , а по Мат е Върбанова. Страхотни са! Дано имате късмет и се падне при тях.

# 628
  • софия
Добро утро! Моля за едно рамо. Ще бъда благодарна. Нямам никакви наблюдения нито върху паралелките с немски, нито върху момчешките балове.
Момичета, моля за помощ за един притеснителен младеж с недостатъчно точки за езикова гимназия - има 85 по български, 60 по математика. При тях драмата е дали да класират първо желание немска паралелка или друг език. До сега е учил немски и му харесва езика. Притесняват се първата година да не бъде загубена в учене на основите на езика. Има хуманитарна насоченост детето, живеят в идеален център.

# 629
  • Бургас
Момичета, да ви питам от сега, докато темата върви спокойно, че излезе ли класирането не мога да смогна.

Като тръгнем да записваме децата какви документи ще са необходими? Оригиналното свидетелство и медецинско за професионалните паралелки ясно, но нещо друго дали ще е необходимо? Да подготвяме всичко предварително.

Моя синковец уж окончателно нареди желанията. Избра ги според профилите, в челните места се редуват испански и френски. На мен ми се иска повече френски, но го оставих сам да ги реди.

Общи условия

Активация на акаунт