СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 956
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 975
И след толкова драпане за висок успех, един ден човек се събужда и осъзнава, че реализацията на децата му не е правопропорционална на оценките им в училище.
Уменията да общува, да си защитава интересите, обоснованото реалистично самочувствие и не на последно място късметът се оказват много по-важно в следващите етапи от живота.
Не че и аз не губя баланса периодично и все си мисля, че може и по-добре Stuck Out Tongue Winking Eye .

Винаги е било така.

# 976
Ами то с писма стана вече много нагло, явно сега се записват с "оценки"
Здраве да е
Тъжното е, че все повече си изнасят децата директно в чужбина. Сякаш тук няма изобщо никакво бъдеще, дори и с връзки и пари. Sad

# 977
Моля за отговор на въпрос относно профилите!

Да кажем, че разглеждаме 2 паралелки, обявени като АЕ+НЕ+Мат. и АЕ+НЕ+БЕЛ. Какво ще е различното и какви матури ще се държат в 12 клас в двата случая?

Въобще какви матури има 12 клас: мат., бел. + една по избор от другите профилиращи предмети или как?
Всички по БЕЛ ООП - задължителен ДЗИ. Задължителен ДЗИ по избор от профилиращите предмети. В конкретния пример учениците от двете паралелки могат да се явят на АЕ и НЕ, но тези от първата могат да се явят на МАТ, а тези от втората - на БЕЛ
Два ДЗИ по желание. Ако предметът е бил профилиращ - върху ПП, ако не е бил - върху ООП.

# 978
  • Пловдив
Скрит текст:
Сета видях в едно от училищата, че изисват и картон за имунизации при записването...

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ, ПРИЕТИ СЛЕД VІІ КЛАС:
1. Свидетелството за основно образование – оригинал
2. Заявление за записване /бланка на училището/
3. Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)
Във всички го искат... Докторите си ги пускат стандартни, те си знаят.
За ТУЕС не виждам да искат това: Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар).
[/quote]и аз не знаех...това е от сайта на едната Хуманитарна в Пловдив.

# 979
  • софия
Скрит текст:
По повод написаните от мария резултати
Скрит текст:
Тази година чух от 2 различни места, че близки "наши" деца са знаели от предишната вечер кой вариант ще се "падне" на НВО. Вече и в постигнатите резултати на някои деца не съм убедена. Може и да са умни де.
Не, за тези деца от нашия клас съм сигурна, че сами са си ги изкарали. Но ако тръгна да обяснявам защо съм сигурна, пак ще настане спор.
Взех повод от написаното от теб и като продължение на обсъждането къде учат децата на.
Да учиш 3 години в СМГ не е шега Wink и има деца на популярни личности, които са изключителни. Сещам се за тези на Цачева и Нинова - чувала съм, че са невероятни деца, изявени в областта на математиката. Там няма 6-5.

# 980
  • София
Днес даваха и нашите свидетелства. Моята девойка ме изпрати аз да го взема, защото от вчера е в усилени подготовки за държавното първенство по плуване и каза, че това и е приоритет в момента. При нас имаше церемония с трите седми класа, учители, родители, директор. Децата с отличен успех през трите години получиха грамота. Та познайте, когато казаха нейното име и се изтипосах аз пред цялото училище, а директорката стои и се чуди какво става. Абе......цирк, но не успях да я убедя, че е хубаво тя да присъства. Дано на 15.09 не ме изпрати мен и в новото училище Simple Smile

# 981
Цитат
Показателен за това е и фактът, че всяка година /включително и тази/, в топ 10 по резултати на НВО са само математически гимназии и СС.

Това се дължи на факта, че в тези училища е налице начален подбор на учениците. За който те са се готвили вече, преди да влязат в тях.

# 982
Баща министър незадължително означава, че детето не може само да постигне нещо.
Не знам дали всички министри са със 7-класници тази година, но ако детето е на същия министър всички разбрахме как се приземи в СМГ от доста задни позиции.
Туй обаче е тема за селекцията с изпити в един или друг формат.
Щом с тези задни позиции си е успяло в СМГ, значи не трябва да им се отдава на изпитите такова значение като разделение на знаещи и незнаещи и можещи и неможещи.

# 983
Аз, за съжаление, нямам късмета на Бисето за удостоверението. Директорът категорично отказва да го даде на баща му. Иска лично присъствие на детето.
Не помогнаха и обажданията в РУО Плевен. Ей, така непредвидено са озовахме в сериозна битка, която ме притеснява.

# 984
  • София
Цитат
Показателен за това е и фактът, че всяка година /включително и тази/, в топ 10 по резултати на НВО са само математически гимназии и СС.

Това се дължи на факта, че в тези училища е налице начален подбор на учениците. За който те са се готвили вече, преди да влязат в тях.
И подборът има значение, разбира се, но подбор има и в НУКК например, и в други училища. Друг беше акцентът на поста ми.

# 985
Потребителят 'firosmidia' е забранил получаването на лични съобщения.

Няма как да отговора на ЛС! Smirk

# 986
Просто напомням една съществена характеристика на училищата, които приемат ученици въз основа на селекция с изпит, за МГ дори не е един, а са комплекс от състезания, и училищен успех, както и че тя е доста определяща за крайните резултати на възпитаниците им.
Не обсъждам пост, а това, което цитирам.

# 987
  • София
Не във всички училища искат картон с имунизациите при записване. Защото някъде назад го прочетох и това.
Какво стана с Вики от Варна, която не ѝ бяха оценили преразказа?

# 988
  • у дома...
Не във всички училища искат картон с имунизациите при записване. Защото някъде назад го прочетох и това.
Какво стана с Вики от Варна, която не ѝ бяха оценили преразказа?
и с Furia какво ли се случва?

# 989
Сета видях в едно от училищата, че изисват и картон за имунизации при записването...

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ, ПРИЕТИ СЛЕД VІІ КЛАС:
1. Свидетелството за основно образование – оригинал
2. Заявление за записване /бланка на училището/
3. Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)
Във всички го искат... Докторите си ги пускат стандартни, те си знаят.
За ТУЕС не виждам да искат това: Талон за имунизационното състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар).

Миналата година го изискваха,като започнаха учебната година.

Общи условия

Активация на акаунт