СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 906
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Дъщеря ми е в 9ФЕГ, само реномето им е елитно. Поне според мен.

# 1 021
Здравейте,
Искам да попитам дали в страницата където се виждат точките от изпитите, при вас излизат оценките от свидетелството. Надявам се до утре вече да се видат

# 1 022
Не.
...
Ако някой е пропуснал - за медицинското свидетелство да постна това, което ни пратиха:

"Ако избраната паралелка е професионална, то за нея се изисква медицинско
свидетелство.
Можете да го прикачите чрез бутон „Прикачване на медицинско свидетелство (PDF)”, като системата изисква файлът да е във формат PDF и да не е по-голям от 2 MB. Едно медицинско свидетелство се отнася за неограничен брой избрани професионални паралелки.
Имате възможност да подадете заявлението, а на по-късен етап да прикачите медицинското свидетелство.
Ако не прикачите свидетелството, е необходимо да го представите при записването. В противен случай губите мястото си в класирането."

На страницата на съответното РУО трябва и вие да имате такива указания.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:45 от Judy

# 1 023
Тя цялата  литература е 20 т. между другото. Нито заучаване на безумни анализи, нито разпознаване на цитати и решаване на нелепи тестови въпроси си струват, освен ако не ти е на сърце или не си от София и не гониш 501 бал.

# 1 024
  • София
Да се извиня още веднъж, ако съм била по-рязка днес сутринта.
Малко съм борец за справедливост по природа, а две познати и понастоящем тотално сломени девойчета с резултати 90+60 направо ми скъсаха сърцето.
Откакто пораснах, живея съгласно онзи Ерихкестнеров съвет "Никога не забравяйте, че сте били деца" и някак много лично изстрадвам в момента тяхното чувство за провал. Понеже като възрастен знам, че няма такова нещо като провал, когато си на 13.
Но си се бунтувам срещу системата. 😊

# 1 025
Моят син не може да докара високопарна теза по ничии критерии, поради което за тезата пише споменатото от теб. Работи доста по преразказа ( беше много зле отначало, като дете 2 клас), и доста по 1 модул. Тезата не чак толкова. Няма 100 точки по бел, но толкова, на колкото се надявах. Тоест извлече максималното от себе си.
И моят! И не разбирам, защо не ги учат да си кажат простичко с тяхни думи какво разбират от дадения цитат а е нужно това изхвърляне с тези високопарни, както казваш, изрази...
И помагалото 150 + тези  и всички стихотворения наизуст са заради въпроса с тезата?
Това е пълно безумие

# 1 026
Тя цялата  литература е 20 т. между другото. Нито заучаване на безумни анализи, нито разпознаване на цитати и решаване на нелепи тестови въпроси си струват, освен ако не ти е на сърце или не си от София и не гониш 501 бал.
Не сме от София, но и ние стигнахме до там да се притесняваме че тия 20т. надолу (при него 17,5 ) от литературата може и да му попречат да влезе където иска.

# 1 027
MollyBy и Варна слагам тук.
 Прозвучах генерално. Естествено, ако не извлечеш максимума от силните си страни, заради липса на късмет или неразположение, може 20-те точки да се окажат решаващи за теб.
Но като извън София, където 90 и 60 не е провал и минимумите падат под и доста под 400 за литературната част от БЕЛ, където съотношението усилия необходими за 20 точки - полза след НВО за конкретните усилия не са оправдавани тези усилия.

# 1 028
  • Някъде в Европа...
Моят син не може да докара високопарна теза по ничии критерии, поради което за тезата пише споменатото от теб. Работи доста по преразказа ( беше много зле отначало, като дете 2 клас), и доста по 1 модул. Тезата не чак толкова. Няма 100 точки по бел, но толкова, на колкото се надявах. Тоест извлече максималното от себе си.
И моят! И не разбирам, защо не ги учат да си кажат простичко с тяхни думи какво разбират от дадения цитат а е нужно това изхвърляне с тези високопарни, както казваш, изрази...
И помагалото 150 + тези  и всички стихотворения наизуст са заради въпроса с тезата?
Това е пълно безумие
Моят също не може, но и аз смятам, че тази теза е пълна глупост. Бях му казала да пише кое е произведението, кой е автора и с 2 -3 изречения да напише какво мисли...Все 1-2 точки може да е хванал...Относно литературните въпроси - самият той си каза, че ще играе на "онче-бонче"; преразказът й той му е средна работа... Довона съм от 67,5 - те му точки, още повече, че при балообразуването се вземат само един път (пък и не сме в СФ)...

# 1 029
Бях му казала да пише кое е произведението, кой е автора и с 2 -3 изречения да напише какво мисли...Все 1-2 точки може да е хванал...
На синът ми догодина му трябват 450+ точки, та затова се чудя има ли смисъл от тези наизустявания
То без наизустяване пак може да си знаеш литературната част, някой тук или във фейсбук групата беше пуснал много хубав файл с всички произведения

# 1 030
Бях му казала да пише кое е произведението, кой е автора и с 2 -3 изречения да напише какво мисли...Все 1-2 точки може да е хванал...
На синът ми догодина му трябват 450+ точки, та затова се чудя има ли смисъл от тези наизустявания
То без наизустяване пак може да си знаеш литературната част, някой тук или във фейсбук групата беше пуснал много хубав файл с всички произведения

Можеш. Моят на нея няма грешки. Нещо в тестовата при четенето с разбиране си беше открил и нещо граматично, май.
Не бърка произведения, герои, основни тези в произведение, вид на произведението. На тезата все нещо пишат, като точка, щом това не е сбъркал. Та липсата на начокана от някакво помагало или учебник теза не му отнема 20 т., най-много 3-4.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 15:07 от Judy

# 1 031
Като вече митали попътя на НВО да Ви попитам: струва ли си за точка-две цялото това наизустяване за тезата?
Доколкото разбирам ако структурираш правилно, напишеш автор, произведение, ключови думи-все ще хванеш 4 точки
А друго наизустяване не виждам Rolling Eyes
Ния не е наизустявала нито една теза. На пробни имаше от 2 до 5 точки. На НВО има или 5 или 6 (не съм ходила да видя от преразказ или от теза са ѝ взели едната точка).
Купувала съм онова 150 тези, но не е отваряно.

Дъщеря ми е в 9ФЕГ, само реномето им е елитно. Поне според мен.
Какви са недостатъците на ФЕГ?

# 1 032
За мен е много рисково да не се разчита на литературните въпроси, защото на преразказа много точки се губят. Децата са под стрес и не запомнили нещо,  запомнили го грешно и тн, и тн.. и хоп -10т от преразказа.
Ако изгубих и още 20 от литературата и отиват нещата назле

# 1 033
  • София
Вчера бяхме да видим на щерката БЕЛ-а. 5,5 на тезата и 32,5 на преразказа. Тя чак се изненада, че е толкова много на тезата, защото хич не й се отдаваше писането й. Но и тя е следвала правилото автор и заглавие плюс 2, 3 изречения нейни разсъждения.

# 1 034
За мен е много рисково да не се разчита на литературните въпроси, защото на преразказа много точки се губят. Децата са под стрес и не запомнили нещо,  запомнили го грешно и тн, и тн.. и хоп -10т от преразказа.
Ако изгубих и още 20 от литературата и отиват нещата назле

За да изгубят 20 т. от сектор литература, те трябва да не са учили по предмета, да не познават изобщо произведенията.
Тук говорим ако не се учат наизуст разработки за тези само. Дори нищо да не ти дадат за тезата, пак можеш да си решиш останалите въпроси от тази част и за тях точки ще имаш. Не се рискуват - 20.

Общи условия

Активация на акаунт